سال ۹۸ برای حمایت از مخترعان و مبتکران تغییرات اساسی ایجاد می‌شود

سال 98 برای حمایت از مخترعان و مبتکران تغییرات اساسی ایجاد می‌شود

رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: در طرح‌های آماتوری، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای حمایت ما از مخترعان و مبتکران ادامه دارد و در بحث این حمایت‌ها سال ۹۸ تغییرات اساسی اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مهدی رحیمی ظهر امروز حاشیه در ششمین جشنواره جهادگران علم و فناوری که در سالن اجتماعات دانشگاه علمی کاربردی لرستان برگزار شد اظهارداشت: یکی از سیاست‌های سازمان بسیج علمی تقویت معاونت‌های علمی، پژوهشی و فناوری استان‌هاست که آنها را به عنوان سرپنجه‌های اصلی حوزه علم و فناوری در استان‌ها در نظر گرفتیم.

وی افزود: سال 98 به طور حتم معاونت‌های علمی، پژوهشی و فناوری استان‌ها را تقویت می‌کنیم و یک سری اختیارات اضافه به استان‌ها خواهیم داد.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور با بیان اینکه بسیج علمی از طرح‌های مختلف حمایت می‌کند عنوان کرد: در این زمینه بنا داریم اولویت را مشخص کنیم و حمایت از فناوری و طرح‌های بین رشته‌ای که چند حوزه را به خود اختصاص می‌دهند را در برنامه داریم.

وی با اشاره به اینکه لرستان هم اکنون در طرح‌های هایتک جز استان‌های برتر کشور است بیان کرد: برخی از طرح‌هایی که از بسیج علمی لرستان به مجامع ذی‌صلاح وارد می‌شوند جز طرح‌هایی اند که در کشور اتفاق نیفتاده است.

رحیمی گفت: برخی از طرح‌های لرستان هایتک‌اند و روی لبه دانش جهان حرکت می‌کنند و پا به پای کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا، فرانسه و روسیه  قدم برمی‌دارند و کار می‌کنند که این نشان می‌دهد مخترعان و مبتکرانی که پشت بند آنها یک تفکر و فرهنگی وجود داشته باشد می‌توانند یک کارهای خارق العاده انجام دهند و باید گفت اگر ما حاکمیت بسیجی را در کشور نداشته باشیم موفق نخواهیم شد.

وی تصریح کرد: تنها راه نجات کشور این است که به تفکر و فرهنگ بسیجی برگردیم، موقعی که تفکری پشت این مسائل باشد دگرگونی اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور خاطرنشان کرد: ما اگر مدیریت دانشی داشته باشیم می‌توانیم نیازمندی‌های کشور را در دانشگاه‌ها مورد رصد قرار دهیم و چرخه تولید علم به کمک دانشگاه و صنعت اتفاق بیفتد بنابراین ما در این زمینه باید به عنوان کمک کننده و تسهیل گر باشیم.

وی تشکیل قطب‌های علمی بسیج را یکی از برنامه‌های سازمان بسیج علمی دانست و گفت: قطب‌های علمی بسیج باید مسائل استانی و کشوری را مورد رصد قرار دهند تا بررسی شود استانی مانند لرستان چه قطب علمی می‌تواند داشته باشد.

رحیمی ایجاد شبکه فعال بین بخش‌های مختلف بسیج را از دیگر برنامه‌های این سازمان برشمرد و اظهارداشت:  تقریبا در لرستان 2 هزار معاون علمی و پژوهشی داریم که شامل سپاه، نواحی، حوزه‌ها و پایگاه‌های مقاومت است که بین اینها باید شبکه ایجاد شود تا هم از موازی کاری جلوگیری و هم از توانمندی‌ها استفاده شود.

وی افزود: با همه دستگاه‌های موجود در کشور و وزارت‌های علوم، بهداشت، دفاع، نیروهای مسلح، پارک‌های علم و فناوری، بنیاد نخبگان و مراکز تحقیقاتی تعامل ویژه می‌خواهیم، ما جدا از این کشور نیستیم چرا که همه به دنبال اهداف انقلاب اسلامی هستیم و تا جایی که می‌توانیم باید فدای جامعه شویم.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور عنوان کرد: ما 8 سال در برابر عراق نبودیم بلکه در برابر همه قدرت‌های جهان و دشمنان خون خوار بودیم چون آنها نمی‌خواهند انقلاب اسلامی ما صادر و تعمیق شود.

وی بیان کرد: اگر ما از لحاظ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دچار مشکل هستیم و مردم ما در مضیقه دارند زندگی می‌کنند به طور حتم مربوط به این است که ما مسئولان خودمان را فدا نکردیم پس باید به این فرهنگ برسیم که اگر می‌خواهیم انقلاب ما تعمیق پیدا کند و بتوانیم آن را در جهان نشر دهیم باید یک سری مانند شهدا فدا شوند؛ موقعی که مسئولان برای جامعه با این تفکر کار کنند به طور حتم مانند 8 سال دفاع مقدس موفق می‌شوند.

رحیمی گفت: ارتباط تنگاتنگی باید بین بسیج و دستگاه‌های مرتبط در استان باید اتفاق بیفتد؛ فرصت خوبی است تا هم از امکانات بسیج علمی و هم از سایر امکانات برای استان استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و سازمان‌های مرتبط باید یک ارتباط تنگاتنگ قوی داشته باشند تا استان را در حوزه علم و فناوری به سمت جلو ببریم.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور خاطرنشان کرد: در بین فرمایشات رهبری تنها گزینه و تنها الزام تمهیدی که ما را به تمدن اسلامی رهنمون می‌کند، حوزه علم و فناوری است و اتوبان  رسیدن به تمدن اسلامی علم و فناوری است.

وی اظهارداشت: در بحث تربیت نیروی انسانی که به حوزه علم و فناوری برمی‌گردد اگر ما بتوانیم گفتمان علمی را بر زبان همه مردم ایران جاری کنیم آن زمان است که در حوزه گفتمان سازی موفق شده‌ایم.

رحیمی افزود: در حوزه علوم انسانی تاکنون 780 کارگروه تخصصی در کشور راه‌اندازی شده است تا کتاب‌های علوم انسانی اسلامی را تدوین و در دانشگاه‌ها تدریس شود.

وی عنوان کرد: در طرح‌های آماتوری، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای حمایت ما از مخترعان و مبتکران ادامه دارد و در بحث این حمایت‌ها سال 98 تغییرات اساسی اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon