مذاکره طالبان با دولت؛ شرط احزاب برای تعویق انتخابات ریاست جمهوری افغانستان
شماری از رهبران احزاب سیاسی افغانستان اعلام کردند که توافق صلح با گروه طالبان نسبت به انتخابات ریاست جمهوری این کشور در اولویت قرار دارد اما بشرط آنکه طالبان به گفتوگو با دولت افغانستان حاضر شود.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم ، اخیرا «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه واشنگتن در امور صلح افغانستان بار دیگر خواستار تعویق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شده است.
وی تاکید کرده است که توافق صلح با طالبان باید قبل از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور صورت بگیرد.
این موضوع پیش از این نیز در برخی از رسانههای غربی مطرح شده بود که واکنش صریح دولت افغانستان را در پی داشت.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان خاطرنشان کرده است که انتخابات ریاست جمهوری این کشور بدون تاخیر و در زمان از پیش تعیین شده آن برگزار خواهد شد.
اما شماری از رهبران احزاب سیاسی افغانستان معتقدند که توافق صلح با گروه طالبان نسبت به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در اولویت قرار دارد.
آنها تصریح کردند در صورتیکه طالبان به آغاز گفتوگوهای مستقیم صلح با دولت حاضر شوند باید انتخابات ریاست جمهوری را به تاخیر انداخت، در غیر این صورت انتخابات باید در موعد مقرر آن برگزار شود.
«عمر داودزی» از اعضای رهبری شورای حراست و ثبات افغانستان اظهار داشت: در روند صلح پیشرفت خاصی را نمیتوان مشاهده کرد، نشانهای از اینکه طالبان آماده رایزنی با دولت باشد وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد، در حالیکه طالبان به رایزنی با دولت افغانستان حاضر نشوند بهتر است انتخابات ریاست جمهوری این کشور در زمان از پیش تعیین شده آن برگزار شود.
«اسماعیل خان» از اعضای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز تصریح کرد، با توجه به جدیتی که جامعه بینالمللی در روند صلح دارد تعویق انتخابات کار بدی نیست.
برخی از احزاب نیز به لزوم حفظ دستاوردهای 17 ساله در روند صلح این کشور تاکید کردند.
«بشیراحمد تهینج» سخنگوی حزب جنبش ملی افغانستان اظهار داشت: دستاوردهای 17 ساله، آزادی بیان و مسائل حقوق بشری نباید در توافق با طالبان نادیده گرفته شوند.
وی افزود: توافقی با طالبان باید صورت گیرد که مغایرتی با خواستههای مردم این کشور نداشته باشد.
اخیرا اشرف غنی پذیرش قانون اساسی و احترام به حقوق زنان و سایر موارد را از شروط دولت این کشور برای توافق صلح با طالبان عنوان کرده است که واکنش صریح طالبان را در پی داشت.
با این حال، تنها 5 ماه به زمان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باقی مانده است و کمیسیون انتخابات نیز تقویم انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرده است.
از نظر زلمی خلیلزاد بهتر است که انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تا زمان توافق با گروه طالبان به تعویق انداخته شود تا از این طریق زمینه ادغام این گروه در دولت فراهم شود.
ماه گذشته نیز برخی از رسانههای غربی اعلام کردند که اعضای دفتر سیاسی طالبان در دیدار با خلیلزاد درباره ایجاد دولت موقت و تعویق انتخابات ریاست جمهوری این کشور به توافق رسیدند.
اما گروه طالبان با صدور بیانیه هرگونه توافق با نماینده ویژه واشنگتن را تکذیب کرده و بار دیگر به لزوم خروج نیروهای خارجی از این کشور تاکید کردند.
کارشناسان معتقدند که طالبان نیز خواستار برقراری صلح و ثبات در افغانستان هستند اما مخالف تامین منافع آمریکا و ادامه حضور نیروهای خارجی در این کشور هستند.
گمانهزنیهایی وجود دارد که پس از شکست نظامی در افغانستان آمریکا تلاش میکند تا از طریق رایزنی با طالبان منافع واشنگتن را تامین کند که رایزنیهای خلیلزاد با نمایندگان طالبان نیز در همین راستا صورت گرفته است.
انتهای پیام/.