عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: برخی کارخانه‌های نامدار به "قبرستان ماشین‌آلات" تبدیل شدند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: برخی کارخانه‌های نامدار به "قبرستان ماشین‌آلات" تبدیل شدند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه با تعطیلی واحدها، تنزل تولید و کاهش فروش، نرخ بیکاری هم رشد می‌کند، گفت: اکنون برخی از کارخانه‌های نامدار فقط به قبرستان دستگاه‌ها و ماشین‌آلات تبدیل شده‌اند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به اینکه مسئله اشتغال بحثی است که رهبر معظم انقلاب نیز بارها آن را مطرح کردند، اظهار داشت: اشتغال و تولید مکمل یکدیگر و مهم‌ترین موضوع فعلی کشور است اگر اشتغال راه بیفتد خودبه‌خود تولید هم رونق می‌گیرد، تولید ثروت می‌شود و چرخ اقتصاد کشور هم می‌چرخد.

وی پیرامون اینکه اکنون اقتصاد کشور در حال رکود است، افزود: در رکود اقتصادی کشورهای دیگر سعی می‌کنند بسته‌های حمایتی به تولیدکنندگانشان بدهند تا تولید و اشتغال پایدار نگه داشته شود و تولیدکنندگان روی پای خود بایستند اما طی چند سال اخیر فشارها روی تولیدکنندگان بیشتر شده و بسیاری از شرکت‌ها و تولیدی‌ها تعطیل شده‌اند.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس با ابراز تاسف از اینکه امروزه واحدهای تولیدی و صنعتی یا تولید خود را متوقف کرده و یا با تعدیل نیروهای شاغل خود تولیدات را کاهش داده‌اند، بیان کرد: بخش خصوصی کشور با کمبود نقدینگی از یک طرف و عدم بازار فروش و رقابت قدرت‌های خارجی در بحث واردات قاچاق از سویی دیگر مواجه شده و به همین دلیل، تولیدکنندگان ناامید شده‌اند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی، بسیاری از تولیدکنندگان صلاح را در این دیده‌اند تا سرمایه‌هایشان را در بانک بگذارند و به قول خودشان خیالشان هم آسوده‌تر باشد.

حاجی‌دلیگانی با بیان اینکه از گذشته‌های دور اشتغال اصفهان متکی بر تولید در بخش صنعتی بوده اما براساس رویکردی‌ که دولتمردان در مسایل مرتبط به اقتصاد کشور و صنعت داشته سبب شده حجم تعطیلی واحدهای صنعتی ما افزایش و تولیدات آنها کاهش یابد، گفت: طبیعی است که با تعطیلی این واحدها، تنزل تولید و کاهش فروش، نرخ بیکاری هم رشد خواهد کرد، اکنون برخی از کارخانه‌های نامدار فقط به قبرستان دستگاه‌ها و ماشین‌آلات تبدیل شده‌اند.

وی پیرامون اینکه باید بپذیریم که سهم استان اصفهان از آثار و تبعات ناشی از عدم رونق اقتصادی در کشور بیش از پیش بوده است، اظهار داشت: مهاجرت افراد بیکار برای کسب شغل از استان‌های دیگر به اصفهان و حتی به روستاهای استان را می‌توان یکی از دلایل آن دانست و این مسئله ایجاد فرصت‌های شغلی را براساس آمار جمعیت جویای کار می‌طلبد.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس پیرامون اینکه آیا اقتصاد پویا می‌تواند در رونق تولید و ایجاد اشتغال برای تحقق استقلال اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد، افزود: این موضوع کاملاً صحیح است، چنانچه اقتصاد کشور براساس ظرفیت‌های داخلی و نیازهای بازار مصرف 80 میلیون ایرانی تدبیر شود می‌تواند شرایط اقتصاد پویا را داشته باشد و به تبع با پویایی اقتصاد، تولید و اشتغال هم افزایش می‌یابد و از سوی دیگر باید نیازهای کشورهای اطراف را سنجیده و صادرات را برای توسعه واحدهای تولید داخلی افزایش دهیم.

وی در خصوص اینکه بهترین اقدام دولت برای ایجاد اقتصاد پویا در کشور این است که خودش را از بنگاهداری رها کند و با سیاست‌ها و تدبیر به جایگاه نظارتی و پشتیبانی برسد، بیان کرد: اکنون شاهدیم که برخی از وزرا و زیر مجموع آنها چسبندگی خاصی به پست‌‌ها و رتبه‌های خود در هیئت مدیره‌های واحدهای صنعتی دارند و ایستادگی، توان توسعه و پیشرفت را از تولیدات داخلی گرفته‌اند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت باید زمینه اشتغال مردم را فراهم کند یعنی هر فرد ایرانی که خواست کار کند و مشغول به شغلی برای به دست آوردن نان حلال شود این امکان برایش ایجاد شود، اما در حال حاضر چنین شرایطی برای همه مهیا نیست و جمعیت چند میلیونی دنبال کار می‌دوند اما شغلی پیدا نمی‌کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که افزایش بیکاری و بی‌رونقی تولید و اشتغال را می‌توان با عدم فرهنگ کار بین مردم و جوانان مرتبط دانست، اظهار داشت: باید بگویم آنچه که به مسئولان باز می‌گردد عدم رویکرد صحیح در ایجاد رونق اقتصادی و نبود جلوگیری از ورود کالاهای مشابه داخلی و قاچاق به داخل کشور است که اکنون اجازه رسمی برای واردات این نوع کالاها صادر هم شده است.

حاجی دلیگانی ادامه داد: اما از سوی مردم هم برخی از افراد انتظار دارند بدون زحمت و تولید پویا به جایگاه و دستمزدهایی دست یابند البته ایجاد این نوع فرهنگ کار در بین ایرانیان به برنامه‌ریزی و تعیین بودجه‌های اعتباری دولت‌ها هم مرتبط است چرا که با اقدامات اجرایی و مصوبه‌ها شهروندان بیشتر تمایل به کارهای دولتی دارند.

وی افزود: برای مثال فرد تولیدکننده برای کسب وام حتی به مبلغ 5 تا 10 میلیون تومانی از بانک‌ها نیاز به فیش کسر حقوق کارمند دارد پس با چنین دیدگاهی در جامعه تمایل افراد برای ایجاد واحد تولیدی و کسب و کار فعال نابود می‌شود این نوع فرهنگ که کارمندان ادارات دولتی افزایش یابد نشان از پویایی اقتصاد آن کشور نیست بلکه نشان‌دهنده نبود فرهنگ کار و راحت‌طلبی آن جامعه است.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس با بیان اینکه برای حل مشکلات تولیدکنندگان ابتدا مسئولان باید باور داشته باشند که می‌توان معضلات اقتصادی را با تکیه بر توان داخلی حل کرد، گفت: تولید یکی از بحرانی‌ترین بخش‌های اقتصاد به شمار می‌آید چرا که هر روز شاهد تعطیلی یکی از کارخانجات کشور هستیم و باید فکر و راهکاری اساسی برای بهبود وضعیت این بخش کرد.

وی پیرامون اینکه ثمره نمایش کالاهای بی‌کیفیت خارجی در بازار 80 میلیونی ایران سلب فرصت خرید یا حتی فکر کردن به کالاهای ایرانی است، افزود: در نتیجه واردات غیرضروری چرخ تولید داخلی متوقف و حمایت از تولیدات عملاً بی‌معنی و فقط در حد هدف و شعار باقی می‌ماند.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon