زاهدان| برای درمان ایدز انگ تهمت باید از این بیماری گرفته شود

زاهدان| برای درمان ایدز انگ تهمت باید از این بیماری گرفته شود

ایدز یک بیماری ویروسی و صرفاً یک بیماری مزمن عفونی است از این رو  باید انگ، تهمت، طرد شدن از فرهنگ ما در جامعه گرفته شود تا افراد مبتلا راحت‌تر به‌دنبال پیگیری بیماری خود بروند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، ایدز در اجتماع به یک تهمت تبدیل شده است، به طوری که بیشتر افراد معتقد هستند این بیماری همراه با رابطه جنسی و اعتیاد تزریقی به فرد منتقل می‌شود، اما در واقع اچ ای وی یک بیماری ویروسی و صرفاً یک بیماری مزمن عفونی است. از این رو اگر انگ، تهمت، طرد شدن از فرهنگ ما در جامعه گرفته شود ، این افراد راحت‌تر به‌دنبال پیگیری بیماری خود خواهند رفت.

طبق جدیدترین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیتا شهریور ماه  59 هزار و 531 نفر مبتلا  در کشور وجود دارد ودر حال حاضر 24 هزار و 860 نفر شناسایی که از این تعداد 12 هزار و 434 مورد تحت درمان هستند.

 در حوزه علوم پزشکی زاهدان نیمی از مبتلایان به این ویروس مربوط به سراوان است که به گفته مسئولان بهداشت، 70 درصد مبتلایان به این ویروس از بیماری خود آگاهی ندارند که می‌توان با افزایش آگاهی مردم درباره ایدز از ابتلای افراد به این بیماری جلوگیری کرد.

همواره تشخیص بیماری مهم‌ترین گام در جهت کنترل و درمان آن است چون وقتی در رابطه با یک بیماری تشخیص به موقع انجام شود قطعا از انتقال آن و پیشرفت بیماری در بدن بیمار بعهتر می‌توان جلوگیری کرد.

بیشترین مبتلایان ایدز در چابهار

سال گذشته شهرستان چابهار در سیستان و بلوچستان  بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس اچ ای وی  با 8/46 درصد را به خود اختصاص داده بود که معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی شهریور ماه امسال در خصوص ابتلای HIV در روستاهای منطقه چابهار گفته بود: علت این بیماری اعتیاد تزریقی و مصرف آمپول دو ماده روانگردان( تمجیزک و نورچیزک) در سال‌های گذشته بوده که از طریق پاکستان وارد کشور شده است.

شناسایی یک مورد مادر مبتلا به ایدز در سیستان و بلوچستان

مدیر گروه بیماری های غیر واگیر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از بین مادران باردار یک مورد مبتلای جدید در استان شناسایی شده است در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم در زاهدان اظهار داشت: از ابتدای امسال تست روی 19 هزار و 600 نفر تست اچ ای وی انجام شده که از این تعداد 13 هزار مورد مادران باردار بوده اند.

مجید سرتیپی ادامه داد: از مجموع مادرانی که تست اچ ای وی را انجام دادند تست یک مورد مثبت کشف شد که به دلیل درمان به موقع بدون انتقال ویروس نوزاد به سلامت متولد شد.

وی با اشاره به اینکه 4 مورد مادر باردار مبتلا نیز از قبل شناسایی شده بودند گفت: با توجه به اینکه تمام مراکز جامع سلامت شهری و روستایی برنامه شناسایی مادران باردار مبتلا به ویروس اچ ای وی را انجام می‌دهند خوشبختانه با پیشگیری‌های لازم نوزادان این مادران به ویروس مبتلا نشده اند.

وی عنوان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکنون 353 مورد ابتلا به ویروس اچ ای وی مثبت گزارش شده که از این تعداد 124 مورد خدمات دریافت می‌کنند که طبق بررسی ‌ها ابتلای 900 نفر تخمین زده می‌شود.

دکتر سرتیپی ادامه داد: دلیل این بیماری یک ویروس است که به راحتی نمی‌تواند بیرون از بدن انسان زندگی کند و  ویروس را با رعایت بهداشت و استفاده از محصولاتی مثل وایتکس از بین برد.

وی تصریح کرد: در گذشته بیشترین موارد شناسایی مربوط به بیماران تزریقی در زندان‌ها بود که اغلب آن‌ها را مردان تشکیل می‌دادند، اما شیوع ایدز در میان زنان تن فروش افزایش پیدا کرده که این موضوع نگرانی مسئولان وزارت بهداشت را به دنبال دارد چرا که زنان مبتلا در سه مرحله بارداری، زایمان و شیردهی می‌توانند بیماری را به کودک خود انتقال دهند.

وی گفت: برای جلوگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به جنین مادران باردار می‌توانند با دادن آزمایش و در صورت مثبت بودن آن تحت درمان قرار گیرند.

دکتر سرتیپی با اشاره به اینکه میانگین سن ابتلا به ایدز در کشور و سیستان و بلوچستان کم شده است گفت: تماس جنسی، در صدر دلایل ابتلا به این بیماری قرار دارد و پس از آن انتقال از طریق خون و فراورده های خونی دومین راه انتقال ویروس را به خود اختصاص داده است.

کارشناس مسئول ایدز در سیستان و بلوچستان  به طور کلی مراحل مبتلا شدن به بیماری خطرناک ایدز را  به سه مرحله عفونت اولیه، عفونت حاد یا سندرم حاد ویروسی، مرحله دوم بدون علامت بالینی یا دوره نهفتگی و مرحله سوم مرحله علامت دار عفونت ایدز یا سندروم نقص ایمنی اکتسابی تقسیم می‌کند.

خون‌های اهدایی آزمایش HIV  را می‌گذرانند

وی افزود:زمانی‌که ویروس وارد بدن شود چند روز بعد سرماخوردگی ایجاد می‌شود و تا شش ماه ویروس قابل شناسایی نیست که اگر پس از شناسایی بیمار دارو استفاده کند عمری طبیعی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ست تشخیصی سریع یا RDE در مراکز مشاوره به صورت رایگان و کاملا محرمانه انجام می‌شود ادامه داد: افرادی که رفتارهای پرخطر دارند می‌توانند با مراجعه به مراکز مشاوره طی حداکثر 20 دقیقه از بیماری خود آگاه شوند که اگر جواب آزمایش مثبت بود نمونه خون برای آزمایش‌های نهایی به آزمایشگاه فرستاده خواهد شد.

دکتر سرتیپی گفت: با توجه به اینکه هزینه درمان ایدز در کشور بسیار بالا است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داروها را خریداری و به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌دهد. 

مدیر گروه بیماری های غیر واگیر سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیش از 16 سال است که  هیچ خون آلوده ای از سازمان‌های انتقال خون منتقل نشده چرا که همه خون‌هایی اهدایی آزمایش اچ آی وی را می‌گذرانند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران