اختلاف آخوندی با روحانی ضربه بزرگی به احیای بافت فرسوده زد
یک استاد دانشگاه با اشاره به ناهمسویی وزیر سابق راه با ریاستجمهوری در احیای بافتهای فرسوده و وجود اختلاف نظر در این زمینه گفت: این مسئله نقش بسیارمهمی در ایجاد وقفه در روند بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، علاءالدین ختایی با بیان اینکه متأسفانه تیم وزیر سابق راه و شهرسازی اساساً فاقد اراده قوی برای تسریع در امور احیای بافتهای فرسوده بود، اظهار کرد: امیدواریم وزیر جدید راه و شهرسازی صدای متخصصان و دستاندرکاران حوزه ساختمان را بشنود و با همافزایی و بهرهگیری از تجارب آنها گامی مثبت درجهت بازآفرینی بافتهای فرسوده بردارد.
وی افزود: متأسفانه علیرغم مخاطرات گستردهای که در بافتهای فرسوده وجود دارد، عدم اجماع دستگاههای مربوطه از یک طرف و نیز بیانگیزگی نهادهای مربوطه و همچنین عدم همکاری سیستم بانکی سبب شده است که عملاً احیای بافتهای فرسوده روند لاکپشتی و کندی داشته باشد.
وی با بیان اینکه "با درنظرگرفتن زلزلهخیزبودن کشور ما بدون شک تعلل در احیای بافتهای فرسوده سبب میشود که با وقوع زلزله احتمالی خطرات مالی و جانی بیشماری رقم بخورد"، تصریح کرد: بنابراین با این رویکرد انتظار میرود که وزیر جدید راه و شهرسازی فرصت را مغتنم شمرده و ضمن شنیدن صدای بخش خصوصی در چگونگی احیای بافتهای فرسوده درعینحال شرایط مساعد را برای سرعتبخشی به احیای بافتهای فرسوده فراهم کند.
ختایی با یادآوری این موضوع که بهرهگیری از مکانیزمهای مالی متنوع عامل بسیار مهمی در تسریع در بازآفرینی بافتهای شهری دارد، گفت: با توجه به تغییراتی که در بدنه وزارتخانه راه و شهرسازی بهوجود آمده است بدون شک ازاینپس شاهد سیاستهای همسو و یکدستگی بین ریاست جمهوری و نیز وزارتخانه راه و شهرسازی خواهیم بود، بر این اساس انتظار میرود که این مهم زمینهساز بهبود روند حاکم بر بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری باشد.
وی با یادآوری اینکه "اخیراً سالگرد زلزله کرمانشاه بوده است و باید از این زلزله درسهای لازم را فرا بگیریم"، اظهار کرد: زلزلههای پیاپی، حاوی تلنگری است مبنی بر اینکه که کشورما زلزلهخیز است، دراینبین با توجه به وجود هزاران هزار هکتار بافت فرسوده در سطح کشور و با درنظرگرفتن قرارگیری کشورمان بهروی خط کمربند زلزله، لازم است که مسئولان هرچه سریعتر به یک اجماع اساسی درباره چگونگی احیای بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری برسند.
وی متذکر شد: درحالحاضر بخش خصوصی دارای نسخههای کارآمدی برای احیای بافتهای فرسوده است و امیدواریم که وزیر جدید راه و شهرسازی با برگزاری جلسات تخصصی با نمایندگان بخش خصوصی از ظرفیت این بخش نیز و نیز نقطه نظرات آنها برای احیای بافتهای فرسوده استفاده بهینه کند.
انتهای پیام/*