چالشهای ناشنوایان تشریح شد
رئیس هیات مدیره کانون ناشنوایان ایران از موانع و مشکلات ناشنوایان و کم شنوایان در حوزههای مختلف تامین سمعک، تحصیل، گفتار درمانی، مشاوره و اشتغال خبر داد و گفت: دولتها موظفند رابطین در سازمانهای مختلف را استخدام کنند.
مهدی قبادی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به فعالیت کانون ناشنوایان ایران اظهار کرد: این مجموعه در سال 1339 تأسیس شده و زیرنظر وزارت کشور در امور ناشنوایان و کم شنوایان فعالیت میکند و یک مؤسسه عام المنفعه است و کانون تنها عضو اصلی فدراسیون جهانی ناشنوایان در ایران است.
وی به رسمیت نشناختن زبان اشاره ملی در ایران اشاره کرد و گفت: زبان اشاره توسط سازمان ملل متحد امسال(2018) به رسمیت شناخته و تصویب شده و مصادف با روز 23 سپتامبر برابر با یک مهر روز جهانی زبانهای اشاره شناخته شده است و فردای این روز مصادف هست با هفته جهانی ناشنوایان که از دوم مهر تا هشتم مهر است.
قبادی گفت: شعار سال 2018 فدراسیون جهانی ناشنوایان (با زبان اشاره همه بطور یکسان در کنار هم هستیم) بوده ضمن اینکه عدم آگاهسازی جامعه از طریق کتب درسی و بیلبردهای شهری برای ارتباط با ناشنوایان و کم شنوایان وسایر معلولان از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره کانون ناشنوایان ایران ادامه داد: هزینه سمعک مناسب بسیار گران است،و سمعکهای بروز آپشنهای جدیدی دارند که برای ناشنوایان الزامی است و هر سمعک که استفاده می شود یک مدت زمان استفادهای دارد علاوه بر اینکه باید سمعکها هر چندساله تعویض بشود ولی به خاطر هزینه بالای سمعک نمیتوان آن را تعویض کرد، همچنین نوبت دریافت سمعک دولتی از بهزیستی بسیار طولانی و کیفیت آن سمعک فوق العاده پایین است.
قبادی با تاکید بر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی افزود: سازمانهای دولتی موظفند در خصوص ناشنوایان و کم شنوایان این کار را انجام دهند و زبان اشاره باید به عنوان یک اقلیت زبانی و فرهنگ ناشنوایان بشناسند.
رئیس هیات مدیره کانون ناشنوایان ایران ادامه داد: اکنون زمان آن است که از برنامه اجرایی کنوانسیون پیروی شود و راهکارها و مشکلاتی را که برای افراد ناشنوا وکم شنوا وجود دارد برطرف شود و دولتها موظفند هویت ویژه فرهنگی و زبان اشاره که شامل زبان اشاره و فرهنگ ناشنوایان است را به رسمیت بشناسند و از ان حمایت کنند.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش استثنایی ( بند 21 در صفحه 18) حق تحصیل به زبان اشاره ملی ( دو زبانه) برای کودکان را اجرا کنند و معلمان کودکان ناشنوا باید بر زبان اشاره مسلط داشته باشند علاوه بر اینکه دولتها موظفند رابطین در سازمانهای مختلف مخصوصا جاهای حساس مثل بیمارستانها و دادگستریها و کلانتریها و ... استخدام کنند.
قبادی اظهار کرد: یکی از مشکلات ناشنوایان این است که بعضی از خانوادهها توانایی پرداخت هزینههایی مانند گفتار درمانی، مشاوره و تربیت شنیداری و ... را ندارند و مددکاران اجتماعی و بهزیستی باید از این موضوع حمایت کنند ضمن اینکه اغلب ناشنوایان به دلیل مشکلات اقتصادی و وجود نداشتن یک شغل ثابت قادر به ازدواج در زمان مناسب نیستند و در بسیاری از موارد انتخابهای آنها نیز محدود میشود.
رئیس هیات مدیره کانون ناشنوایان ایران ادامه داد: ناشنوایان و کم شنوایان مثل بقیه مردم حق دارند از حقوق شهروندی خود بهره مند شوند ولی تاکنون هیچ حقوقی در خصوص آنها رعایت نشده ، از صدا و سیما گرفته تا رسانههای شهری و ادارها، بیمارستانها، دادگاهها، کلانتریها و دانشگاهها و مهمتر از همه استفاده نکردن از رابطین مسلط به زبان عامیانه ناشنوایان و کم حوصلگی کارمندان در برخورد با ناشنوایان و عدم استخدام و عدم بازارکار مناسب برای ناشنوایان از مورادی است که باید مورد توجه دستگاهها قرار گیرد.
انتهای پیام/