میزگرد| راه حل رفع مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه «شفاف سازی و اعتماد سازی » است

میزگرد| راه حل رفع مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه «شفاف سازی و اعتماد سازی » است

شفاف سازی مدیریت شرکت و اعتماد کارگران به آینده روشن این شرکت دو مولفه‌ای است که می‌توان با اتکا به آن‎‌ها مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه را رفع کرد.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم  از اهواز، حضور روحانیت در صحنه و میدان‌های مهم یکی از شاخصه‌های اسلام انقلابی است. حضور موثر و اثرگذار جریان انقلابی یکی از ظرفیت‌های است که هرجا به صحنه آمده است، نتیجه را به نفع اسلام و انقلاب تغییر داده است. دشمن همیشه و همواره تلاش کرده است که روحانیت و به تبع اسلام را از میدان اجتماعی خارج و اسلام منهای روحانیت و یا خوشبینانه ترین حالت روحانی‌نمای آرام و عابد از جنس حجتبه را الگوسازی کند.

خوزستان یکی از قطب‌های صنعتی کشور و دارای ظرفیت‌های بالای صنعتی و کشاورزی است که مشکلات مدیریتی در سال‌های متمادی این استان را امروز با چالش‌های مواجه ساخته است؛ چالش‌هایی که با همت مضاعف و روحیه جهادی «قابل حل» هستند.

نیشکر هفت تپه از آن دسته مسائل قابل حل خوزستان هستند؛ مساله‌ای که با پرداخت حقوق دوم و پایان اعتصاب کارگران، خنده را بر لبان این سرمایه‌های اجتماعی به ارمغان آورد. مطالبه به حق و منصفانه کارگران و کارمندان مجموعه نیشکر هفت تپه شوش برخلاف خواست و جریان حقیقی کارگران مجموعه، عده‌ای را به طمع انداخته بود تا بتوانند از این نمد کلاهی برای خود ببافند.  حضور جریان انقلابی در بین کارگران و همدردی با این اعضای زحمت کش و دلسوز نیشکر هفت تپه موجب عقب نشینی و برآب شدن آرزوهای خام « لندن نشین‌ها» شد.

برای بررسی حضور جریان انقلابی در بین کارگران مجموعه نیشکر هفت تپه و اثرات این حضور و علت عصبانیت جریان رسانه‌ معاند و ضدانقلاب از این مسأله گفت و گویی را با حجت الاسلام محسن ریسمان سنج و رضا افشار از طلاب حاضر در میان کارگران مجموعه نیشکر هفت تپه صورت دادیم.

تسنیم: حاج آقا ریسمان سنج سلام و خوش آمد می‌گوییم. در روزهای اخیر که مساله کارگران هفت تپه مطرح بود؛ حضور شما در بین این کارگران و صحبت‌های انقلابی شما و همراهی کارگران با شما واکنش های زیادی به همراه داشته است. در این باره توضیح می‌فرماید؟

ریسمان سنج: سلام و تشکر می‌کنم. اصل قضیه فارغ از جنجال سازی‌های دروغین شبکه‌های ضد انقلاب، مساله حقوق بیش از 3 هزار نفر از کارگران نیشکر هفت تپه بود و این که کارگری که 6 ماه حقوق قانونی خود را دریافت نکرده بود و این اعتراضات و عدم توجه‌ها شکل تجمع و تحصن به خود گرفته بود و نیاز بود و وظیفه می‌دانستیم به عنوان یک جریان انقلابی در کنار این کارگران زحمتکش و عزیز قرار بگیریم و از حقوق آنها دفاع کنیم و اعلام همبستگی کنیم.

دفاع از حقوق مردم، رسالت جریان انقلابی است

دفاع از حقوق کارگران و کسانی که در حق آنها ظلم شده است فلسفه اسلامی دارد و این جزء آرمان‌های انقلاب است و این یک حرکت انقلابی و برخاسته از تفکر انقلابی بود . برای حضور در بین کارگران ما 7 نفر از طلاب بودیم که 4 طلبه معمم و 3 طلبه غیر ملبس که به شکل خودجوش براساس مطالبات رهبری در بین کارگران حاضر شدیم.

تسنیم: پیام این حضورتان چه بود؟ از این حضور دنبال چه پیامی بودید؟

ریسمان سنج : این حضور، یک پیام روشن و مشخص داشت که جریان انقلابی در کنار شما است و از مطالبه قانونی شما حمایت می‌کند. این پیام یعنی، مطالبه شما کارگران در داخل نظام تعریف می شود و چه بسا این اعتراض شما کارگران مایه پیشرفت نظام است. زیرا ما به عنوان جریان انقلابی معتقدیم برخی افراد در برخی مناصب نظام قرار گرفتند که با پاردایم های انقلابی که متعلق به مستضعفین و پابرهنه‌ها است سنخیتی ندارند.

کارگران صاحبان انقلاب هستند

جریان انقلابی عمیقاً با شما همراه و همدرد است و کارگران جزء و صاحب انقلاب است و کسی و جریانی حق ندارد بین این دو فاصله بیاندازد.

تسنیم: شبکه های ضد انقلاب و خبرنگاران معاندی در پروپاگاندای رسانه  سعی کردند نشان دهند کارگران هیچ روی خوش به جریان انقلابی نشان ندادند، واقعاً این طور بود؟

ریسمان سنج: برخلاف این دروغ پردازی‌ها کارگرها بسیار گرم و صمیمی از ما استقبال کردند و ما خودرو بودیم و وقتی رسیدیم اول کارگران کمی با تردید نگاه کردند ولی وقتی متوجه شدند ما به دنبال حمایت از آنها هستیم همه دور ما جمع شدند و از ما تشکر کردند. با روی خوش از ما پذیرایی کردند.

تسنیم: شبکه های ضد انقلاب همچنین بخش های از صحبت های شما را که در بین کارگران است پخش کردند که در آن جمع همه عکس های از رهبری را در دست دارند، درباره آن صحنه نیز می فرماید؟

ریسمان سنج: رسانه‌های معاند در واقع مجبور شدند این تصاویر را نشان دهند چون تمامی کارگران با ما همراه بودند. وقتی که کارگران متوجه حضور ما شدند بلندگو و وسایل آماده کردند تا ما صحبت کنیم. برخلاف آن چیزی که دشمن تصویرسازی می‌کند کارگران دلسوز انقلاب و معتقد به نظام بودند و عکس‌های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را دست داشتند. خیلی از این کارگران در اربعین موکب در کربلا و شوش دارند و مردمی متدین هستند و صحبت‌های ما را با تکبیر و الله اکبر همراهی می‌کردند.

البته بالاخره جمع کارگران، جمع متکثری بود و انسان های متفاوت دیگری هم بین آنها حضور داشتند که ابتدا به ما انتقاد می‌کردند و صحبت‌های ما را قبول نداشتند که ما با برخی از آنان صحبت کردیم و بخشی واقعاً در پایان ما را همراهی کردند.

تسنیم: چه صحبت های با کارگران داشتید؟

ریسمان سنج: کارگران نگران و خسته بودند. آنها و خانواده آنها خود را متعلق به مجموعه نیشکر هفت تپه می‌دانستند و می‌خواستند سریع این مجموعه راه‌اندازی و مشغول به کار شوند. صحبت اصلی ما با کارگران این بود که خواسته شما قانونی و منطقی است ولی نباید اجازه دهیم ضد انقلاب از این مساله سوء استفاده کند و مشکل نیشکر هفت تپه یک راه حل دارد و آن هم در داخل نظام است. البته این گلایه از مسولان است که چرا اجازه می‌دهند مجموعه به این نقطه برسد و هم اینکه چرا در این مدت به کارگران سر نزدند و صحبت‌های آنان را نشنیدند؟

مشکل نیشکر هفت تپه داخل نظام حل می‌شود

ما مجموعه انقلابی هم دنبال همدردی بودیم و هم دنبال این بودیم که مشکلات کارگران حل شود چرا که این مساله را با روح عدالتخواهی جریان انقلاب همنوا نمی‌دانستیم و برای ما فرقی نمی‌کند اگر این اتفاق در هر شهر و یا جای دیگر رخ دهد ما پیگیری می‌کنیم. زیرا با عدالت همخوانی ندارد. در شوش ما دنبال مطالبه عدالت بودیم و یک حرکت نمایشی و احساسی نبود.

تسنیم: یکی از فیلم های که شبکه ضدانقلاب «من و تو» درباره حضور شما خیلی مانور داد مسأله نماز جماعت به امامت شما بود که در فیلم کارگران به شما اقتدا نمی‌کنند، این چقدر واقعیت دارد؟

ریسمان سنج:  این فیلم یک سندی برای آنها است که فکر می‌کنند رسانه‌های ضدانقلاب دلسوز آنها است. ببینید ماجرا از این قرار بود که ما بعد از جلسه با معاون فرماندار شوش ، بیرون که آمدیم وقت نماز بود و خواستیم به طرف نمازخانه برویم. کارگران گفتند چرا همین جا و در بین کارگران نمی‌خوانید؟ حقیقت من کمی مردد بودم که روی آسفالت که جایی برای وضو و نه مهر و نه سجاده است آیا می شود نماز خواند یا نه؟ بعد که وضو گرفتم دوستان گفتند سریع بیایید که کارگران منتظر شما  هستند.

کارگران در صف های منظم، نماز جماعت خواندند

بعد که رفتم و کارگران به من اقتدا کردند و نمار خواندیم .عکس‌ها هم موجود است . خیلی از کارگران در آن شرایط وضو گرفتند و 4الی 5 صف نماز جماعت تشکیل شد. حالا شبکه من و تو یک فیلم پخش کرده که کارگران نماز نمی‌خوانند. این فیلم متعلق به بخشی است که هنوز من شروع به نماز خواندن نکردم. جالب است در آن فیلم که مدعی نماز جماعت ما هستند من در حال صحبت با تلفن هم هستم یعنی اینقدر ناشی گری کردند.

تسنیم: حاج آقا شما با کارگران جلساتی داشتید، به نظرتان راه حل آن چیست؟

ریسمان سنج: من نمی‌توانم دقیق در این زمینه قضاوت کنم و نتیجه‌گیری کنم ولی براساس صحبت‌های کارگران مساله این شرکت از زمانی شروع شده که خصوصی شده است. مطابق گفته کارگران عزیز این شرکت سال 1394 خصوصی سازی شده است و از آن سال شرکت و فرایند مدیریت شرکت مناسب نبوده و کارگران دنبال دریافت حقوق، تغییر مدیریت شرکت و بهتر شدن فرایند تولید و اداره مجموعه هستند.

شفافیت و اعتماد سازی راه حل مسئله نیشکر هفت تپه است

من خودم معتقدم در این زمینه باید دو کار اساسی صورت گیرد: ا- شفافیت 2 –اعتمادسازی. دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در این زمینه ورود کنند و با کارگران هم صحبت شوند و مسایل مجموعه را شفاف بیان کنند و شفاف سازی کنند و اعتماد کارگران که دنبال بهبود شرایط مجموعه هستند را جلب کنند.

دستگاه های نظارتی ورود کنند و شفاف فرایند اداره و واگذار شدن نیشکر هفت تپه را بیان کنند و تغییرات لازم برای بهبود مدیریت مجموعه را انجام دهند. من صحبت‌های که با کارگران داشتم آنها حتی دنبال دولتی شدن مجموعه نیستند بلکه دنبال بهتر شدن شرایط هستند و اگر قرار است بخش خصوصی اداره کند باید درست و سالم اداره شود. مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه کاملا قابل حل شدن است و مسئولان مناسب است بین کارگران حاضر شوند و حرف های آنان را بشنوند و اجازه تکرار این مشکلات را ندهند.

تسنیم: اقای افشار شما به عنوان طلبه غیر ملبس هم در بین کارگران حضور پیدا کردید، درباره این شیطنت رسانه‌ای دشمن بفرمایید؟ دشمن دنبال چه اقدامی بودند؟

افشار: اول اجازه دهید به گفتمان امام و انقلاب اشاره کنم و آن اینکه جنگ ما، جنگ مستکبرین و مستضعفین است. این مستکبرین رسانه‌ای دنبال این هستند که جریان انقلابی را محدود کنند و از مطالبه و عدالتخواهی جریان انقلابی هراس دارند.

این نظام سرمایه‌دار زالو صفت و رسانه‌های معاند که در دستان صهیونیست‌ها است دنبال این است که جریان کارگر متعهد به انقلاب را مقابل نظام قرار دهد و روح انقلابی این کارگران را بایکوت می‌کند.

این حضور ما براساس آموزه‌های قرانی بود و نباید اجازه دهیم جریان رسانه‌ای سرمایه دار و فرعون‌های زمانه جریان انقلابی را منفعل سازند.

تسنیم: شما درباره آن روز حضور در بین کارگران شوش نکته ای در ذهن دارید؟

افشار: همان طور که حاج آقا فرمودند ما دو ماشین بودیم که بعد از حاج آقا رسیدیم . وقتی رسیدیم و همین که پیدا شدیم دیدم همه کارگران دارند به سمت ما می‌ایند و خیلی جا خوردیم و ما را در آغوش گرفتند و راه را باز کردند و از بین این کارگران به سمت فرمانداری حرکت کردیم.

جالب است کارگران با شعارهای مانند «روحانی باغیرت تشکر تشکر » از ما استقبال کردند که واقعا خودمان شرمنده این همه محبت آنان شدیم. جالب است برخلاف همه تصویرسازی های رسانه های ضد انقلاب با پلاکاردهای مثل «کارگر ایرانی سرباز انقلاب» روبرو شدیم.

گفت‌وگو از اکبر بهاری

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon