۴۵۰۰گردشگر خارجی از بنای تاریخی سلطانیه بازدید کردند
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان با اشاره به همکاری های انجام شده توسط این سازمان با فرودگاه زنجان گفت: نشستهای اولیه برای همکاریها انجام گرفته است و بخش گردشگری به تنهایی نمیتواند نجات دهنده در این امر باشد.
یحیی رحمتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از زنجان اظهار داشت: افزایش گردشگران خارجی در استان از 986 نفر در سال 92 به 6 هزار و 500 نفر در سال گذشته رسید و در شش ماهه گذشته امسال نیز تعداد 4 هزار و 500 گردشگر خارجی فقط از بنای تاریخی سلطانیه بازدید کردند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین راههای تحقق دیپلماسی و سرمایهگذاری خارجی، تقویت صنعت گردشگری است، افزود: این سازمان تاکنون در زمینه جذب گردشگر موفق بوده است و امیدواریم با برنامهریزیهای انجام شده این روند رشد در زمینه جذب گردشگر و رونق اقتصادی ادامه داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه گردشگری یکی از زمینههای مناسب برای همکاری بین کشورهای مختلف به خصوص کشورهای همسایه است که در صورت تحقق و به دلیل خاصیت میان رشتهای بودن، میتواند تسهیلگر سایر همکاریها نیز باشد، تصریح کرد: ایران و ترکیه همسایگانی هستند که به دلایل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، زمینهها و ویژگیهای مشترک بیشماری دارند. همچنین وجود دین، آداب و سنن، فرهنگ، زبان، غذا و غیره باعث ایجاد جغرافیای مشترکی بدون احتساب مرزهای سیاسی بین دو کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن ترکیه در بین مقاصد اصلی سفر ایرانیان نیز گواه بر این مدعا بوده و این ظرفیت برای قرار گرفتن ایران در بین مقاصد اصلی سفر گردشگران ترک نیز وجود دارد، ادامه داد: تنوع جغرافیایی و فرهنگی این امکان را به ایران داده است تا سلایق مختلف گردشگران را تحت پوشش قرار دهد. جاذبههای ایران توان جذب در بخش طبیعتگردی، گردشگری فرهنگی، گردشگری سلامت، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری مذهبی، گردشگری روستایی، بومگردی و غیره را دارد.
رحمتی با اشاره به نقش بخش گردشگری در رونق اقتصادی استان و در نتیجه برقراری پروازهای فرودگاه زنجان گفت: فعالیت بخش گردشگری در زمینه جذب گردشگر و تشویق مسافران برای سفر هوایی از فرودگاه زنجان به تنهایی نمیتواند نجات دهنده باشد؛ لازمه برقراری پروازهای فرودگاه زنجان یک برنامه و فعالیت کارشناسی میطلبد که کدام حوزه بیشتر میتواند برای برقراری بهتر پروازهای فرودگاه زنجان مثمر ثمر باشد و بخش گردشگری به تنهایی در این زمینه سهیم نیست.
وی با بیان اینکه نقطه توزیع سفر در ایران چه گردشگران خارجی و چه گردشگران داخلی شهر تهران است و بیش از 80 درصد توزیع سفر خارجی فرودگاه بین المللی است، بیان کرد: گردشگری به عنوان یک سرمایه گذاری است و خروج گردشگر یعنی خروج سرمایه ملی که به ضرر استان است در نتیجه آنچه که گردشگران خارجی را تقویت میکند گردشگران ورودی است پس با خروج مسافران از استان منابع سرمایه گذاری از مبدا خارج شده و درآمدسرانه گردشگری کم میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان با اشاره به اینکه بیش از 40 درصد گردشگران خارجی ما مبدا سفرشان تهران است یا از تهران توزیع می شوند، گفت: لازمه بالا بردن جذب گردشگر خارجی استفاده از توان کشورهای همجوار در بحث ورودی گردشگر است.
وی با بیان اینکه نشستهای اولیه در زمینه همکاری با فرودگاه زنجان انجام گرفته است، تصریح کرد: در زمینه حل مشکلات پرواز آژانسها و دفاتر خدمات گردشگری استان مشکل را پیگیری کردهاند و چارترهای خاص مشکل پیش آمده را تغییر قیمت بلیطها میدانند که با متعادل شدن این قیمتها میتوانیم روند قبلی را پیگیری کنیم.
این مسئول با بیان اینکه در گذشته دفاتر خدمات گردشگری استان با فرودگاه زنجان همکاری داشتهاند و پروازهای انجام شده در گذشته توسط دفاتر خدماتی انجام گرفته است، عنوان کرد: پروازهایی که در گذشته انجام گرفته فقط توسط بخش دولتی نبوده و بیشتر این پروازها توسط دفاتر خدماتی گردشگری استان انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه پرواز را نباید به صورت یک تفنن عادی در نظر گرفت بلکه باید پرواز را در سبد توسعه اقتصادی و صنعتی استان قرار داد، افزود: استان زنجان به واسطه منطقه قرار گیری و نقطه توزیع سفر از موارد بسیار شاخص برای رونق اقتصادی استان است و ما در نظر داریم که استان زنجان با توجه به موقعیت قرارگیری از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه فرودگاه زنجان میتواند به عنوان نقطه توزیع کالا در شمال غرب کشور عمل کرده و این فرودگاه را رونق دهد، تصریح کرد: گردشگری یکی از سهلالوصولترین و عامه پسندترین موارد برای تعطیلی فرودگاه است که به دلیل اقتصادی نبودن برخی از پروازها به نتیجه نرسیده است.
انتهای پیام/ ع