همدان| «گردشگری و اقتصاد» در ملایر با ثبت جهانی انگور رونق پیدا میکند
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به این عنوان سرمایه ارزشمندی برای شهرستان ویژه ملایر است گفت: ضروریست این سرمایهگرانبها در راستای بهرهوری بیشتر و رسیدن سود بیشتر به کشاورز به کار گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ملایر، باب الله فتحی بعداظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حفظ و تدوام این عنوان جهانی انگور از خود آن مهمتر است اظهار داشت: اگر بخواهیم این سرمایه ارزشمند را حفظ کنیم لازم است برنامهریزی منسجم و مدونی در راستای حفظ قنوات، محیط زیست باغهای کشاورزی، آموزش کشاورزان و غیره داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به ثمر رسیدن ثبت جهانی انگور ملایر یک کار جمعی مسئولان شهرستانی، استانی، فرماندار، رئیس جهاد و نمایندگان سختکوش شهرستان بود ابراز کرد: با اینکار مدیران شهرستان ملایر تجربه کردند که میتوانیم حرکت کنیم و به موفقیت برسیم.
فتحی با تاکید بر اینکه لازم است در راستای شناساندن ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان ملایر یک گرید توریست راهاندازی شود تا دنیا متوجه بشود که اینمنطقه چه ویژگیهای منحصر به فردی داشته که موفق بهکسب این عنوان شده افزود: جهانی شدن انگور ملایر قطعا توسعه همهجانبه شهرستان و گانی در جهت جهانی شدن مبل و منبت این شهر خواهد بود.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به اینکه تلاشهای مستمر و شبانه روزی در راستای کسب عنوان شهر جهانی انگور انجام شده گفت: ما تازه اول راهیم و لازم است برنامههای دقیق و تدوین شدهای در راستای حفظ و ترویج همهجانبه این عنوان داشته باشیم.
وی توسعهگردشگری، صنعت، ایجاد اشتغال و بحث صنایع تبدیلی،توسعه و و فرآوری محصول کشمش و بازگشت ارزش افزوده بیشتر به جیب کشاورزان و از همه مهمتر برندسازی را از فواید و مزایای ثبت جهانی انگور ملایر بیان کرد.
فتحی با تاکید بر اینکه پیگیری های بعدی بعد از ثبت جهانی باید توسط وزارت خانه جهاد و وزارت خارجه، مسئولان کشوری و استانی تا شناسایی کامل شهر ملایر در سطح دنیا انجام شود گفت: طی دو سال گذشته با پیگیری های مستمر وزارت و سازمان جهادکشاورزی استان و شهرستان و نمایندگان ملایر تلاشهای مجدانهای برای ثبت جهانی انگور ملایر انجام شده است.
وی با بیان اینکه از نیمه دوم شهریور ماه امسال امور اجرایی کسب این عنوان با جدیت پیشرفت بیانکرد: در این راستا ستادی با پنج کمیته زیر مجموعه تشکیل که با بازدید نهایی نماینده فائو در 24 آبان ماه و مستند سازی توسط دانشگاه ملایر و جهاد کشاورزی در مورخه 10 آذر ماه امسال مجوز ثبت جهانی انگور ملایر صادر شد.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به اینکه میزان تولید انگور ملایر 22 تن در هکتار است و این در حالیست که میانگین تولید کشور 18 تن و در جهان 15 تن است گفت: با برنامهریزی های منسجم. در برخی باغات شهرستان بیش از 100 تن برداشت نیز داشتهایم.
وی ثبت جهانی را اولین قدم و ابتدای مسیر عنوان کرد و افزود: در مراحل بعدی ما باید فرآوری صنایع تبدیلی، توسعه کارخانههای فرآوری کشمش، بسته بندی، ایجاد اشتغال، گردشگری و رونق اقتصادی را دنبال کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی ملایر نیز با اشاره به اینکه سازمانخواروبار جهانی یا جیاس از سال 2002 در راستای ثبت میراث های مهم کشاورزی جهان شکل گرفته گفت: تاکنون 52 میراث مهم کشاورزی در این سازمان به ثبت رسید و انگور ملایر به عنوان 53 امین میراث کشاورزی در سازمان جیاس به ثبت رسید.
علی مروت امیری با بیان اینکه آیتمهایی چون ریشه تاریخی، معیشت مردم منطقه, چشم انداز منطقه، ارزش غذایی محصول و رونق اقتصادی را از آیتمهای مد نظر جیاس برای ثبت جهانی انگور ملایر دانست و افزود: در این دو سال همه آیتمهای انگور ملایر توسط کارشناسان سازمان فائو بررسی شد تا توانستیم این میراث گرانبهای ملایر را ثبت جهانی کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از 3 هزار هکتار از باغات انگور در منطقه دره جوزان ملایر قرار دارد گفت: انگور ملایر با نام انگور درهجوزان ثبت شده اما باید بدانیم که اینجهانی شدن شامل همه انگور شهرستان است.
امیری با تاکید بر اینکه هم اکنون بیش از 10 هزارو 400 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت باغات انگور است تصریح کرد: با وجود جهانی شدن هنوز مشکلاتی در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول داریم که امیدواریم با راهنماییهای سازمان فائو بتوانیم آنها را مرتفع کنیم.
رئیس جهادکشاورزی ملایر مشکلات فراوری و بسته بندی کشمش، نبود ارغام تجاری، عدم صنایع تبدیلی فرآوری انگور در شهرستان، سرمای بهاره، روش سنتی آبیاری و غیره را از جمله مهمترین مشکلات در حوزه انگور ملایر دانست و ابراز کرد: برای رفع تمامی این مشکلات برنامهپنج ساله ای برنامه ریزی و تدوین شده است.
انتهای پیام/م