دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد

دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد

عبدالمجید شیخی، کارشناس حوزه اقتصاد با اشاره به مشکلات اقتصادی فراوان کشور گفت: متاسفانه این دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد، مصیبت بزرگ ما هم این است که بر اساس فرامین الهی در اقتصاد عمل نمی‌کنیم.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، عبدالمجید شیخی، متخصص حوزه اقتصادی در خصوص افزایش قیمت‌ها به جام‌جم آنلاین گفت: بر خلاف دولت دهم که فشار بیرونی و تخلیه بازار توسط دلال‌ها سبب گرانی‌ها شد، در حال حاضر خود دولت مقصر است و عملا با افزایش قیمت ارز یک تورم سنگین بر سبد کالای ضروری مردم اعمال شد.

او ادامه داد: دولت با افزایش خودخواسته قیمت ارز به خرمن هزینه‌های تولید داخلی کبریت کشیده و یک گرانی بزرگ ایجاد کرد که زندگی مردم را مختل کرده است. بخشی از هزینه‌های تولید ما ارزی است و متاسفانه مسئولان اقتصادی دولت به این فکر نمی‌کنند که ابتدا باید هزینه‌های ارزی از سبد نهادهای تولید داخلی حذف شود، بعد دنبال تک نرخی کردن ارز بروند.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: لازمه رونق تولید داخلی این است که حمایتش کنیم و ارز با قیمت ارز ان در اختیارش قرار بدهیم که بتواند کسب و کار خود را احیا کند؛ بعد وقتی توانست کیفیت تولید خود را به حد مطلوبی برساند که با مشابه خارجی رقابت بکند، کم کم حمایت ارزی او را محدود کنیم. دولت فعلی پیش از آنکه این شرایط را برای تولیدکننده فراهم کند، ناگهان یک افزایش قیمت ارز را به بهانه تک نرخی کردن، به بازار تحمیل کرده که مشکلات فراوانی ساخته است.

شیخی ادامه داد: گران کردن ناگهانی ارز توسط دولت در واقع یک علامت دهی به دلال‌ها بود که سیکل سال 90 و 91 را مجددا تکرار کنند؛ دلال‌ها هم بازار ارز را تخلیه کرده و به صورت قطره‌چکانی با قیمت‌های بسیار بالا دوباره همان ارز را به بازار تزریق کردند.

این متخصص حوزه اقتصاد همچنین بیان کرد: مقصر این وضع نا به سامان کسی نیست جز دولت، چرا که هیچ مدیریت اقتصادی از همان ابتدا نداشته، دولت آقای روحانی همه توان خود را برای برجام و امضای آن گذاشت و این مصیبت را به مردم تحمیل کرد. مسئله ناراحت کننده آن است که رئیس جمهور نه تنها از اوضاعی که دولت او به وجود آورده، عذرخواهی نمی‌کند بلکه در سخنرانی‌هایش به صراحت در چشم مردم نگاه کرده و می‌گوید این گرانی‌ها را ترامپ ایجاد کرده است.

او اضافه کرد: دولت نه تنها عذرخواهی نمی‌کند و اشکالات فعلی را نمی‌پذیرد، بلکه حاضر است عزت مملکت را لگدمال کرده و بگوید رئیس جمهور یک کشور دیگر آنقدر بر استقلال مملکت ما تسلط دارد که به سادگی توانسته اقتصادمان را تا این اندازه دچار مشکل بکند!

عبدالمجید شیخی با اشاره به اهمیت بومی کردن علوم انسانی تصریح کرد: متاسفانه این دولت به اقتصاد اسلامی اعتقادی ندارد، مصیبت بزرگ ما هم این است که بر اساس فرامین الهی در اقتصاد عمل نمی‌کنیم! اگر در اقتصاد هم مثل جوانب دیگر بر اساس فرامین الهی عمل می‌کردیم، الان جزو کشورهای اول جهان بودیم. به نظرم اسم این دولت را با توجه به بلایی که سر مسکن، ارز، بنزین و یارانه‌ها آورد و هزینه‌های هنگفت تشریفاتی که به بیت‌المال مملکت تحمیل کرد، باید بگذارند دولت ضد عدالت.

او ادامه داد: در خصوص کارت سوخت هم که حذف شد همینطور بود، عدالت اقتضا می‌کند که به آحاد مردم، سهمیه‌ای اختصاص پیدا بکند و تسهیلاتی بابتش بگیرند و اگر خواستند بیشتر از آن استفاده بکنند، مبلغ بیشتری بپردازند ولی آقایان با کار غیر کارشناسی و سیاسی این روش صحیح را حذف کردند؛ الان هم که تاثیرات حذف آن به اقتصاد و وضعیت قاچاق سوخت را دیده‌اند با تحمیل هزینه اضافه می‌خواهند کارت سوخت را دوباره به چرخه مصرف باز گردانند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: دولت قوانینی را در این مجلس دولتی که در خدمت اهداف خود اوست، به تصویب رسانده که واردات تمام کالاها از خاک زیر گربه گرفته تا سنگ پا را آزاد کرده و همین نشان دهنده اعتقاد این دولت به سیاست ولنگاری اقتصادی و عدم حمایت از تولیدات داخل است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon