پرداخت وام ۲۰ میلیونی به ازای ایجاد اشتغال برای هر مددجوی کمیته امداد
مدیرکل حرفهآموزی و کاریابی کمیته امداد از پرداخت ۲۰ میلیون تومان وام به بنگاههای اقتصادی به ازای جذب هر مددجوی کمیته امداد خبر داد و گفت: حداکثر تا سقف پنج نفر، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به بنگاهها داده میشود.
مهرعلی حقگویان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه بستر ایجاد اشتغال، آموزش است اظهار کرد: در حال حاضر، سرانه آموزش به ازای هر مددجو در کمیته امداد، دو میلیون تومان درنظر گرفته شده است.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: یکی از بحثهایی که ما داریم، ایجاد اشتغال از طریق بنگاههاست اما به خاطر وضعیت اقتصادی به وجود آمده، خیلی از بنگاهها تعطیل شدهاند و جذب نیرو به حداقل رسیده و بسیاری از بنگاهها هم تعدیل نیرو دارند و همین مسئله خود به خود، روی برنامههای کاریابی ما تأثیر گذاشته است.
حقگویان توضیح داد: برای اینکه یک خانواده تحت پوشش کمیته امداد به اشتغال برسد، فرایند بسیار کاملی طی میشود. مرحله اول، شناسایی خانوادههاست که در این مرحله، مددجو از این نظر که توانایی انجام کار دارد یا خیر، مورد بررسی قرار میگیرد. در این مرحله به داشتههای خانوادهها و فرد، توجه کرده و سعی میکنیم استعدادهای مددجویان را رشد و ارتقا دهیم. فرد یا خانواده تحت پوشش، مورد مشاوره قرار میگیرد و پس از آن، استعدادهای او مشخص میشود که در چه زمینهای استعداد دارد.
مدیرکل حرفهآموزی و کاریابی کمیته امداد اضافه کرد: بعد از مرحله مشاوره و شناسایی استعدادها، افراد به سمت ایجاد اشتغال هدایت میشوند. آن دسته که توانایی کار دارند و نیاز به آموزش هم ندارند، به سمت بازار کار هدایت میشوند و برخی افراد هم نیاز به آموزش دارند که بیشتر مددجویان در این پروسه قرار میگیرند و بر حسب علاقمندی به رشته خاص، تحت آموزش قرار میگیرند.
وی بیان اینکه آموزشها بر اساس سرفصلهای استاندارد ارائه میشود و یک بسته کامل برای بحث آموزش در نظر گرفته شده است گفت: برخی مددجویان که توانایی ایجاد اشتغال دارند، از طریق تسهیلات قرضالحسنه، به سمت خوداشتغالی هدایت میشوند. به عنوان مثال امکان دارد یک خانواده تحت پوششِ ساکن روستا، استعداد نگهداری دام داشته باشد که بر اساس ظرفیتهای آن خانواده، تسهیلات لازم برای خرید دام سبک یا سنگین داده میشود.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: برخی خانوادهها و افراد نیز توانایی ایجاد اشتغال ندارند اما میتوانند برای دیگران کار کنند که برای این دسته، تحت عنوان اشتغال در بنگاهها، شغل ایجاد میشود. منظور از بنگاهها، همه مراکز خصوصی تولیدی، خدماتی و کشاورزی است که به نیروی کار نیاز دارد. یکی از موضوعات کار ما، شناسایی همین بنگاههاست و از طریق ارتباطی که با بنگاهها و مراکزی مثل شهرکهای صنعتی داریم، سعی میکنیم بر اساس نیازی که به نیروی کار دارند، این نیاز را از طریق مددجویان کمیته امداد برطرف کنیم.
حقگویان ادامه داد: به عنوان مثال اگر بنگاهی اعلام کند که به نیروی کار در یک حوزه مشخص نیاز دارد، بر اساس بانک اطلاعاتی خود، فرد مورد نظر او را معرفی میکنیم اما اگر فردی با تخصص مورد نیاز بنگاه وجود نداشته باشد، همان تخصص مورد نظر را به مددجو آموزش داده و سپس معرفی میکنیم.
وی به پیش بینی بستههای تشویقی برای بنگاهها اشاره کرد و گفت: یک سری بستههای تشویقی نیز برای بنگاههایی که مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) را بکار میگیرند، تعریف کردیم تا بتوانند با حداقل هزینه، نیروی کار مورد نیاز خود را جذب کنند.
حقگویان اظهار کرد: بر اساس بسته تشویقی تنظیم شده، هر بنگاهی که مددجویان کمیته امداد را بکار بگیرد، تا دو سال 100 درصد حق بیمه سهم کارفرما که معادل 23 درصد حقوق و مزایاست و باید به تامین اجتماعی پرداخت شود، توسط کمیته امداد پرداخت میشود.
مدیرکل حرفهآموزی و کاریابی کمیته امداد ادامه داد: همچنین هر بنگاهی که مددجوی کمیته امداد را جذب کند، تا سقف 20 میلیون تومان به ازای هر نفر وام قرضالحسنه پرداخت میکنیم و حداکثر تا پنج نفر به مبلغ 100 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه در اختیار این بنگاهها قرار میگیرد.
حقگویان افزود: مددجویانی هم که در بنگاهها مشغول بکار میشوند اگر نیاز به آموزش داشته باشند، تمام هزینههای آموزشی توسط کمیته امداد پرداخت میشود. به عنوان مثال اگر یک بنگاهی، مددجوی کمیته امداد را در خط تولید خود بکار میگیرد اما این خط تولید نیاز به یک سری آموزشهای روز داشته باشد، این آموزشها با هزینه کمیته امداد انجام میشود.
وی با بیان اینکه آموزشهای اشتغال مددجویان کمیته امداد در سه مرحله شامل مقدماتی، مهارت آموزی و آموزشهای طرحهای خوداشتغالی دستهبندی شده است گفت: در هشت ماهه امسال، 20 هزار و 170 مددجو آموزشهای مقدماتی، بیش از 34 هزار نفر آموزشهای مهارتی و 50 هزار مددجو، آموزشهای پایدارسازی و توسعه (طرحهای خود اشتغالی) را گذراندند که جمعاً 104 هزار نفر میشود.
به گفته وی قریب به 6 هزار نفر در نیمه نخست امسال کاریابی شدند که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است زیرا در سال جاری، بنگاهها در جذب نیرو مشکل دارند و خیلی سخت نیرو جذب میکنند.
حقگویان یادآور شد: البته در سالهای گذشته کاریابیهای فصلی و موقت هم داشتیم اما امسال کاریابی فصلی و موقت را اجرا نکردیم و هر 6 هزار نفری که جذب شدند، بیمه هستند و شاید یکی از دلایل کاهش تعداد افرادی کاریابی شده، همین مسئله باشد.
انتهای پیام/