نقشه حاصلخیزی خاک گیلان تدوین شد

نقشه حاصلخیزی خاک گیلان تدوین شد

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: نقشه حاصلخیزی خاک استان گیلان توسط محققان این مؤسسه تدوین شد و در اختیار بخش‌ها و دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مریم حسینی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مؤسسه تحقیقات برنج کشور با کمک کارشناسان و متخصصان خود نقشه حاصلخیزی خاک و اراضی استان گیلان را تدوین کرد و هم‌اکنون نتایج این تحقیقات را در اختیار بخش‌های اجرایی قرار داده است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بررسی کیفیت خاک و انجام پژوهش‌های علمی در این مورد را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: نحوه عمل آوری خاک شالیزارها برخلاف سایر محصولات کشاورزی متفاوت است به طوری‌که مقدار زیادی از عناصر غذایی خاک حین کشت برنج از بین می‌رود.

حسینی معرفی کودهای جدید برای جبران عناصر غذایی از دست رفته خاک را از اهداف مؤسسه تحقیقات برنج کشور دانست و افزود: این مؤسسه تحقیقات بسیار وسیعی در مورد کودهای بیولوژیک انجام داده است که با مصرف آن علاوه بر حفظ سلامت خاک به حاصلخیزی اراضی کمک می‌شود.

وی به فواید مهم تهیه نقشه حاصلخیزی خاک استان گیلان اشاره کرد و در تشریح مزایای آن بیان داشت: با تدوین این نقشه مشخص می‌شود خاک کدام بخش استان غنی و یا احیاناً ضعیف است سپس بر مبنای این اطلاعات نحوه استفاده و توزیع کودهای مغزی در بین شالیکاران انجام می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه امسال طرح جامع کوددهی با همکاری سازمان بسیج مهندسان کشاورزی گیلان اجرا شد افزود:‌ تمام این فعالیت‌ها و تلاش‌ها برای این است که ضمن افزایش عملکرد محصول برنج،‌ حاصلخیزی خاک اراضی شالیزاری استان به خوبی حفظ شود.

حسینی هدف مهم مؤسسه تحقیقات برنج کشور را انجام پژوهش و کاربردی کردن آن اعلام کرد و ابراز داشت: این مؤسسه در سال‌های اخیر فعالیت‌های بسیار زیادی در حوزه قارچ‌کش‌ها،‌ سموم علف‌کش،‌ تقویم زراعی و نظایر این داشته و نتایج آن را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داده است.

وی وجود بیش از 600 هزار شالیکار در گیلان و خرده مالکی اراضی شالیزاری را از جمله مشکلات موجود این استان دانست و اظهار داشت: اکثر بهره‌برداران این اراضی سنین بالایی دارند بنابراین ارتباط برقرار کردن با آنان برای ارائه روش‌های جدید کشت و زرع از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اجرای نظام نوین ترویج و ارتباط بین محقق و کشاورز را متذکر شد و عنوان کرد:‌ وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد بر اساس تجارب به‌دست آمده در سایر کشورها برای تجمیع کشاورزان و محققان برنج کشور در یک مرکز واحد،‌ تعاونی‌های مخصوصی را تشکیل دهد.

وی از ‌نحوه مشارکت مؤسسه تحقیقات برنج کشور و بخش خصوصی سخن گفت و تصریح کرد: فعالیت‌های تحقیقاتی در مورد انواع سموم کشاورزی و کودها توسط محققان این مؤسسه انجام می‌شود سپس برای تولید و تجاری‌سازی محصول معرفی شده بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

حسینی وجود بیش از 50 محقق در مجموعه هیئت علمی مؤسسه تحقیقات برنج کشور را بسیار حائز اهمیت خواند و خاطرنشان کرد:‌ از آن‌جا که میانگین سنی این افراد کمی بالا است به همین علت این مؤسسه به حوزه آموزش و تربیت نیروهای جوان و متخصص نگاه ویژه‌ای دارد.

انتهای پیام/‌ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon