خجسته: نقض حقوق بشر در بحرین با چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود

خجسته: نقض حقوق بشر در بحرین با چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین گفت: نقض حقوق بشر در بحرین با چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی  خبرگزاری تسنیم ، محمدحسن خجسته، عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین، در نشست «نقض حقوق بشر توسط آمریکا در غرب آسیا»، که امروز (دوشنبه، 19 آذر) در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، در سخنانی، گفت: من از جزیره‌ای که ساکنان اصلی آن بیش از 650 هزار نفر نیستند، با شما صحبت می‌کنم، این جزیره مساحتش فراتر از 650 کیلومترمربع نیست، اما دردهای این جزیره بسیار بزرگ است، به‌طوری که ما با رژیمی مواجه‌ هستیم که فجیع‌ترین جنایات‌ را در این جزیره مرتکب می‌شود، به‌طوری که این رژیم دقیقاً از سیاست رژیم صهیونیستی برای تغییر ساختار جمعیتی این کشور استفاده کرده است.

وی افزود: رژیم بحرین با سیاست‌های مختلف از جمله لغو تابعیت ساکنان اصلی و حتی تابعیت به بیگانگان توانست از سال 2000 تاکنون جمعیت بحرین را از 650 هزار شهروند اصلی این کشور، به یک‌میلیون و 200 هزار نفر برساند؛ این رژیم در واقع با استفاده از این سیاست‌ها و سیاست‌‌های سرکوبگرانه و با استفاده از حمایت‌‌های کشورهای مختلف از جمله حمایت سپر الجزیره و حمایت‌های عربستان و امارات و دیگر کشورهای همسایه‌، ملتی را که خواهان رسیدن به آزادی است سرکوب می‌کند.

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین  ادامه داد: ما با وجود همه این دردها، همچنان مسئله فلسطین و مظلومیت ملت یمن را جزو دردهای خود می‌دانیم؛ اینها مسائلی هستند که در اولویت ما قرار دارد، همان‌طور که عرض کردم، رژیم حاکم در کشور ما از سیاست‌های رژیم صهیونیستی برای سرکوب ملت استفاده می‌کند.

خجسته با بیان اینکه رژیم بحرین همچنان شاهد نقض گسترده حقوق بشر در زمینه‌های مختلف، از جمله سرکوبگری سیاسی و امنیتی است، اظهار داشت: این در حالی است که گزارش معروف پروفسور "بسیونی" بیش از 50 روش نقض حقوق بشر در بحرین را اثبات می‌کند.

وی اضافه کرد: از جمله اتفاقاتی که در این زمینه روی داد و آقای بسیونی در گزارش خود نسبت به آن بیش از این هشدار داده بود، انحلال حزب احزاب سیاسی از جمله حزب جمعیت الوفاق به‌عنوان بزرگترین حزب سیاسی و همچنین انحلال مجلس اعلا، مجلس علمایی به‌عنوان بزرگترین مجلس شیعیان در بحرین است.

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین تصریح کرد: استفاده و به‌کارگیری سیستم قضایی نظامی یکی از جنایت‌هایی است که رژیم بحرین، بعد از ایجاد مجموعه‌ای از تغییرات جزئی، در این سیستم دنبال می‌کند، به‌طوری که این سیستم قضایی نظامی اجازه می‌‌دهد که حداقل در 30 مورد بعضاً رژیم از مسئله اعدام علیه مخالفان استفاده کند.

خجسته همچنین گفت: براساس نظام قضایی نظامی، افراد غیرنظامی به‌اتهام مسائل تروریسم محاکمه می‌شوند. بیش از 15 هزار مبارز در این کشور بازداشت شدند، همچنین بیش از 4 هزار قربانی مورد شکنجه قرار گرفتند.

وی تأکید کرد: ما شاهد ممنوعیت تظاهرات مسالمت‌آمیز از سال 2015 هستیم. این مسئله پس از سرکوبگری هزاران تجمع‌ مسالمت‌آمیز از سال 2011 تاکنون بوده است و نیز شاهد اسقاط تابعیت 749 شهروند بحرینی تنها به‌خاطر اتهامات سیاسی هستیم. لغو تابعیت "آیت‌الله عیسی قاسم" مصداق بارز این نقض آشکار حقوق بشر است؛ همچنین اجرای تعدیلاتی بر قانون برای سرکوب کردن هرچه بیشتر معارضان به‌خاطر اینکه آرای خودشان را مطرح می‌کنند و در حصر قرار می‌گیرند نیز نقض حقوق بشر است. 

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین  ادامه داد: از جمله می‌توان حکمی را که آقای شیخ علی سلمان دبیرکل حزب الوفاق اخیراً با آن مواجه شد نام برد، ایشان از سوی دادگاه بدوی نسبت به‌اتهام جاسوسی با قطر تبرئه شد، اما دادگاه استیناف اخیراً او را به‌خاطر مسائل سیاسی محکوم به حبس ابد کرد.

خجسته افزود: از سال 2011 تاکنون دادگاه‌‌های رژیم حدود 40 شهروند بحرینی را به حکم اعدام محکوم کردند که از این تعداد، 3 مورد اجرا شده و این 3 مورد را می‌توان گفت که برای جلب رضایت کشور امارات صورت گرفته است، زیرا این 3 تن به دست داشتن در کشته شدن یک نظامی اماراتی که در سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز بحرینی‌ها شرکت کرده بود، متهم شدند.

وی با ابراز اینکه دادگاه‌‌های رژیم بحرین 9 مورد از احکام صادرشده در زمینه اعدام را به حکم زندان ابد تغییر داده است، گفت: 22 مورد که تا این لحظه صادر شده، نهایی نشده و تکلیف آنها مشخص نیست، 6 مورد نهایی شده است، از سال 2018 تاکنون 23 مورد اعدام از سوی این دادگاه‌ها علیه مخالفان صادر شده است.

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین ادامه داد: مرکز حقوق بشر بحرین از سال 2017 تا کنون 6 هزار و 600 مورد را که با صدور بیانیه‌ علیه طرفداران حقوق بشر تحریک می‌کند رصد کرده است و مصداق‌هایی در این زمینه وجود دارد.

خجسته تصریح کرد: از سال 2017 تاکنون، سیستم امنیت ملی روش‌هایی را برای سرکوب حقوق انسان و مدافعان حقوق بشر به‌کار گرفت، از جمله روش‌هایی که از سوی این نهاد علیه معارضان و مخالفان مورد استفاده قرار گرفت، اخذ اعترافات تحت تهدید و شکنجه است که از جمله این شکنجه‌ها، استفاده از برهنه کردن و تهدید به تجاوز جنسی بوده است.

وی ادامه داد: این روش‌ها و استفاده از این نقض حقوق بشر تنها علیه مردم صورت نگرفته است، بلکه بسیاری از زنان مدافع حقوق بشر نیز با این روش‌ها مواجه شدند و تعدادی از آنها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند؛ با وجود همه مواردی که ذکر شد، متأسفانه شاهدیم که نقض حقوق بشر از سوی رژیم بحرین صورت می‌گیرد.

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین یادآور شد: در این شرایط شاهد تجدید عضویت کشور بحرین در شورای حقوق بشر هستیم، این مسئله برای منافع برخی کشورهای بین‌المللی و نیز حمایت‌های منطقه‌ای برخی از کشورها و نیز آمریکا، انگلیس و نقشی که کشور سعودی و اماراتی در این مسئله دارد، صورت گرفته است.

خجسته گفت: بایستی به این مسئله هم اشاره کنیم که عمق روابط سیاسی بین بحرین و آمریکا به ده‌ها سال بازمی‌گردد و دیگر اینکه در سال 1947، بحرین میزبان پایگاه نیروهای آمریکایی بوده است و نیز شاهد افتتاح اولین سفارت آمریکا در بحرین در تاریخ 21 سپتامبر 1971 و نیز میزبانی از ناوگان پنجم نیروهای آمریکایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ناوهای آمریکا در منطقه هستیم.

وی افزود: با توجه به اهمیت و جایگاه بحرین که موقعیت استراتژیکی از جمله سیاسی و نظامی برای آمریکا دارد؛ به‌طوری که باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا می‌گوید که "بحرین یک هم‌پیمان بلندمدت برای آمریکاست و ما همچنان به حمایت خودمان از این کشور ادامه خواهیم داد".

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین تأکید کرد: این مسائل و حمایت‌های سیاسی گسترده آمریکا باعث تشدید عزم رژیم بحرین برای افزایش سرکوبگری‌ها و استفاده از قضیه امنیتی برای سرکوب مخالفان شده است، به‌موازات مواضع بی‌ارزش رسانه‌ای آمریکا در خصوص نقض حقوق بشر، حمایت‌های سیاسی از سوی آمریکا ادامه یافته است.

خجسته با تأکید بر اینکه یکی از بارزترین حمایت‌‌های آمریکا از رژیم بحرین، دیدار ترامپ در سال 2017 با پادشاه بحرین در نشست سران کشورهای عربی خلیج فارس است، گفت: در این نشست ترامپ تأکید کرد که روابط آمریکا و بحرین هیچ وقت پس از این لحظه شاهد بحران نخواهد شد و پس از آن دیدار مستقیم صورت گرفته و پس از این نشست، شاهد حمله نیروهای بحرینی به معارضان در روستای "دراز" بودیم که در همجواری منزل آیت‌الله عیسی قاسم قرار دارد.

وی افزود: در این حمله حداقل 6 تن از مدافعان بدون سلاح  آیت‌الله قاسم شهید شدند، ما شاهد آن بودیم و نیز در این حادثه بیش از 200 تن بازداشت و زخمی شدند. همین‌طور ما با اقامت اجباری با آیت‌‌الله قاسم همراه بودیم، همه این اتفاقات با چراغ سبز آمریکا صورت گرفت و همیشه مقامات آمریکایی مطرح می‌کنند که همزمان با اعتقادات بین‌المللی نسبت به مسائل حقوق بشری در بحرین، می‌گویند که رژیم و دولت بحرین همپیمان استراتژیک و بین‌المللی برای آمریکا محسوب می‌شود.

عضو هیئت مرکزی مجلس علمای بحرین در پایان خاطرنشان کرد: اگر همه این موارد حمایت‌های آمریکا نبود، دولت بحرین جرئت ارتکاب این‌همه جنایت را پیدا نمی‌کرد، بنابراین می‌توانیم بگوییم که همه این جنایت‌‌هایی که در این کشور اتفاق افتاد با حمایت‌های آمریکا و برنامه‌ریزی‌های انگلیس صورت گرفت و این نمونه‌ای از ادعای حمایت آمریکا از حقوق بشر در جهان و منطقه است.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon