روند نزولی اعتبارات سیل؛ خسارت سیلاب لرستان جبران می‌شود

روند نزولی اعتبارات سیل؛ خسارت سیلاب لرستان جبران می‌شود

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه مبلغی برای جبران خسارت سیلاب لرستان لحاظ می‌شود ولی گرفتنش با نمایندگان و استان است گفت: یک میلیاردی که به استان دادیم اعتبار خسارت سیل نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، اسماعیل نجار شامگاه چهارشنبه در جلسه مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد در راستای پرداخت خسارات اظهار داشت: فرآیند بر این است اگر خسارتی به استانی وارد شد توسط دستگاه‌های استان برآورد دقیق صورت گیرد و به تایید مدیریت بحران و استاندار برسد و به ما منتقل کنند، ما نیز بر اساس دستورالعمل‌های قانونی دولت به سازمان برنامه و بودجه با امضای وزیر منکعس می‌کنیم.

وی افزود: در آنجا اگر اراده‌ای تعلق گرفت برای بررسی به دولت فرستاده و در نوبت قرار می‌گیرد و اگر به تصویب دولت برسد، مصوبه به سازمان برنامه و بودجه منتقل و ابلاغ اعتبار شده و اگر خزانه پولی باشد در اختیار دستگاه اجرایی ملی قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه این فرآیند با روح حوادث سازگار نیست عنوان کرد: دولت می‌تواند از اعتبارات کشور پنج درصد استفاده کند، کسانی که مسکن آن‌ها در اثر سیل تخریب شده و نیاز به نوسازی، بازسازی و جابه‌جایی دارد در دستور کار قرار می‌دهیم و بر اساس آخرین مبلغ پرداختی به خسارت دیده در کرمانشاه که حدود 65 میلیون تومان است برای منازل مسکونی روستایی پرداخت کنیم.

وی بیان کرد: برای جبران خسارت تخریب واحدهای دامی نیز به دولت پیشنهاد می‌دهیم، اگر واقعیت را به ما بگویید راحت‌تر می‌توانیم عمل کنیم؛ برای دام خسارت دیده سبک 600 هزار تومان و دام سنگین سه میلیون تومان تسهیلات کم قیمت بدون بهره پرداخت می‌کنیم.

نجار تصریح کرد: قرار نیست تمام مشکلات اسلام و مسلمین را حل کنیم، به اندازه‌ای که بشود مشکلات را حل کرد کمک می‌کنیم، مرغداری‌ها باید همه بیمه باشند و اگر مرغداری مراجعه کرد ولی کارگر یا مسئولی مراجعه نکرد خودش مسئول خسارت است.

وی خاطرنشان کرد: مبلغی برای جبران خسارت می‌گذاریم ولی گرفتنش با نمایندگان و استان است، یک میلیاردی که به استان دادیم پولی بود که در اختیار من بود و فوری به حساب استاندار ریختم و این مبلغ اصلا اعتبار خسارت نیست ولی چرا در شبکه‌های مجازی این‌گونه مطرح شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اعتبارات سیل روند نزولی داشته و بستگی به وضعیت دولت در بخش مالی دارد، طی سه سال در راستای تجهیزات 700 میلیارد تومان، 500 میلیارد تومان و دو هزار میلیارد تومان برای چهار سال در اختیار وزارت راه و شهرداری قرار دادیم.

وی اظهار داشت: 400 میلیارد تومان اعتبار برای خرید نردبان‌های بلند مرتبه برای سازمان همیاری‌ها دنبال می‌کنیم، مجلس بعد از حادثه پلاسکو 90 میلیون دلار برای این کار گذاشته است، چهار میلیارد دلار مجوز صندوق توسعه ملی برای این کار گرفته شده و از این پول چیزی به کسی نخواهند داد و 200 میلیون دلار برای محیط زیست است.

نجار افزود: دولت سالانه یک هزار تا یک‌هزار و 350 میلیارد تومان از ماده 10 و 12 به صندوق توسعه بیمه کشاورزی کمک می‌کند، بر سرمازدگی طی چهار ساعت 750 هزار باغ خشک و سیاه شد؛ بحث تغییر اقلیم واقعیت است و تغییر زمان و نوع بارش، بیابان زایی و برداشت آب از سفره‌های زیر زمینی، فرونشست و فروچاله به عمق 70 متر را داشته‌ایم که باید بتوانیم مهار کنیم تا کسی در این چاله‌ها نیفتد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور عنوان کرد: در بحث ریزگردها 16 استان مطالعه شده و پول کلانی می‌خواهد که کار انجام شود، در راستای آتش سوزی جنگل‌ها متولی استان‌ها هستند و کمک ما به صورت هوایی است؛ 35 هزار دستگاه انفرادی برای اطفا حریق خریداری و در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار دادیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران