بیمه سلامت استان مرکزی ۱۰۸ میلیارد تومان بدهی دارد
معاون بیمه درمان بیمه سلامت استان مرکزی گفت: بیمه سلامت استان مرکزی ۱۰۸ میلیارد تومان بدهی دارد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، ابوالفضل نجاتی ظهر امروز در نشست هماندیشی با موضوع رویداد هماندیشی در عرصه بیمه سلامت اظهار داشت: از سال گذشته 108 میلیارد تومان بدهی به موسسات خصوصی، دولتی و غیره داریم که از این مبلغ، بدهی بیمه سلامت به مراکر دانشگاهی استان مرکزی معادل 90 میلیارد تومان است.
وی افزود: 500 میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی مصوب شده که براساس بدهکاریهای استانها سهم هر استان مشخص میشود و میتواند کمک بزرگی درراستای پرداخت بدهکاریها و معوقات باشد.
معاون بیمه درمان بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به حذف همپوشانیهای بیمهای گفت: سال گذشته 5 میلیون بیمهشده همپوشانی در کل کشور حذف شدهاند که عمده آنها بیمهشدگان روستایی بودند و در استان مرکزی هم حذف 70 هزار نفر و در اراک بیش از 30 هزار نفر را داشتیم و تشخیص این که افراد از چند نوع بیمه برخوردار هستند با کد ملی آنها رصد میشود و برای نیروهای مسلح هم که به سبب مسائل امنیتی اطلاعات دراختیار نداریم استعلامات لازم انجام میشود.
نجاتی تصریح کرد: در استان مرکزی 560 هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که 310 هزار نفر تحت پوشش بیمه روستایی، 125 هزار نفر تحت پوشش بیمه همگانی سلامت،87 هزار نفر تحت پوشش صندوق بیمه کارکنان دولت، 33 هزار نفر سایر اقشار و 4 هزار نفر تحت پوشش بیمه ایرانیان که به صورت مشارکتی است قرار دارند و درمجموع 40 درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی بیان کرد: سال گذشته 172 میلیارد تومان در سطح دو و سه موسسات تشخیصی درمانی هزینه شده است و نزدیک 48 میلیارد تومان هم در سطح یک هزینه کردهایم.
سال گذشته ماهانه نزدیک 250 هزار پرونده در استان مرکزی رسیدگی شد
معاون بیمه درمان بیمه سلامت استان مرکزی ادامه داد: سال گذشته ماهانه نزدیک 250 هزار پرونده را در تمام مراکز خصوصی، دانشگاهی و سرپایی مورد رسیدگی قرار دادیم که پس از رسیدگی به امور مالی ارسال شدند.
نجاتی عنوان کرد: 32 میلیارد تومان در سال گذشته به منظور بیمهشدگان بیمه همگانی سلامت هزینه شده که به صورت تعرفه رایگان بوده است، تعرفه بیمه سلامت نزدیک به 80 درصد جمعیت استان را به طور کامل دولت پرداخت میکند، در بحث بیمه ایرانیان هم 50 درصد حق سلامت را بیمهشده و 50 درصد را دولت پرداخت میکند.
وی اضافه کرد: با توجه به بدهیهایی که سال گذشته داشتیم، رویکرد امسال سازمان مدیریت منابع و هزینه بود که در این راستا سازمان با دانشگاههای علوم پزشکی تفاهمنامهای را امضا کرد که در استان مرکزی این تفاهمنامه به مبلغ 116 میلیارد تومان است، بر همین اساس از ابتدای امسال هر چه اعتبار امده پرداخت کردهایم و تمام موسسات را تا پایان تیرماه و تقریبا 60 درصد مطالبات مردادماه موسسات را پرداخت کردهایم.
معاون بیمه درمان بیمه سلامت استان مرکزی افزود: چنانچه اعتبارات به این شکل باشد، تا پایان سال، مطالبات آبان و آذر را هم میتوان پرداخت کرد، مطالبات مردادماه دانشگاه هم تکمیل و بخشی از مطالبات شهریورماه آنها هم پرداخت شده است.
نجاتی تصریح کرد: امسال 48 میلیارد و 500 میلیون تومان به دانشگاه اراک، 8 میلیارد و 500 میلیون تومان به دانشگاه ساوه و 4 میلیارد و 800 میلیون تومان به دانشگاه خمین پرداختی داشتهایم.
وی با اشاره به شرکتهایی که به نام بیمه سلامت از مردم سوءاستفاده میکنند گفت: گاها برخی از شرکتها و افراد هستند که به نام بیمه سلامت ادعای ارائه خدمات به مردم را داشته و بحثهایی مانند کمک به برخورداری مردم از بیمه تکمیلی و غیره را مطرح میکنند که موارد از این قبیل زیاد داشتیم که سوءاستفادهها و شکایتهایی را به همراه داشتهاند، بنابراین از تمامی مردم تقاضا میشود که هرگز به این افراد و شرکتها اعتماد نکنند، چراکه خدمات بیمه سلامت در چارچوب مراکز مربوطه ارائه میشود، همچنین در این راستا سامانهای به شماره 1666 امسال ایجاد شده که سامانه یکپارچه کشوری بوده و همه روزه پاسخگوی ابهامات و سوالات مردمی است.
معاون بیمه درمان بیمه سلامت استان مرکزی بیان کرد: در رابطه با خدمات دارویی هم باید گفت تمامی داروهایی که جزو تعهدات سازمان بوده ارائه میشود.
نجاتی با اشاره به انباشت بدهی در این سازمان در سال گذشته گفت: از آنجایی که در طرح تحول سلامت تحت پوشش قرار دادن 5 و نیم میلیون نفر در کل کشور تحت عنوان بیمه سایر اقشار هدفگذاری شده بود اما به 11 میلیون نفر رسید، اضافه شدن این تعداد و همچنین تعهدات جدید مانند ارائه انسولین قلمی تحت پوشش بیمه پایه و غیره بدون تزریق منابع سبب ایجاد این معوقات شد.
وی ادامه داد: بر همین اساس رویکرد سازمان در سال 97 حرکت در چهارچوب اعتبارات است و سعی شده که منابع و هزینهها مدیریت شود.
معاون بیمه درمان بیمه سلامت با اشاره به هزینه درمان بیماران خاص گفت: هزینه بیماران خاص به صورت رایگان و حتی مواردی بوده که برای یک بیمار هموفیلی در مدت یک سال 960 میلیون تومان پرداخت شده است.
نجاتی عنوان کرد: قرار است که از ابتدای سال 98 با حذف دفترچه، خدمات به صورت الکترونیک در قالب کارت هوشمند سلامت ارائه شود.
هشدار نسبت به سواستفاده برخی از عنوان بیمه سلامت
معاون توسعه مدیریت منابع بیمه سلامت هم در این نشست با اشاره به بدهی این اداره در قبال خدمات درمانی گفت: امسال با تمهیدات مدیرعامل جدید بدهی در قبال خدمات نداریم، اما به سبب خدمات سال گذشته با توجه به کسری اعتبارات بدهیهایی را داریم که امیدواریم با مبلغی که از محل صندوق ذخیره ارزی مصوب شده بتوانیم در راستای پرداخت انها اقدام کنیم.
بوالحسنی افزود: در رابطه با مطالبات داروخانهها خوشبختانه مطالبات آنها حتی مطالبات سال گذشته هم پرداخت شده و آخرین پرداختیها مربوط به مردادماه است، اما مراکز دولتی تا مهرماه هم پرداخت شده است، اولویت ما در پرداختها، داروخانهها هستند و پس از آن هم مراکز دولتی با توجه به این که بخش عمده بدهیهای ما به این مراکز است در اولویت قرار دارند.
وی با اشاره به مدت زمان رسیدگی به پروندهها گفت: معمولا در مراکز دولتی برای رسیدگی به پروندهها بیش از دو ماه زمان لازم است.
انتهای پیام/ن