چرا سهم نویسندگان از شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب آب رفت؟
اوسط هفته گذشته اعضای شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران انتخاب شدند، ترکیب شورا در این دوره تغییراتی داشته که از مهمترین آنها حذف رضا امیرخانی نماینده نویسندگان است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، اواسط هفته گذشته و پس از استعفای امیرمسعود شهرامنیا از مدیریت موسسه نمایشگاههای فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بالاخره احکام اعضای و رئیس شورای سیاستگذاری را امضا کرد. این اقدام که به سنت غلط هر ساله خیلی دیر انجام شد، حاشیههایی را نیز به همراه داشت از جمله حذف برخی از اعضا که طی سالهای اخیر نقش بسزایی در تصمیمات شورا داشتند.
همایون امیرزاده در چند دوره اخیر نمایشگاه کتاب تهران همواره یکی از نقشهای کلیدی را چه در شورای سیاستگذاری و چه در قالب هیات رسیدگی به تخلفان ایفا میکرد، اما در این دوره از حضور او در شورای سیاستگذاری خبری نیست و به جای او ایوب دهقانکار مشاور جدید معاون فرهنگی جایگزین شده است.
تغییر دیگر در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران حذف رضا امیرخانی که به نمایندگی از اهالی قلم در سالهای اخیر حضور داشته است، بود. انتخاب رضا امیرخانی برای عضویت در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران در همان سال نخست واکنشهای مثبتی از سوی جامعه نویسندگان به همراه داشت، امیرخانی که در سالهای گذشته همواره انتقادات و ایدههایی برای برگزاری بهتر نمایشگاه کتاب تهران داشت، در سالهای اخیر توانسته بود برخی از مطالبات اهالی قلم را پیش ببرد.
اینکه چرا از رضا امیرخانی برای حضور در این دوره شورای سیاستگذاری دعوت نشده است، مشخص نیست، اما ای کاش آقای وزیر راضی به کم شدن سهم نویسندگان از تصمیمگیری درباره بزرگترین رویداد فرهنگی خاورمیانه نمیشد. قطعاً طیف وسیع نویسندگان خوب و شناخته شده پس از انقلاب دست وزیر برای انتخاب را باز گذاشته است.
امیرخانی فروردین ماه سال جاری در یادداشتی با موضوع مناسب نبودن مصلی برای برگزاری نمایشگاه کتاب که در رسانهها منتشر شد، درباره عضویتش در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب در سالهای اخیر گفته بود: «چندسالیاست عضو حقیقی شورای سیاستگذاری کتابم. با نظر دکتر صالحی که پیشتر معاونت فرهنگی ارشاد بود و امروز وزیر ارشاد، عضو این شورا شدم. هنگام پذیرش نیز به ایشان گفتم که اگر بنا باشد در یک دولت و با یک مسوول کار کنم، حتما با ایشان کار خواهم کرد. طی جلسات متعدد شورا چند باری پیش آمد که نظری مخالف نظر اکثریت و به تبع آن نظر مصوب داشتم، اما بر مبنای اخلاق عمومی و پیمانِ کار شورایی، از نظر اکثریت دفاع کردهام و از آن سو همواره نظر سخنگوی محترم منصوب شورا را تایید کردهام. حالا نیز مصرم که ابتدای این الحاقیه تاکید کنم که در هیچکدام از آرای شورا، هیچ نکتهی خلاف کار گروهی –اعم از تطمیع یا تهدید یا بیتوجهی...- ندیدهام و شخص دکتر سیدعباس صالحی را به شدت اهل تعامل و مشورت میدانم...»
اما شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران تغییراتی دیگری نیز داشته است، از آن جمله حذف محمد حمزهزاده و جایگزینی میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، اضافه شدن داریوش نویدگویی، اشرف بروجردی و ابراهیم حیدری.
به هر حال سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که قرار است، به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان از اوایل اردیبهشت ماه کار خود را آغاز کند، نمایشگاه متفاوتی خواهد بود، هم از این رو که بسیاری از مسئولان و مدیران آن نخستین تجربه فعالیت در چنین رویدادی را خواهند داشت و هم از این رو که تجربه برخی دیگر از فعالان سالهای اخیر بلا استفاده خواهد ماند.
انتهای پیام/