نشست تخصصی سیره حبیب انقلاب؛ آیت الله طاهری در صف اول مبارزه در ۵ آذر ۵۷ بود

نشست تخصصی سیره حبیب انقلاب؛ آیت الله طاهری در صف اول مبارزه در 5 آذر 57 بود

دومین نشست تخصصی سیره حبیب انقلاب، ابعاد مبارزاتی و شخصیتی زندگی مرحوم آیت الله طاهری نماینده فقید مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تحلیل و بررسی شد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، دومین نشست تخصصی سیره حبیب انقلاب پیرامون شناخت ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله طاهری گرگان ظهر امروز با حضور فعالان سیاسی اجتماعی و مبارزان  انقلاب در گرگان برگزار شد.

حجت الاسلام حسنعلی مازندرانی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ استان گلستان در این نشست به زندگی آیت الله طاهری پیش از انقلاب اظهارکرد: در سال1350-1351 آیت الله طاهری از نجف به ایران آمدند مدرسه امام صادق(ع) فعلی را در آن مصائب سیاسی بازسازی و راه‌اندازی کرد.

محور مبارزات انقلابی در گرگان بود

وی افزود: در آن زمان مدرسه امام صادق(ع) را طوری ساخت که رژیم آن زمان نتواند تصاحب کند و همان مدرسه و مسجد پاتوق جوانان انقلابی شد و ایشان محور مبارزات آن زمان در گرگان شد.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ استان گلستان بروز بودن در حوزه اخبار و مسایل سیاسی و اجتماعی، تحلیل درست از اوضاع را ویژگی بارز ایشان بیان کرد و گفت: هیچ‌گاه توقعی از کسی نداشت، ساده زیست بود و با تاکسی رفت و آمد می‌کرد و در خانه‌ای استیجاری در شیرکش گرگان زندگی می‌کرد.

مازندرانی تصریح کرد: حاج آقا طاهری یکی از موسسان کمیته موقت انقلاب اسلامی در گرگان بود و اشرافیت کامل به مسائل سیاسی اجتماعی فرهنگی آن زمان داشتند. تا آنجا که افراد نفوذی که قصد رفتن نزد امام خمینی (ره) به نجف داشتند وی اطلاع می‌دادند که این افراد نفوذی هستند.

وی با بیان اینکه هیچ‌گاه در مقابل سازمان منافقین تسلیم نشد و نقشه‌های‌شان را نقش برآب می کرد گفت: به همه مسائل حساسیت نشان می‌داد و پناهگاهی برای دلدادگان نظام بود.

مرحوم آیت الله طاهری در صف اول مبارزه در 5 آذر 57 بود

مازندرانی آرمان‌خواه بودن ، نترس، خداترس، انقلابی و ولایتمدار بودن را از خصوصیات دیگر مرحوم آیت الله طاهری اعلام کرد و گفت: حاج آقا در 5 آذرماه در صف اول مبارزه با رژیم بود و خود را سپر مردم کرد و با شهربانی و ماموران رژیم گفتگو و مبارزه می‌کرد.

شاگرد آیت الله طاهری افزود: در سال‌های مبارزات خود چندین بار توسط ساواک دستگیر و به یاسوج، انارک و سقز تبعید شد.

آیت الله طاهری از سهم‌خواهی‌های سیاسی دور بود

فتح الله نوری از مبارزان انقلاب و فعالان سیاسی استان گلستان در ادامه گفت: نقش آیت الله طاهری در جریان‌های سیاسی استان با عظمت، هوشمندی، دشمن‌شناس و عالمانه است.

وی افزود: در دهه 50، در اوج فعالیت‌های سیاسی درکشور به نوعی چپ الحادی در دانشگاه‌های کشور فعال شد و سمپادهایی را برای خود در کشور سازماندهی کردند و در استان گلستان به ویژه شرق مازندران وقت چریک‌های فدائیان خلق بیشترین تلاش را برای نفوذ در مردم داشتند.بحث نفاق پیچیده و گسترده شد و سازمان مجاهدین خلق نیز به فاز مسلحانه رفت، با این اوضاع همه علمای مطرح آن زمان می‌گفتند برای مبارزه اگر حضرت آیت الله طاهری بپذیرد ما هم می پذیریم و ایشان بدون فوت وقت و با کمال میل پذیرفتند و می‌گفتند اگر گلوله سربازان شاه سینه من را هم بشکافد آماده‌ام و علما دیگر هم حرکت کردند.

وی با بیان اینکه وی تنها فردی بود که در مقابل 3 جریان آن زمان قرار گرفت، یادآور شد: هوشمندی آیت الله طاهری تا آنجا بود که در زمانی که فتنه و نفاق جامعه را پر کرده بود، وی جنبش مبارزان مسلمان مجاهد را کپی سازمان مجاهدین خلق بیان کردند. در زمان ریاست جمهوری بنی صدر با وی مخالف بود ، ماهیت بنی‌صدر را افشا و از شهید بهشتی دفاع کرد.

وی با تاکید بر اینکه ایشان از سهم‌خواهی‌های سیاسی به دور بود، افزود: آیت الله طاهری در قبل از انقلاب و در 10 سال حاکمیت بنیانگذار کبیر انقلاب همواره مرید ایشان بود و بعد از ایشان تا پایان حیات خود تابع حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان ولی‌فقیه بود.

وی افزود: همواره با نگاه اعتقادی پای کار انقلاب ایستاده بود به همین دلیل در جایگاه عالم واقعی قرار گرفت و پاک زندگی کرد.درب حجره وی برای همگان باز بود. در آخرین حضور خود در مجلس خبرگان بیش از 100 هزار افزایش رای داشت و این  قابل ملاحظه بود.

به موقع از نهادهای انقلابی  دفاع می کرد

غلامرضا خارکوهی تاریخ‌نگار گلستانی در ادامه، اظهار کرد: آیت الله طاهری شخصی مطلع و نخستین نماینده استان در مجلس خبرگان بود که یکی از نمایندگان فعال مجلس نیز به حساب می‌آمد. او برای گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی تلاش‌های فراوانی کرد.

وی افزود: کمتر مجتهدی در استان وجود دارد که حکم اجتهاد از چندین مراجع بزرگ نجف و قم دارد.

مورخ گلستانی با بیان اینکه ایشان به موقع از نهادهای انقلابی دفاع می‌کرد،ادامه داد: ایشان جز نفرات اولی بودند که با صدور اطلاعیه‌ای کنفرانس برلین را محکوم کرد.

خارکوهی حضور ایشان را در جبهه و پشت جبهه را  ناشی از شجاعت و آماده به رزم بودن در هر شرایطی بیان کرد و گفت: با اینکه فرزند وی به شهادت رسیدند و مفقودالاثر بودند هرگز نگذاشت برای فرزندشان مجلسی برگزار شود.

نویسنده 30 جلد کتاب با موضوع انقلاب اسلامی استان گلستان، همچنین گفت: در سال های 50 تا 54 مردم از نظر مبارزه با رژیم یتیم بودند و برنامه منسجمی نداشتند اما عزیمت وی به گرگان مبارزات را هدفمند و منسجم و یکپارچه کرد.

این فعال فرهنگی سیاسی، با بیان اینکه برخی افراد در دهه 50 جلوی ایشان زانو می زدند، گفت: امروز برخی از آنها معاند نظام شدند و برای خدشه وجه ایشان بعضی مسائل خلاف واقعیت را بیان می کردند در حالی که وی به گواهی اسناد ساواک به طرفداری از امام خمینی(ره) مشهور بودند.

خارکوهی ادامه داد: اوج کینه منافقین از وی سبب شد در 18 شهریور سال 58 ترور شوند و خواست خدا بود که زنده بمانند و جانباز انقلاب شوند.

تاریخ‌نگار گلستانی با بیان اینکه همه تلاش وی در زندگی برای انقلاب بود، متذکر شد: باز هم باید از سیره ایشان برای نسل جوان بازگو شود تا بدانند برای انقلاب چه افرادی مبارز واقعی بودند و انقلاب چطور به ثمر رسید.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon