عملیات ساخت جاده جدید "سنندج ـ مریوان" پس از گذشت ۱۵ سال هنوز به اتمام نرسیده است
نماینده مردم مریوان در مجلس گفت: عملیات ساخت جاده جدید "سنندج ـ مریوان" از سال ۸۲ آغاز شده و هنوز به اتمام نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، منصور مرادی در برنامه تلویزیونی صدا و سیمای مرکز کردستان، به سفر هیئتی از استان کردستان به استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و اظهار داشت: در این سفر از کارخانههای فولاد، سیمان، پالایشگاه بازدید و جلساتی نیز با استاندار سلیمانه و فعالین اقتصادی برگزار شد.
وی به ضرورت توسعه فعالیتهای مرز باشماق بهعنوان دومین مرز صادرات کشور در استان کردستان اشاره کرد و گفت: در این جلسات دلایل کاهش مشکلات مبادلات کالا در استان کردستان و استان سلیمانیه بررسی و تصمیم گرفته شد که فعالیت مرزها بهصورت 24 ساعته ادامه داشته باشد.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس تصریح کرد: در این سفر 14 بند تفاهمنامه در میان این دو استان منعقد شد که امیدواریم هرچه سریعتر وعدهها اجرایی شود؛ «بازگشایی بازارچه مرزی سیف سقز و به رسمیت شناختن بازارچه مرزی سیرانبند بانه»، جلوگیری از کلاهای قاچاق و غیرمجاز در مرزها، ساماندهی مبادلات ارزی و تجاری به صورت کولهبری، برقراری ارتباطات بیشتر در حوزه فرهنگی، آموزشی و ورزشی، برطرفکردن مشکلات اقامت کارگران در دو کشور و افزایش هزینههای آنها، برگزاری همایش برای نخبگان و اساتید دانشگاه، فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری از جمله مباحثی بود که در این سفر به آن پرداخته شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ضرورت اتمام جاده جدید "سنندج ـ مریوان" گفت: عملیات ساخت جاده جدید "سنندج ـ مریوان" از سال 82 آغاز و همچنان ادامه دارد و در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در نیمه دوم سال آینده افتتاح خواهد شد.
مرادی یادآور شد: با توجه به این که روزانه شاهد یک نفر فوتی در جادههای کردستان هستیم و خسارتهای مالی و جانی بسیاری در جادههای کردستان اتفاق میافتد، بنابراین امیدواریم با افتتاح جاده سنندج-مریوان و محور «تیژتیژ-گاران» مسافت از 103 کیلومتر به 95 کیلومتر کوتاهتر و با تکمیل بودن تونیل «باغان» پیچهای پرپیچ و خم آن حذف شود.
وی اظهار کرد: همچنین پس از دو سال پیگیری احداث تونل اورامان با اعتبار 218 میلیارد تومان در وزارت راه و شهرسازی مصوب شد که در اینصورت علاوه بر ساماندهی این محور، جاده فرعی آن نیز به جاده اصلی مریوان، پاوه و نوسود تبدیل خواهد شد.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس با اشاره به وضعیت نامناسب آسفالت راههای روستایی گفت: در سال آینده شاهد حدود 30 درصد آسفالت جادههای روستاهای مناطق مریوان میباشیم.
مرادی در بخشی دیگر از سخنان خود از بکارگیری 360 نفر از مربیان حقالتدریس در استان در سال گذشته خبر داد و ادامه داد: در سالجاری نیز سهمیه دانشگاه فرهنگیان دو برابر میشود و قول پذیرش بیش از یکهزار نفر دانشجو در دانشگاه فرهنگیان کردستان به بنده داده شده است.
انتهای پیام/