توقف ساماندهی کودکان کار و خیابان در پایتخت

توقف ساماندهی کودکان کار و خیابان در پایتخت

در حالی قرار بود در طرحی مشترک فی مابین بهزیستی، شهرداری تهران و فرمانداری - کودکان کار و خیابانی از سر چهارراه‌ها جمع آوری و ساماندهی شوند که این طرح متوقف شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، سال گذشته و طی توافقی بین بهزیستی، شهرداری تهران و فرمانداری طرح جمع آوری کودکان کار و خیابانی آغاز شد و دیری نگذشت این طرح به بن بست رسید و طرح شکست خورد.

در طرح جمع آوری کودکان کار و خیابانی وظایفی برای هر یک از دستگاه‌ها پیش بینی شده است اما علی رغم تاکید بر اجرای این وظایف اما شاهد کوتاهی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در انجام وظایفشان هستیم.

به گزارش تسنیم آبان ماه 96 ،حبیب الله مسعودی فرید در گفت‌وگویی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم   با اشاره به موضوع جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی در سطح شهر تهران، اظهار کرد: پس از جلسات مکرر طی ماه‌های گذشته، طرح اشاره‌شده حدود 2 ماه پیش در تهران شروع شد.

وی تصریح کرد: در طرح اشاره‌شده وظایفی برای هر یک از دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است که شهرداری نیز وظایفی را به‌عهده دارد.

مسعودی‌فرید با بیان اینکه وظایف شهرداری در طرح کاملاً روش و شفاف است، گفت: بر اساس آیین ساماندهی کودکان کار و خیابانی، شهرداری مسئولیت جمع‌آوری این افراد را به‌عهده دارد و سازمان بهزیستی نیز در مراحل بعدی باید به وظایف خود عمل کند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص انتقادات مطرح‌شده به طرح جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی در سطح شهر تهران، افزود: در این زمینه برخی از اعضای شورای شهر تهران انتقاداتی داشتند که در شورای اجتماعی کشور به آن پرداخته شد و اصلاحاتی در طرح صورت گرفت و طرح همچنان ادامه دارد.

به‌گفته مسعودی فرید، شورای اجتماعی کشور و بهزیستی هیچ بنای بر توقف کامل طرح ندارند و این طرح با اصلاحات ادامه خواهد داشت.

 
وی همچنین به جمع‌آوری متکدیان از سطح شهر تهران نیز اشاره کرد و افزود: این موضوع نیز در دستور کار قرار دارد و در حال انجام است.

در حالی معاون سازمان بهزیستی یکسال پیش از تدابیری برای جمع آوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی خبر داده بود که ماه‌های زیادی است که این طرح مسکوت مانده و خبری از اجرای طرح نیست.

در همین رابطه نیز مسئولان شهری و بهزیستی ترجیحا سکوت کرده‌اند و بنای برای پاسخگویی درباره عدم اجرای طرح نمی‌دهند و این در حالی است که فاطمه دانشور - رئیس سابق کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به موضوع آسیب‌های اجتماعی (نظیر کودک‌آزاری، اعتیاد، کودکان کار، متکدیان و...) در مناطق مختلف از جمله در محله هرندی، شوش و سایر مناطق حاشیه‌ای تهران و دلیل اصلاح شرایط در جامعه اظهار داشت: این موضوع برمی‌گردد به اعمال سیاست‌های انقباضی و انبساطی که در دولت‌های ادوار مختلف پیش می‌گیرند.

وی تصریح کرد: در برخی از مواقع دولت‌ها این موضوعات رها می‌کنند و این موارد شروع به رشد کردن در جامعه می‌کنند و چون اقشار فرودست جامعه درگیر این پدیده‌ها هستند و عمدتاً به‌دلایل مختلف مشکل هویتی دارند علی‌القاعده این موارد در آمارها نشان داده نمی‌شود.

عضو سابق شورای شهر تهران ضمن انتقاد از عملکرد دولت و مدیریت شهری در برخورد با آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: مثلاً یک دولت بر سر کار می‌‌آید به موضوع توجه می‌کند و دولت بعدی موضوع را رها می‌کند و یا اینکه شهرداری و شورایی بر سر کار می‌آید به موضوع می‌پردازد و شهرداری و شورای بعدی موضوع را رها می‌کند و همین امر منجر به حل نشدن معضلات اجتماعی می‌شود.

دانشور گفت: در دوره گذشته توجه ویژه‌ای به موضوعات اجتماعی و آسیب‌های پایتخت شده و حتی تلاش بسیاری برای ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان در برنامه پنج‌ساله دوم شهرداری تهران شد، در این بخش دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی تهیه و اجرا شده و از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی گرم‌خانه‌های برای افراد معتاد و بی‌پناه و مراکز بهاران و پرتو و همچنین ارائه به مادران و کودکان آسیب‌دیده و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

وی ضمن گلایه از عملکرد شورای شهر تهران در این دوره در حوزه مسائل و آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: در این دوره شاهدیم که اعضا نسبت به آسیب‌های اجتماعی بی‌تفاوت بوده و اعضای شورای شهر تهران در این دوره اذعان می‌کنند که "این موضوعات به ما ربطی ندارد و این موارد به شورای شهر تهران و شهرداری ارتباطی ندارد و مواردی است که باید بهزیستی پیگیری کند"! و چون این وضعیت یک حالت پیوستگی ندارد و یک سیاستگذاری مشخصی وجود ندارد که همه در ادوار مختلف از آن تبعیت کنند باعث این آشفتگی و بر جا ماندن معضلات می‌شود به‌ویژه این‌که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که یک سند رفاه اجتماعی نداریم و حداقل رفاه برای اقشار مختلف تعریف نشده است و به همین خاطر هیچ برنامه‌ای و هیچ دسترسی به حداقل خدمات برای اقشار آسیب‌دیده به‌ویژه کودکان پیش‌بینی نشده است و سندبالادستی قوی در این حوزه نداریم و در برنامه توسعه‌ای این موضوع به‌طور مشخص پیش‌بینی نشده است و فقط در برنامه ششم توسعه یک چیزی به‌صورت کلی اضافه کردند که البته از جامعیت کافی برخوردار نیست.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم برای دلیل توقف طرح اشاره شده نتیجه‌ای در برنداشته است و خبرگزاری تسنیم این آمادگی را دارد نظر مسئولان مربوطه را در خصوص عدم اجرای این طرح را منتشر کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon