سهم آذربایجان شرقی از شرکتهای دانش بنیان ۲.۷ درصدی است
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی یکی از مهمترین اقدامات این پارک را گسترش روابط صنایع با پارک علم و فناوری عنوان کرد و گفت: سهم آذربایجان شرقی از شرکتهای دانش بنیان ۲.۷ درصدی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، عبدالرضا واعظی همزمان با هفته پژوهش، در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فعالیت شرکتهای دانش بنیان در پارک علم و فناوری، اظهار داشت: 135 شرکت مستقر در مراکز رشد مرکزی و اقماری فعالیت دارند و در مسیر فناوری با انواع تسهیلات حساب شده و آموزشهای شرکت داری و... مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات ارائه شده بین صفر تا 2 درصد است، افزود: برخلاف تسهیلاتی که جوانان بیکار را به جوانانِ بیکارِ بدهکار تبدیل میکند، با تسهیلات حمایتی به تولید و اشتغال قطعی منجر میشود.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی ادامه داد: از بدو تاسیس تاکنون 450 شرکت فناور از پارک علم و فناوری ایجاد و خارج شدند، 167 اختراع تاکنون ثبت شد، 51 میلیارد ریال حمایت تسهیلاتی انجام شد و 1216 میلیارد ریال فروش این شرکتها بود که میزان اشتغالزایی مستقیم آنها 3716 نفر است.
وی با اشاره به اینکه 7 مرکز رشد اقماری علاوه بر مرکز رشد و پارک علم و فناوری تبریز فعالیت دارند، ابراز داشت: مراکز رشد در مرند، مراغه، میانه، بناب، ارس، تحقیقات کشاورزی و دانشگاه شهید مدنی راهاندازی شده که مراکز رشد سراب، اهر و بستان آباد هم به زودی راهاندازی میشود و مرکز نوآوری در هشترود، ملکان و عجب شیر فعال شدهاند.
واعظی یکی از مهمترین اقدامات این پارک را گسترش روابط صنایع با پارک علم و فناوری عنوان کرد و گفت: پارک باید در رفع چالشهای صنایع نقش آفرینی کند که در تلاش هستیم دفاتر نمایندگی یا دفاتر تحقیق و توسعه صنایع در پارک مستقر شوند. وقتی دفاتر تحقیق و توسعه در پارک مستقر شوند، هم مشکلات صنایع بررسی و رفع میشود و هم تولیدات دانش بنیان از این طریق وارد صنعت میشود که مس و فولاد دفاتر تحقیق و توسعه خود را در پارک علم و فناوری تبریز مستقر کردهاند.
وی از برگزاری نمایشگاه نیازها و چالشهای صنایع در تبریز خبر داد و گفت: در این نمایشگاه صنایع در شرایط تحریمی نیاز خود را اعلام میکند و هر دانشگاه یا مرکز رشدی بتواند، برای رفع نیاز صنایع اعلام آمادگی میکند. یکی از نیازهای شرکتهای دانش بنیان بازاریابی و فروش است که با این رویکرد، ابتدا بازاریابی شده و سپس به تولید میپردازند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید مدل بومی فناوری را در استان بیابیم ادامه داد: این پارک علم و فناوری باید بر اساس پتانسیلها و چالشها و مزیتهای استان عمل کند و نباید با سایر پارکهای کشور قابل مقایسه شود و مزایایی از قبیل مرز، منطقه آزاد ارس و... استفاده شود.
وی با بیان اینکه ایده «هاب فناوری» در ارس برای تولید و صادرات دانش و فناوری را میخواهیم در ارس راه اندازی کنیم تا از پتانسیلهای منطقه آزاد ارس در حوزه فناوری به کل کشور خدمات ارائه دهیم خاطر نشان کرد: برای راه اندازی این ایده، راه اندازی شهرک فناوری را دنبال میکنیم که موافقت 50 هکتار زمین را در منطقه آزاد ارس گرفته ایم.
واعظی با اشاره به اینکه در اوج تحریم و تهدید، نگاه دولت به پارکهای علم و فناوری ویژه است و تنها جایی است که در بودجه سال 98 کشور بودجه آن افزایش مییابد، پارکهای علم و فناوری است، تصریح کرد: تحریم برای همه شرکتها و تولیدکنندگان کشور تهدید شد اما نوسانات ارزی همه را متضرر کرد به جز شرکتهای دانش بنیان؛ با ارز و دلار 3 هزار تومانی شرکتهای ما نمیتوانستند با چینیها رقابت کنند ولی با ارز 15 هزار تومانی با نصف قیمت چینیها قیمت تمام شده تولید کردند و به خوبی به رقابت در بازار جهانی پرداختند.
وی حمایت از پایان نامههای فناور و کاربردی در پارک علم و فناوری را مورد اشاره قرار داد و گفت: راه اندازی دپارتمان بازاریابی شرکتهای فناور، برگزاری استارتاپ ویکندهای تخصصی و عمومی، واگذاری زمین به شرکتهای فناور برای راه اندازی خط تولید از جمله اقدامات در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان در آذربایجان شرقی است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی وضعیت تعداد شرکتهای دانش بنیان در استان را نامطلوب دانست و اضافه کرد: 3829 شرکت دانش بنیان در کشور داریم که نیمی از آن در تهران است و سهم آذربایجان شرقی از این تعداد، با 107 شرکت 2.7 درصد است ولی استانی مانند اصفهان حدود 10 درصد سهم دارد که نیازمند همدلی و همراهی همه مردم، مسئولان و دانشگاهیان است.
وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه سیاستگذاری علمی و فناوری استان، پارکهای علم و فناوری پیشگام باشند، خاطر نشان کرد: باید در جهت جذب سرمایهگذار و بازاریابی فروش محصولات فناور اقدامات را گسترش دهیم و از جامعه خیرین حامی فناوری استفاده کنیم تا سود حاصل از این حمایت در سایر بخشهای مورد نیاز هزینه کند.
انتهای پیام/ش