اراک| اختصاص درصدی از مالیات بر ارزش ‌افزوده برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاهی ضروری است

اراک| اختصاص درصدی از مالیات بر ارزش ‌افزوده برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاهی ضروری است

رئیس دانشگاه اراک گفت: پیشنهاداتی از سوی برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه اراک به رئیس مجلس ارسال شد که درصدی از درآمد مالیات بر ارزش افزوده را برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در دانشگاه‌ها اختصاص دهند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید حمیدی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر استان مرکزی با اشاره به جایگاه علمی و پژوهشی کشور اظهار داشت: رشد علمی کشور در سال 2017 در میان 25 کشور برتر تولیدکننده علم دنیا با 8.9 درصد رشد نسبی، رتبه نخست را کسب کرده است که روسیه با 6.6 درصد رشد و چین با 4.3 درصد به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم در بین 25 کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارند.

وی افزود: رتبه علمی ایران در دنیا با حدود 55 هزار مدرک که عمدتا مقالات علمی هستند، با 5 مرتبه ارتقاء به رتبه 16 رسیده است، آخرین آمار پایگاه معتبر بین‌المللی، رتبه ایران در تولید مقالات در سال 2016 را رتبه 18 و در سال 2018 را رتبه 16 اعلام کرده، در حالی که در سال 2013 رتبه کشور 21 بوده است، اما در 6 ماهه نخست 2018 همچنان رتبه 16 را حفظ کرده‌ایم.

رئیس دانشگاه اراک تصریح کرد: در میان کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی در همه موارد رتبه نخست را داریم، در میان کشورهای جنبش عدم تعهد هم ایران بعد از هندوستان دارای رتبه دوم است.

حمیدی بیان کرد: اعتبارات پژوهشی دانشگاه‌های کشور 10 درصد اعتبارات پژوهشی دانشگاه‌های هم‌طراز آنها در کشورهای خارجی است.

1279 شرکت دانش‌بنیان در کشور

وی ادامه داد: در سال 91  تعداد 33 پارک‌ علم و فناوری در کشور داشتیم، در سال 97 تعداد آنها به 43 پارک رسیده است، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان که در تبدیل ایده به فناوری بسیار حائز اهمیت هستند، در سال 91 صفر بوده که در سال 96 به یک‌ هزار و 297 مورد رسیده و اتفاق ارزشمند و قابل توجهی است، فروش این شرکت‌ها هم از 171 میلیارد تومان به 7 هزار و 783 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه اراک عنوان کرد: همچنین صادرات این شرکت‌ها از 2.42 میلیون دلار به 262 میلیون دلار رسیده، از لحاظ اشتغال‌زایی هم تعداد شاغلان در واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان از 19 هزار به 42 هزار نفر افزایش پیدا کرده که بسیار ارزشمند است.

حمیدی اضافه کرد: با وجود این آمار به نظر می‌رسد که دیگر مشکلی در کشور وجود نداشته باشد، اما متاسفانه واقعیت این نیست و با وجود این که در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب هستیم آیا موفق به تحقق همه شعارهای خود در اوایل انقلاب شده‌ایم که به اهداف واقعی برسیم و مشکلات اقتصادی و مسائل موجود در حوزه صنعت و کشاورزی و دیگر حوزه‌ها را برطرف کنیم که باید گفت نه، بنابراین در کنار جشن چهلمین سال انقلاب اسلامی به یک انقلاب علمی هم نیاز داریم، یعنی تمام مسئولان بپذیرند که برون‌رفت از مشکلات موجود و رسیدن به اقتصاد دانش‌محور و توسعه پایدار جز از مسیر علم و دانش میسر نمی‌شود.

وی افزود: انتظار می‌رود بحث کنترل و توقف کمیت‌گرایی بی حد و حصر مورد توجه قرار گیرد، دو هزار و 800 مرکز آموزش عالی در کشور وجود دارد که نیاز به کنترل است، زیرا داشتن 70 تا 80 دانشگاه مطلوب و برجسته برای کشور کفایت می‌کند.

رئیس دانشگاه اراک تصریح کرد: توجه جدی به کیفیت آموزش هم باید مد نظر باشد، اثربخشی پژوهش در اقتصاد کشور و در ایجاد ثروت باید مورد توجه باشد که برای این کار زیرساخت تجهیزاتی لازم است، پیشنهاداتی از سوی برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه اراک به رئیس مجلس ارسال شد که درصدی از درآمد مالیات بر ارزش افزوده را برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در دانشگاه‌ها اختصاص دهند، بدون تجهیزات، مهندسی خوب، کارهای تحقیقاتی فاخر و برطرف‌کننده مشکلات جامعه امکان‌پذیر نیست.

حمیدی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بحث علم و دانش در کشور تنها راه برون‌رفت از مشکلات است، فرهنگ کار و تلاش، نظم و انضباط و قانونمنداری رمز رسیدن به توسعه پایدار است که باید علاوه بر تجهیزات مورد توجه باشد.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام‌ شده به منظور هفته پژوهش در استان گفت: کمیته‌های بسیاری در انجام فعالیت‌های این هفته نقش داشتند و در نهایت امروز از 62 پژوهشگر فناور استان تقدیر به عمل می‌آید.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon