۱۸ آبشخور در پناهگاه حیات وحش خرمآباد احداث شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به شناسایی کانونهای بیماری حیات وحش در استان گفت: ۱۸ آبشخور در پناهگاه حیات وحش خرمآباد احداث شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مهرداد فتحی بیرانوند عصر امروز در دومین جلسه کارگروه کنترل و پیشگیری بیماری های حیات وحش که در سالن جلسات معاونت عمرانی برگزار شد با اشاره به شیوع بیماری های پی پی آر حیات وحش که بسیاری از استانها درگیر شدهاند اظهار داشت: علی رغم اینکه بسیاری از استانها تلفات بسیار زیادی در حیات وحش داشتند در همین راستا در استان با توجه به اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون دامهای همجوار تحت مدیریت، ضدعفونی کردن کریدورها و آبشخورها خوشبختانه استان لرستان تنها استانی است که مصون از بیماری پی پی آر بود و هیچ گونه تلفاتی نداشت.
وی با اشاره به آنفولانزای فوق حاد پرندگان افزود: با توجه به اینکه منشا اصلی این بیماری پرندگان وحشی است که وارد کشور شدند بعضی از مناطق استان لرستان نیز درگیر شد که بلافاصله کانونهای بیماری شناسایی و با معدوم کردن پرندگان درگیر شده، این بیماری در استان مدیریت شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اقدامات محیط زیست لرستان عنوان کرد: خوشبختانه درمنطقه پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا گله های چندصدتایی قوچ و میش را داریم که امسال باتوجه به خشکسالی منطقه با استفاده از اعتبارات ملی و استانی 11آبشخور در این پناهگاه احداث شد و همچنین در سفیدکوه خرمآباد در منطقه یافته کوه و چاههای هرو هشت چشمه آبشخور احداث کردیم که در جلوگیری از مهاجرت و به خطرافتادن حیات وحش تاثیر به سزایی داشته است.
وی بیان کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اقدام به واکسیناسیون کردهایم ولی متاسفانه در سنوات گذشته پروانه های چرایی بدون کار کارشناسی در بعضی از مناطق تحت مدیریت استان صادرشده است برهمین اساس این پروانه های چرا حقی را برای دامداران در مناطق حفاظت شده ایجاد کرده که با ورود دام به مناطق امن حیات وحش و ایجاد ارتباط با گونه های جانوری حیات وحش سبب ایجاد خطراتی برای این گونه ها می شود.
فتحی بیرانوند با اشاره به پایش و نظارت تالاب های استان گفت: باهمکاری اداره کل دامپزشکی به صورت دائم طرح پایش و نظارت تالاب های استان دردستور کار است که به صورت شبانه روزی در جلوگیری از آنفولانزای فوق حاد آمادگی لازم جهت آزمایش های لازم را دارند و همچنین این آمادگی را داریم چنانچه در استان های دیگر مشکل بیماری داشته باشند پست های قرنطینه با همکاری اداره کل دامپزشکی استان در این استانها تشکیل شود.
وی تصریح کرد: براساس آخرین سرشماری توسط نظارت حیات وحش استان خوشبختانه گونه های جانواری به خصوص درمناطق تحت حفاظت رشد بسیارخوبی داشته اند.
انتهای پیام/ ز