معاون رئیسجمهور: شرکتهای دانشبنیان کمترین آسیب را در تحریمها دیدند
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در پایان با تأکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان کمترین آسیب را در تحریمها میبینند، فگت: نباید تمرکز ما صرفاً بر ساختمانسازی باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرری، سورنا ستاری عصر امروز در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شاهد با بیان اینکه پژوهش در کشور مشکل مالی ندارد اظهار داشت: باید با فرهنگ مناسب برای رفع مشکلات اقتصاد دانشبنیان تلاش کرد.
اقتصاد نفتی مانع تحقق رسالت اصلی دانشگاه است
وی با بیان اینکه اقدامات اصلی پژوهشی با پول دولت صورت نمیگیرد افزود: شرکتهای خصوصی باید برای رفع مشکلات اقتصاد دانشبنیان نقشآفرینی کنند، در حال حاضر دانشگاه به رسالت اصلی خود که نظام به دنبال آن بوده نرسیده چرا که کشور ما در 100 سال گذشته با اقتصاد نفتی اداره شده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به ضرورت شکلگیری اکوسیستم صحیح بیان کرد: اکوسیستمی مورد قبول است که بخش خصوصی در آن سرمایهگذاری کند این درحالی است که بودجه پژوهشی در کشور ما به درستی به کار گرفته نمیشود و دولت باید در پژوهشهای پایه سرمایهگذاری کند.
پژوهش با انتظار خروجی مناسب با پول دولت امکانپذیر نیست
ستاری در ادامه با بیان اینکه پژوهش با انتظار خروجی مناسب با پول دولت امکانپذیر نیست گفت: در کشورهای پیشرفته دولت تا 1.5 درصد به محصولات پژوهشی اعتبار اختصاص میدهد و مابقی آن توسط بخش خصوصی تأمین میشود.
وی تصریح کرد: باید اکوسیستمی در جامعه ایجاد کرد که دانشگاه مبدأ آن باشد و از طریق نیروی انسانی خلاق تغذیه کند که اگر چنین اکوسیستمی شکل بگیرد که در آن دانشگاهها محل قابلتوجهی از درآمدشان را از محل سود فروش تکنولوژی و قراردادهای خود با صنعت تأمین کنند قدرت برای کشور ایجاد میشود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به سرعت سیر رشد علمی کشور از بدو انقلاب تاکنون افزود: در حال حاضر در کشور ما 4.5 میلیون دانشجو در حال تحصیل است که در اوایل انقلاب تعداد دانشجویان ما تنها 170 هزار نفر بود که این اختلاف هرچند تعداد قابل توجهی است اما کافی نیست.
2 درصد مقالات علمی دنیا در ایران به رشته تحریر درمیآید
ستاری سپس با بیان اینکه اقتصاد نفتی ساختارهای پیچیده دولتی و مشکلات زیادی دارد تصریح کرد: دانشگاه به رسالت اصلی خود نرسیده است اما رشد علمی در مقالات اتفاق خوبی به حساب میآید، ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد در حالی که 2 درصد مقالات علمی دنیا در ایران به رشته تحریر درمیآید.
وی ادامه داد: در حال حاضر ایران بزرگترین استارتآپهای منطقه را در اختیار دارد و در حوزه نانو رتبه چهارم و در رشتههای فنی و مهندسی در رتبه زیر 10 قرار دارد.
باید جوانان و ایدههای آنها موضوع سرمایههاگذاریها باشد
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در پایان با تأکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان کمترین آسیب را در تحریمها میبینند خاطرنشان کرد: نباید تمرکز ما صرفاً بر ساختمانسازی باشد بلکه باید جوانان و ایدههای آنها زمینه سرمایههاگذاریها باشد، بنابراین باید از شرکتهای دانشبنیان حمایت کرد چرا که روی پای خود ایستادهاند و توانایی تطبیق خود با هر شرایطی را دارند.
انتهای پیام/