خراسان‌رضوی|کمبود کتابفروشی در نیشابور؛ عنوان پرطمطراق «پایتخت کتاب» هم چاره‌ساز نشد

خراسان‌رضوی|کمبود کتابفروشی در نیشابور؛ عنوان پرطمطراق «پایتخت کتاب» هم چاره‌ساز نشد

یکی از نکات مشهود فرهنگی در شهر نیشابور این است که به اذعان شهروندان، مراکز عرضه‌کننده کالاهای فرهنگی در این شهر و مشخصا کتاب اندک است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، یکی از شاخص‌ها در رشد و توسعه هر جامعه منوط به توسعه شاخص‌های فرهنگی آن است در واقع فرهنگ را می‌توان به عنوان مبنا و زیربنای توسعه در هر جامعه‌ای قلمداد کرد.

در حوزه کالاهای فرهنگی اما قطعا کتاب و روزنامه دارای جایگاه ویژه‌ای هستند و می‌توان میزان رشد فرهنگی هر شهری را در تعداد کتابفروشی‌ها و اماکن فرهنگی آن شهر جستجو کرد.

شهر نیشابور به عنوان شهری که حکما و بزرگانی مانند خیام و عطار و کمال الملک را در خود دارد یک شهر تمام فرهنگی محسوب می‌شود اما در سال‌های گذشته در زمینه رشد شاخص‌های فرهنگی به‌ویژه در حوزه کالای فرهنگی این شهر رشد آن چنانی نداشته است.

سال گذشته نیز عنوان پایتخت کتاب ایران به این شهر رسید و البته این عنوان نیز در حوزه زیرساختی خیلی به کار شهر نیامد و وضعیت فرهنگی این شهر از نظر زیرساخت‌ها براساس نگاه شهروندان تغییر چندانی نکرده است.

کمبود محسوس کتابفروشی‌ها

م. ا یکی از دانشجویان نیشابوری است که معتقد است نیشابور پیشینه و تاریخ کهنی از نظر فرهنگی دارد اما شرایط امروز این شهر چندان موید این مسئله نیست.

وی می‌گوید: برای خرید کتاب‌های متفرقه یا باید از سفارش‌های اینترنتی استفاده کنیم و یا اینکه به صورت حضوری به کتابفروشی‌های مشهد مراجعه داشته باشیم.

این دانشجوی نیشابوری عنوان می‌کند: فکر می‌کنم نیشابور از نظر زیرساخت فرهنگی شرایط مناسبی ندارد و باید در سالی که این شهر مزین به پایتخت کتاب ایران بود اقدامات اساسی‌تری در این حوزه صورت می‌گرفت.

وی بیان می‌کند: آمار مطالعه در نیشابور وضعیت نسبتا مناسبی دارد در حالی که اگر این آمار را با شرایط زیرساختی فرهنگی شهر مقایسه کنید شاهد خواهید بود که بخش عمده این اقدام مربوط به کنش خودجوش شهروندان است و زیرساخت‌ها تاثیر چندانی در این زمینه ندارد.

وی می‌گوید: بنظرم باید در حوزه ساخت چند کتابفروشی بزرگ در نیشابور اقدامی عاجل صورت بگیرد البته قبول دارم که این روزها کار فرهنگی شاید چندان به صرفه نباشد اما باید از کمک‌های دولتی در این حوزه بهره گرفت؛ بنظرم نیشابور با این سابقه تمدنی نیازمند یک کتابفروشی مرجع و بسیار بزرگ در هسته مرکزی خود است.

کیوسک‌های مطبوعاتی نیز حال خوبی ندارد

شهروند دیگری نیز در این زمینه می‌گوید: در کنار کمبود کتابفروشی در شهر نیشابور، کیوسک‌های مطبوعاتی نیز در این شهر حال و روز خوبی ندارند؛ در واقع بسیار اندک می‌توانید به عنوان یک مرجع فرهنگی به این کیوسک‌ها مراجعه کنید زیرا آنها کالای فرهنگی خاصی برای عرضه ندارند.

وی ادامه می‌دهد: بهرحال نیشابور شهری کهن از نظر فرهنگی محسوب می‌شود و باید زیرساخت‌ها هم متناسب با این نام و آوازه باشد؛ بنظر من پایتخت کتاب ایران دستاورد خاصی برای نیشابور نداشت البته مسئولان در این زمینه قطعا به آمار و ارقام مشخصی ارجاع می‌دهند اما فکر می‌کنم این آمار و ارقام باید برای شهروندان هم محسوس باشد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon