دسترسی ازبکستان به بنادر ایران و کریدور حمل و نقل به قفقاز جنوبی

دسترسی ازبکستان به بنادر ایران و کریدور حمل و نقل به قفقاز جنوبی

در نتیجه تحقق پروژه‌ کوریدور جاده‌ای در جهت چین - قرقیزستان - ازبکستان - افغانستان – ایران، این مسیر جایگزین مسیر دریایی موجود بین چین و ایران خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، به نقل از خبرگزاری ترند، در مرکز اوراسیای شورای آتلانتیک در واشنگتن دی سی (آمریکا) گزارشی درمورد استراتژی حمل و نقل و ارتباطات ازبکستان ارائه شد.

ژاولون وهابوف، سفیر ازبکستان در ایالات متحده، یادآور شد که در شانزدهم دسامبر 2017، رئیس جمهور شوکت میرضیایف، یک برنامه جامع پنج ساله برای بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل ازبکستان و تسهیل مسیرهای تجارت خارجی به تصویب رسانده است.

در این سند اجرای عملی چندین کوریدور بین‌المللی از جمله ازبکستان-ترکمنستان-ایران-عمان، ازبکستان-قرقیزستان-چین و مسیر عبوری از افغانستان در نظر گرفته شده است، که دسترسی به بنادر ایران (بندرعباس و چابهار) و پاکستان (گودار و کراچی ) را مقدور می‌سازد.

پس از دیدار دولت ازبکستان از ترکمنستان در ماه مارس 2017، پل‌های ارتباطی راه آهن و جاده‌ای از روی آمو دریا افتتاح شد که باعث افزایش بیش از دو برابر حجم حمل و نقل کالا می‌شود. علاوه بر این، این پروژه امکان پیشبرد ایده ایجاد بزرگراه‌های حمل و نقلی و ارتباطاتی را در مسیر ازبکستان-ترکمنستان-دریای خزر-قفقاز جنوبی با دسترسی به بندرهای دریای سیاه ترکیه، رومانی و سایر کشورها را فراهم می‌کند.

پس از 20 سال مذاکرات، پیشرفت قابل توجهی در ساخت راه آهن چین و آسیای مرکزی از طریق قرقیزستان صورت گرفته است. در نتیجه تحقق پروژه‌ها، طول کوریدور جاده‌ای جایگزین در جهت چین - قرقیزستان - ازبکستان - افغانستان - ایران (3500 کیلومتر) بسیار کوتاه‌تر از مسیر دریایی موجود بین چین و ایران (13،800 کیلومتر) خواهد بود.

به طور کلی اجرای عملی این ابتکارات آسیای مرکزی را نه تنها به یک مرکز حمل و نقل بین‌المللی تبدیل خواهد کرد، بلکه یک حلقه کلیدی در فضای اقتصادی قاره‌ای بین جنوب آسیا، منطقه آسیا-اقیانوس آرام، کشورهای مستقل مشترک المنافع، اروپا و خاورمیانه خواهد بود.

شورای آتلانتیک یک مرکز تحلیلی آمریکایی است که در سال 1961 در ناتو تاسیس شده است. و همچنین انجمنی برای محافل سیاسی، تخصصی، تجاری، روشنفکران، و همچنین رهبران در ابعاد بینالمللی می‌باشد. در این شورا ده مرکز منطقه‌ای وجود دارد و برنامه‌ریزی‌های کاربردی مرتبط با امنیت بین‌المللی و اقتصاد جهانی دارد.

 

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon