پاسداشت موسیقی بومی لرستان؛ هنر نقالی در کوهدشت احیا می‌شود

پاسداشت موسیقی بومی لرستان؛ هنر نقالی در کوهدشت احیا می‌شود

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کوهدشت با اشاره به پاسداشت موسیقی بومی لرستان و لزوم معرفی پیشکسوتان این عرصه به نسل جوان گفت: هنر نقالی و شاهنامه‌خوانی در این شهرستان احیا می‌شود.

عزت جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت با بیان اینکه هنر نقالی و شاهنامه‌خوانی در این شهرستان به‌ فراموشی سپرده شده‌است، اظهار داشت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کوهدشت بنا دارد درصورت استقبال مردم دوره‌های آموزشی را برای احیای شاهنامه‌خوانی در این شهرستان با دعوت از پیشکسوتان این عرضه برگزار کند.

وی با تأکید بر اینکه موسیقی بومی لرستان قدمتی به درازنای تاریخ دارد و همزاد انسان از تولد تا مرگ است، افزود: نوازندگان محلی، سازها و ادبیات غنی از ویژگی‌های برجسته موسیقی بومی لرستان است و این نوع موسیقی در مقام‌های شادی، سوگواری، مذهبی، حماسی، دلتنگی و عاشقانه دارای جایگاه ویژه‌ای در کشور است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کوهدشت با بیان اینکه هنرمندان و پیشکسوتان آئین‌های کهن لرستان را باید به جامعه معرفی کنیم، عنوان کرد: گروه سرنانوازی متشکل از براتعلی محمدی، کسعلی شریفی و غلامرضا روشنی در آئین شب چله کوهدشت به اجرای موسیقی بومی پرداختند و در آینده نیز از هنر این افراد برای آموزش سرنانوازی در این شهرستان استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به تشکیل انجمن آئین‌های بومی و سنتی شهرستان کوهدشت در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان بیان کرد: آئین شب چله کوهدشت برای پاسداشت رسوم کهن ایران و آشناکردن نسل جوان با فرهنگ و ادبیات لرستان مانند فال چهل‌سرو، پارچا و شاهنامه‌خوانی با همکاری اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن گردشگران ریویار هومیان و انجمن آئین‌های بومی و سنتی کوهدشت برگزار شد.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon