مدیریت شهری سنندج در زمینه "رعایت قانون، تفکر و برنامه‌ریزی" به بن‌بست رسیده‌ است

مدیریت شهری سنندج در زمینه "رعایت قانون، تفکر و برنامه‌ریزی" به بن‌بست رسیده‌ است

رئیس شورای شهر سنندج گفت: متأسفانه در حوزه مدیریت شهری در زمینه رعایت قانون، تفکر و برنامه‌ریزی به بن‌بست رسیده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سیدغریب سجادی شامگاه شنبه در نشست تخصصی برنامه راهبردی عملیاتی شهر و شهرداری سنندج که در دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی، نخستین گام در فرآیند مدیریت و توسعه شهری است، اظهار داشت: در این راستا، شهرداری سنندج با کمک دانشگاه کردستان اقدام به تهیه و تدوین برنامه عملیاتی توسعه شهر سنندج کرده است.

وی افزود: شورای شهر با توجه به مشکلات و معضلات موجود در شهر سنندج و برای حل آنان، یاریگر شهرداری سنندج در حوزه تدوین برنامه راهبردی عملیاتی شهر سنندج است.

رئیس شورای شهر سنندج با ذکر اینکه امروزه تنها بدنه شهرداری نسبت به وضعیت حاکم بر شهر سنندج دخیل نیست، تصریح کرد: وضع کنونی شهر حاصل یک فرآیند تاریخی است که به‌دلیل رقابت‌های تاریخی و سیاست اجتماعی حاکم در طول تاریخ به این جایگاه رسیده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های آینده‌نگر شهری پس از جنگ جهانی دوم آغاز شده است، ادامه داد: در تاریخ معاصر ما شاهد تقابل دو تفکر هستیم که یکی وضع موجود را به سمت مدرن شدن سوق می‌دهد و دیگری خواهان حفظ وضع موجود است.

سجای با ذکر اینکه حاصل تقابل این دو دیدگاه در قالب انقلاب مشروطه نمود یافت، اضافه کرد: تجمیع این دو دیدگاه انقلاب را با هدف رسیدن به برنامه‌ریزی تخصصی، توسعه ملی و حاکمیت قانونی هدایت کرد و تا به امروز پس از گذشت 100 سال ادامه دارد.

وی با بیان اینکه پس از گذشت یک قرن هنوز ما در دانشگاه کردستان از برنامه‌ریزی و لزوم آن سخن می‌گوییم، اظهار کرد: یکی از مباحث مطرح در انقلاب مشروطه این است که همانقدر که مرجعیت و مرجع بودن نیاز به آگاهی و تخصص دارد، مدیریت شهری هم نیازمند «آگاهی، تخصص و دانش» است.

رئیس شورای شهر سنندج با تأکید بر اینکه مملکت ما نیازمند دانش، آگاهی و تخصص است، اذعان کرد: متأسفانه در حوزه مدیریت شهری در زمینه رعایت قانون، تفکر و برنامه‌ریزی به بن‌بست رسیده‌ایم.

وی با اعلام اینکه وضع موجود مشکلات متعدد را در حوزه مدیریت شهری، اقتصاد، معیشت و مسائل فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده و هنوز با معضلات مختلفی روبه‌رو هستیم، گفت: امید است با تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی شهر سنندج، راه رسیدن به نقطه ایده‌آل را هموار ساخت.

75 درصد مردم "هیچ" اعتمادی به مدیریت شهری ندارند

رئیس شورای شهر سنندج با اشاره به اینکه در طی این مسیر باید از تجارب گذشته درس گرفت، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات تاریخی کشور ما حضور دو قشر سنتی و مدرن است که قشر سنتی منافع خود را در حفظ وضع موجود دانسته و با هرگونه تغییر و تحولی مخالف است و دیگر قشر کت‌شلواری ما نیز که با تفکر و ادبیات مدرن آشنایی دارد، در حوزه مدیریت نفوذ کرده که این اعمال قدرت هرگونه تغییر و برنامه جدید را منافی با منافع به مشکلی اساسی پیش روی جوامع بدل شده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه برنامه‌ریزی شهری با در نظر گرفتن نیازهای جامعه هدف صورت می‌پذیرد، ادامه داد: بر اساس یک مطالعه شخصی مشخص شده که بالغ بر 75 درصد مردم هیچ اعتمادی به مدیریت شهری ندارند و بالغ به 85 درصد آنان معتقدند که مدیران شهری هیچ برنامه‌ای برای آینده شهرها ندارند.

سجادی با تأکید بر اینکه اگر خواهان دگرگونی در حوزه شهری هستیم باید به لایه‌های مختلف جامعه رسوخ کنیم، بیان کرد: عزم شهرداری و شورای شهر سنندج تجمیع قوا برای رفع مشکلات و معضلات شهر سنندج است.

وی در پایان با بیان اینکه نیاز کنونی جامعه برنامه‌ریزی و اقداماتی است که از ادامه وضع موجود جلوگیری کند، یادآور شد: به وسیله این برنامه‌ریزی می‌توان ارگانیسم سالم را در حوزه‌های مختلف با تکیه بر رشد و پیشرفت دریافت کرد تا بتوان به ایده‌آل‌ رسید.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon