حقوق شهرستان‌ها با «استانی شدن انتخابات» تضییع نمی‌شود‌

حقوق شهرستان‌ها با «استانی شدن انتخابات» تضییع نمی‌شود‌

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقوق شهرستان‌ها با «استانی شدن انتخابات» تضییع نمی‌شود‌، گفت: این موضوع در کمیسیون شوراهای مجلس مطرح ‌و رأی آورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شبستر، به‌ نقل از دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم  شبستر در مجلس، معصومه آقاپور اظهار داشت: استانی شدن انتخابات بعد از سه دوره مجلس شورای اسلامی که از دور هفتم مطرح بوده اکنون به صورت جدی در حال بررسی است.

وی با اشاره به اینکه این موضوع در کمیسیون شوراهای مجلس مطرح شده و رأی آورده است، افزود: معتقدم یکی از مراحل توسعه یافتگی کشور شکل گیری احزاب و ایفای نقش اساسی احزاب در کشور است که در این مورد در مجلس شورای اسلامی خلاء داریم.

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: در این قانون جدید قرار نیست تمام رأی را فقط احزاب کسب کنند، بلکه آستانه‌ای در نظر گرفته شده تا حقوق شهرستان‌ها تضییع نشود و درصدی نیز برای کسب رأی نماینده از شهرستانی که نامزد شده، در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: بر اساس این قانون فرد اگر بیشترین میزان رأی را در کل استان کسب کند ولی نتواند درصدی را که برای شهرستانی که از آن کاندید شده کسب کند، انتخاب نخواهد شد.

آقاپور عنوان کرد: نیاز داریم که در سطوح مختلف فرهیختگان و شایسته سالاران کرسی‌های مجلس را برعهده بگیرند تا مشکل قانون گذاری و تدوین قوانین و بسیاری از مسائل به حداقل خود برسد.

گفتنی است 121 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای طرحی یک فوریتی درمورد «استانی شدن انتخابات مجلس» خواستار اصلاحاتی در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب (هفتم آذرماه 78) شدند.

نمایندگان امضاء کننده این طرح پیشنهاد کردند ماده 8 قانون به شرح زیر باید اصلاح شود: از هر حوزه انتخابیه موجود در استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل 20 درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه تبصره ذیل ماده 1 این قانون را کسب کرده و بالاترین رأی را در کل استان به دست آورده‌اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.

در این طرح آمده است: در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی بدست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رأی را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان آن استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه می‌یابند.

در این طرح با اشاره به ماده 10 قانون، - که به شرایط زمانی و مکانی برای رأی دهندگان می‌پردازد- پیشنهاد شده است که ماده‌ای نیز با این مضمون که  رأی دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه در استان در بین نامزدهای مربوط به همان حوزه انتخابیه به میزان تعداد کرسی‌های موجود نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب نمایند» الحاق شود.

امضاء کنندگان این طرح در مقدمه آن، استانی شدن انتخابات مجلس» را دغدغه بسیاری از مسئولان نظام عنوان کرده و دلایل توجیهی خود را چنین بیان کرده‌اند:«باوجود این که مجلس شورای اسلامی قوانین متعددی در زمینه برگزاری انتخابات مجلس منعقد کرده ، ولی در دو دهه اخیر با اصلاحات بیشماری مواجه شده که این مهم نشان از این دارد که قوانین مربوط می‌تواند دارای ایراداتی باشد و اصلاح آن می‌تواند زمینه حضور مردم در عرصه انتخابات را پررنگ‌تر کند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon