۲۵ درصد مدارس خراسان جنوبی سیستم گرمایشی مرکزی ندارند
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد مدارس استان مجهز به سیستم گرمایشی است که تجهیز مابقی مدارس نیازمند ۶۳ میلیارد تومان اعتبار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدعلی واقعی پیش از ظهر در نشست خبری اظهار داشت: 75 درصد مدارس استان سیستم گرمایشی مرکزی دارد و 25 درصد مدارس نیز از وسایل استاندارد کاربراتی استفاده میشود که تلاش میشود تمامی مدارس مجهز به سیستم ایمنی گرمایشی شود.
وی افزود: برای مجهز کردن تمامی مدارس استان خراسان جنوبی به سیستم گرمایشی حدود 63 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از توان ما خارج است و نیاز است حرکتی جهادی انجام شود و همه دستگاهها کمک کنند تا 100 درصد مدارس از وسایل ایمنی گرمایش بهرهمند شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: برخی مدارس در استان گازکشی شده و تلاش خوبی صورت گرفته که امیدواریم بتوانیم در گذر 5 ساله همه مدارس را به سیستم گرمایشی مجهز کنیم.
وجود 978 آموزشگاه غیر دولتی در استان
واقعی از تحصیل بیش از 170 هزار دانش آموز در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: این تعداد در دورههای مختلف تحصیلی در بخشهای دولتی و غیردولتی فعال هستند و یک هزار و 772 مدرسه دولتی، 978 آموزشکده غیر دولتی، 14 مرکز دارالقرآن در استان داریم و در بیش از یک هزار و 700 آموزشگاه نماز جماعت اقامه میشود.
وی با اشاره به فعالیت 12 پژوهش سرا در استان اظهار داشت: در سطح ارتقای سواد همکاران 30 نفر دکتری، 100 نفر دانشجوی دکترا، 2 هزار و 862 نفر کارشناسی ارشد و یک هزار و 274 نفر فوق دیپلم دارند.
تحصیل 18 هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی افزود: والدین دانش آموزان در روستاهای کم جمعیت کمک کنند تا این مدارس در قالب خوابگاههای دانشآموزی تجمیع شوند چون از نظر کیفیت بهتر است و در استان 151 آموزشگاه شبانهروزی با 18 هزار دانش آموز داریم.
تحصیل 43 درصدی دانشآموزان در مراکز فنیو حرفهای و کاردانش
واقعی بیان کرد: باید دانش آموزان را به سمت مهارت آموزی حرکت داده و و هنرستانها به سمت تولیدی شدن بروند و در این زمینه 43 درصد دانش آموزان استان در مدارس فنی و حرفهای و کاردانش تحصیل میکنند که از میانگین کشوری بالاتر است.
وی گفت: یک هزار و 500 رتبه کشوری و استانی در مسابقات قرآن و عترت و مسابقات ورزشی داریم و علاوه بر برگزاری اجلاسیه شهدای دانش آموزان و فرهنگیان در طول سال 400 یادواره شهدا در استان برگزار شد.
دوشیفته کردن 60 واحد آموزشی در بیرجند
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی مهمترین دغدغه آموزش و پرورش استان را کمبود فضای آموزشی دانست و افزود: نیازمند 380 فضای آموزشی هستیم که با توجه به مهاجرتها بیشترین نیاز به کلاس درس در بیرجند است و امسال در بیرجند مجبور شدیم 60 واحد آموزشی را دو نوبته کنیم.
وی اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی دغدغه دیگر آموزش و پرورش استان است که سهمیه دانشگاه فرهنگیان در استان کم است و تعداد بازنشستگی همکاران ما زیاد است و جذب نیرو کفاف کمبودها را نمیکند البته صحبتهایی شده و قرار است بخشی از کمبودهای نیروی انسانی از طریق خرید خدمت آموزشی انجام شود که در استان 3 هزار 600 دانش آموز از طریق خرید خدمت آموزش میبینند.
انتهای پیام/ ت