بازار لوازم خانگی در استان همدان در رکود شدید به‌سر می‌برد

بازار لوازم خانگی در استان همدان در رکود شدید به‌سر می‌برد

گرانی چند برابری لوازم خانگی نسبت به سال گذشته خانواده‌ها را برای تهیه و تامین جهیزیه با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، هر عروس و دامادی برای شروع زندگی مشترک نیازمند جهیزیه و لوازمی هستند که معمولا زحمت تهیه این لوازم بر دوش خانواده دختر است.

در مدت مشابه پارسال قیمت تهیه پک متوسط جهیزیه 50 میلیون تومان بوده است اما بر اساس تحقیقات میدانی و مشاهدات عینی ما از بازار لوازم خانگی، در این روزها قیمت پک جهیزیه با کیفیتی متوسط به 200 میلیون تومان رسیده است.

استان همدان، استانی صنعتی نیست و شغل بیشتر مردمانش کشاورزی و کارگری است بنابراین قشر کثیری از پدر و مادرها توان تهیه جهیزیه حداقلی را هم ندارند.

به بازار لوازم خانگی همدان واقع در خیابان اکباتان می رویم، بازاری که محل خرید اقشار متوسط و ضعیف جامعه است و معمولا قیمت کالاها در این بازار نسبت به نقاط بالای شهر ارزانتر است.

وارد بازار میشوم، بیشتر مغازه دارها اجناس را تا درب ورودی مغازه چیده اند و خود هم بر روی صندلی نشسته و منتظر ورود یک مشتری به فروشگاه خود هستند.

اما متاسفانه تعداد خریداران بسیار اندک و انگشت شمار است و این بازار در رکودی عمیق به سر می‌برد.

یکی از فروشندگان لوازم خانگی در بازار اکباتان همدان به خبرنگار تسنیم گفت: 20 سال سابقه کار در بخش لوازم خانگی دارم و به جرات می‌گویم که در این 20 سال هیچ سالی به بی رونقی و بی نظمی امسال نبوده است.

فیض منش با بیان اینکه افزایش قیمت ناگهانی و پرشتاب دلار از اوایل تابستان موجب شوک بازار و مردم شد، ابراز کرد: قیمت دلار نرخ لوازم خانگی را بالا کشید و مردم هم به دلیل عدم قدرت خرید، تمایلی به خرید ندارند.

وی تصریح کرد: گرانی لوازم خانگی نه تنها هیچ سودی برای ما نداشته بلکه موجب ضرر و زیان ماهم شده است. نقدینگی ما کاهش یافته، مشتریانمان کم شده و نمی‌توانیم مایحتاج زندگی خود را تامین کنیم.

کالاهای خرید قبل را مجبوریم به قیمت روز بفروشیم

این فروشنده لوازم خانگی در همدان با تاکید بر اینکه مجبوریم که کالاهای خرید قبل خود را به قیمت روز بفروشیم، تصریح کرد: اگر بخواهیم مثلا یک یخچال 2 میلیون تومانی خرید قبل را که امروز 4 میلیون تومان شده است را به قیمت قبل بفروشیم بدون شک با پول فروش این یخچال قادر به خرید یخچالی جدید نخواهیم بود.

فیض منش افزود: قیمت برخی کالاها نسبت به پارسال 100 درصد افزایش یافته و قیمت کالاهای بزرگ مانند یخچال و ماشین لباسشویی نیز بیش از 50 درصد افزایش یافته است.

وی گفت: درآمد مردم ثابت باقی مانده اما از طرفی قیمت‌ها چندین برابر شده است بنابراین قدرت خرید مردم کاهش یافته و توانایی تامین جهیزیه دختران خود را ندارند.

این فروشنده لوازم خانگی افزود: در سال‌های گذشته خانواده‌ها با دست بازتری برای خرید جهیزیه می‌آمدند و همه وسایل مورد نیاز نو عروس و داماد را خریداری میکردند اما امسال خود مردم به ما می‌گویند که توانایی تهیه جهیزیه نداریم و خرید خود را بسیار محدود می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پس از گفت و گو با این فروشنده لوازم خانگی، پای صحبت‌های مادر و دختری که برای خرید جهیزیه به بازار آمده‌اند می‌نشینیم.

این مادر که تا چند ماه دیگر دومین دخترش را به خانه بخت می‌فرستند، به خبرنگار تسنیم گفت: قیمت‌ها سرسام آور است وهیچ رضایتی از وضعیت بازار نداریم.

چرا با کاهش نرخ ارز قیمت کالاها کاهش نیافته است؟

وی تصریح کرد: وقتی قیمت دلار حتی 2هزار تومان افزایش می یابد قیمت کالاها چند برابر می‌شود اما وقتی 5 هزار تومان کاهش می یابد هیچ تغییری در قیمت‌ها ایجاد نمی شود.

این مادر همدانی ابراز کرد: سال گذشته دختر بزرگترم را با40 میلیون جهیزیه به خانه بخت فرستادم اما امسال با 40 میلیون تومان شاید بتوانم یک سوم از آن جهیزیه را خریداری کنم.

وی گفت: تامین جهیزیه نه تنها برای من بلکه برای بسیاری از خانواده های با درآمد متوسط و پایین مشکل و موجب سرخوردگی پدر و مادرها میشود.

این مادر تصریح کرد: سال گذشته یخچال هیمالیا را 2 میلیون تومان خریداری کردیم اما امسال قیمت همان یخچال 4 میلیون تومان شده و کالاهایی مانند آرام پز، چای ساز، گاز صفحه‌ای و غیره نیز افزایش قیمت 100 درصدی داشته اند.

وی افزود: از دولت می خواهم فکری به حال خانواده‌هایی با درآمد پایین بکنند و بدانند که با این قیمت‌ها ما قادر به خرید جهیزیه نیستیم.

برخی لوازم خانگی در هفته گذشته 10 درصد گران شده است

رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان گفت: درهفته گذشته قیمت برخی کالاها در سه برند معروف هیمالیا، ال جی والکترواستیل افزایش یافته است.

عبدالرضا خانجانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درهمدان، اظهار داشت: بازار لوازم خانگی در حالت رکود شدید به سر می‌برد و این رکود موجب شده تا شرکت‌ها تسهیلاتی را در اختیار کسبه قرار دهند.

وی با بیان اینکه هیچ گونه کمبودی در بازارلوازم خانگی وجود ندارد، تصریح کرد: ماشین ظرف شویی و یخچال ساید که در دوره‌ای با کمبود مواجه بود امروز به اندازه کافی در بازار وجود دارد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با تاکید بر اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته و تمایلی به خرید ندارند، ابراز کرد: این کمبود تقاضا موجب رکود بیش از پیش بازار شده است.

وی در خصوص اینکه چرا با کاهش نرخ ارز تغییری در قیمت لوازم خانگی ایجاد نشده است، تصریح کرد: از آن‌جا که برای واردات لوازم خانگی از ارز نیمایی استفاده می‌شود بنابراین کاهش نرخ ارز تاثیری در قیمت‌های فروشندگان ندارد.

مردم توان خرید جهیزیه ندارند

رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با بیان اینکه بیشتر مردم قدرت خرید و تامین جهیزیه مورد نیاز فرزندانشان را ندارند، گفت: در حال حاضر قیمت پک کامل جهیزیه در حد متوسط برابر با 200 میلیون تومان است.

خانجانی به علت گرانی 10 درصدی لوازم خانگی در هفته گذشته اشاره کرد و افزود: در ماه‌های گذشته شرایط فروش کالاها در بازار تلفیقی از خرید قبلی با ارز ارزان و ارز جدید بوده است اما با فروش رفتن اجناس قدیمی اکنون هرچه وارد بازار می‌شود با قیمت ارز جدید است.

وی به نقش پررنگ کالاهای خارجی در بازار لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: 70 درصد از لوازم خانگی موجود در بازار خارجی بوده و 30 درصد نیز ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به دنبال افزایش نرخ ارز قیمت لوازم خانگی چندین برابر شده و دیگر مردم قدرت خرید کالاهای مورد نیاز خود را ندارند و پدر و مادرها برای تامین جهیزیه مورد نیاز فرزندانشان با مشکلات زیادی مواجه اند.

گزارش از فائزه محمدی

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران