گزارش تسنیم| آیا خروج احتمالی نظامیان آمریکایی به خصوصی سازی جنگ در افغانستان ارتباط دارد؟

گزارش تسنیم| آیا خروج احتمالی نظامیان آمریکایی به خصوصی سازی جنگ در افغانستان ارتباط دارد؟

در پی شکست تلاش‌های صلح آمریکا در نشست ابوظبی و امتناع هیئت طالبان از گفت‌وگو با دولت افغانستان بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره واگذاری جنگ این کشور به بخش خصوصی توسط واشنگتن افزایش یافته است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، اخیرا شماری از رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که رئیس جمهور آمریکا در نظر دارد تا حدود نیمی از نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.

تصمیم ناگهانی ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پس از مذاکرات چندجانبه با طالبان در امارات، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال واگذار شدن جنگ افغانستان به بخش خصوصی را بار دیگر افزایش داده است.

هفته گذشته زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در روند صلح افغانستان مذاکرات چندجانبه را با حضور نمایندگانی از پاکستان، امارات و عربستان سعودی با گروه طالبان در ابوظبی برگزار کرد.

ظاهرا هدف از مذاکرات ابوظبی آماده سازی طالبان برای آغاز گفت‌وگوهای صلح با دولت افغانستان بوده، زیرا این گروه همواره درخواست مذاکره دولت افغانستان را رد کرده است.

اما گروه طالبان در مذاکرات ابوظبی با برقراری آتش‌بس موقت و دیدار با هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان خودداری کرد که این موضوع باعث ایجاد بن‌بست جدیدی در روند صلح افغانستان شد.

در پی بن‌بست بوجود آمده در روند مذاکرات آمریکا با گروه طالبان برخی از رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که ترامپ در نظر دارد تا نیمی از نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.

احتمال واگذاری جنگ افغانستان به بخش خصوصی

تصمیم ناگهانی ترامپ برای خروج بخش بزرگی از نیروهای آمریکایی از افغانستان موجب غافلگیری بسیاری از کارشناسان از جمله کشورهای متحد آمریکا و سازمان ناتو شده است.

برخی این تصمیم ترامپ را اقدامی برای ایجاد فضای اعتماد در روند مذاکرات با گروه طالبان عنوان کردند اما ظاهرا بن‌بست مذاکرات ابوظبی ترامپ را از هرگونه توافق صلح با طالبان ناامید کرده است.

زیرا نمایندگان طالبان در این نشست نیز خواسته تکراری این گروه که خروج تمام و کمال نیروهای آمریکایی از افغانستان است را بار دیگر با هیئت مذاکره کننده آمریکا مطرح کردند.

پس از بن بست تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای توافق با طالبان بار دیگر گمانه‌ زنی‌ها درباره احتمال واگذاری جنگ افغانستان به شرکت امنیتی «بلک واتر» افزایش یافته است.

به همین دلیل ممکن است که خروج نیمی از نیروهای آمریکایی از افغانستان نیز در راستای تسهیل روند صلح نباشد، بلکه برای واگذاری مسئولیت جنگ افغانستان به بخش خصوصی صورت گرفته باشد.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن اگزمینر» نوشت: «اریک پرنس» رئیس شرکت امنیتی بدنام «بلک واتر» ارتباط خود را با ترامپ حفظ کرده تا او را برای واگذاری جنگ به بخش خصوصی متقاعد کند.

رئیس شرکت بدنام بلک واتر در پی استعفای وزیر دفاع آمریکا و خروج احتمالی 7 هزار نیروی آمریکایی از افغانستان به رسانه‌های آمریکایی گفته است که آنها به بزودی وارد افغانستان خواهند شد.

عواقب خصوصی سازی جنگ افغانستان

واگذاری جنگ افغانستان به شرکت‌های امنیتی آمریکایی حاکمیت ملی افغانستان را نقض کرده و در مغایرت با قانون اساسی این کشور قرار دارد.

ورود شرکت‌های بدنام آمریکایی به جنگ افغانستان مانند بلک واتر باعث تشدید جنگ و افزایش کشتار غیر نظامیان در این کشور خواهد شد زیرا این شرکت‌ها از هیچ قانون دولتی پیروی نمی‌کنند.

شرکت‌ امنیتی بلک واتر بزرگترین پیمانکار سازمان سیا محسوب می‌شود که ورودش به جنگ افغانستان حساسیت کشورهای همسایه و منطقه را برانگیخته و امیدها برای پایان جنگ در افغانستان را به یاس تبدیل خواهد کرد.

کارشناسان معتقدند که نتیجه خصوصی سازی جنگ افغانستان چیزی جز بدبختی برای مردم این کشور و شکستی دیگر برای آمریکا را در پی نخواهد داشت.

 مخالفت‌ها با طرح خصوصی سازی جنگ

گمانه زنی‌ها برای واگذاری جنگ افغانستان به بخش خصوصی پیش از این نیز مطرح شده بودند که نگرانی نمایندگان سنای این کشور را در پی داشت.

«فضل هادی مسلمیار» رئیس سنای افغانستان گفته بود که خصوصی سازی جنگ در افغانستان به سود این کشور نیست و افغانستان را با بحران جدیدی روبر خواهد کرد.

نمایندگان سنای افغانستان تاکید کرده بودند که تجربه در عراق نشان می‌دهد که خصوصی سازی جنگ باعث بدتر شدن وضعیت افغانستان خواهد شد.

با بالا گرفتن بحث خصوصی سازی جنگ در ماههای گذشته، اشرف غنی نیز مخالفت صریح خود را با این طرح اعلام کرد و آن را مغایر با خواسته‌های مردم این کشور دانست.

احتمال خصوصی سازی جنگ افغانستان نگرانی‌هایی را در سطح بین‌الملل نیز برانگیخته و حتی سازمان دیدبان حقوق بشر نیز نسبت به عواقب آن هشدار داده است.

این سازمان از آمریکا و دولت افغانستان خواسته بود با خصوصی سازی جنگ و سایر طرح‌هایی که باعث نقض حقوق بشری و افزایش تلفات غیرنظامیان افغان می‌شوند مخالفت کنند.

شرکت امنیتی بلک واتر در حالی طرح خصوصی سازی جنگ افغانستان را بار دیگر مطرح کرده است که استراتژی جنگی و تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا در افغانستان شکست خورده و واشنگتن با درماندگی روبرو شده است.

کارشناسان بر این باورند که آمریکا راهی جز خروج از افغانستان ندارد و ماجراجویی‌های جدید از جمله واگذاری جنگ به بخش خصوصی می‌تواند تنها باعث افزایش تلفات نظامیان و غیرنظامیان در این کشور شود.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon