وام ویژه کمیته امداد به کارفرمایان‌ برای استخدام ‌مددجویان

وام ویژه کمیته امداد به کارفرمایان‌ برای استخدام ‌مددجویان

کمیته امداد اصفهان در راستای کمک به نیازمندان طرح‌هایی را ارائه داده است، یکی از این طرح‌ها ارائه تسهیلاتی مانند پرداخت وام به کارفرمایانی است که مددجویان کمیته امداد را به کار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کمیته امداد از زمان تاسیس تا کنون همواره حامی نیازمندان و افرادی بوده است که به هر دلیل توانایی اداره کردن زندگی و معیشت خود را ندارند. این نهاد با حمایت از آنها در بسیاری از مواقع آنها را به درجه خودکفایی می‌رساند و سپس این مددجویان از چرخه حمایت کمیته امداد خارج شده و افراد جدید جایگزین می‌شوند.

کمیته امداد با حمایت از مددجویان خود علاوه بر پرداخت مستمری ماهانه، از آنها در مواردی همچون اشتغال، ازدواج، بیماری، کارآفرینی و غیره حمایت می‌کند. خدمات این نهاد که به دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد گسترده و متنوع است.

خبرگزاری تسنیم در میزگردی میزبان مدیر کل کمیته امداد استان به همراه معاونان این نهاد بود. در این میزگرد به مباحث مختلفی همچون اشتغال، کاریابی، وام‌های بانکی و غیره گفت‌وگو شد. این بخش از میزگرد خبرگزاری تسنیم به گفت‌وگو با بهرام سوادکوهی؛ معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان اختصاص دارد که با هم می‌خوانیم.

تسنیم:برای اشتغال مددجویان زیر پوشش کمیته امداد چه اقداماتی انجام شده است؟

سوادکوهی: در چند سال اخیر رویکرد کمیته امداد از کمک‌های معیشتی و بلاعوض به سمت توانمند سازی رفته و در حال حاضر کمک‌های معیشتی، تکمیل کننده کارهای توانمندی است و ذهن مددجو از دریافت کمک‌های بلاعوض و قناعت به سمت توانمندی و حمایت دیگران سوق داده می‌شود.

برای اشتغال، ابتدا باید زمینه آموزش برای مدجو فراهم شود، در این راستا برای امسال باید 10 هزار و 240 مورد آموزش صورت می‌گرفت که در حال حاضر 7 هزار مورد انجام شده و نسبت به سال گذشته 4 برابر رشد داشته است و 450 درصد افزایش رشد آموزش مددجویان کمیته امداد در سال جاری بوده است؛ در سال جاری به شهرستان‌ها اعلام شد که صرفا هزینه‌های آموزشی را کمیته امداد پرداخت می‌کند که منجر به اشتغال یا تقویت کننده شغل قبلی بشود.

تسنیم: چه سازمانی متولی آموزش مددجویان کمیته امداد است؟

سوادکوهی: متولی آموزش‌ها، کمیته امداد و آموزش به عهده فنی‌حرفه‌ای است تا طبق استانداردهای به روز و مربیان مورد تایید فنی حرفه‌ای و همچنین موضوع استاد و شاگردی آموزش انجام شود در این رابطه یک تفاهم نامه بین فنی و حرفه‌ای با کمیته امداد امضا شده که اگر مددجو، 3 برابر زمان مقرر آموزش، به شاگردی پرداخت، هزینه شاگردی به عنوان آموزش پرداخت می‌شود.

تسنیم:نحوه کاریابی برای برای مددجویان به چه شکل است؟

سوادکوهی: موضوع بعدی بحث اشتغال، کاریابی است و در این زمینه از شرکت‌ها، مغازه‌ها و غیره استفاده شده تا امکان به کارگیری مددجویان فراهم شود. اگر سازمان‌ها، شرکت‌های خصوصی، شهرک‌های صنعتی و مغازه‌ها مددجوی کمیته امداد را به کار بگمارند، به دو صورت به کارفرما به انتخاب خودش، کمک می‌شود.

کمیته امداد برای تشویق کارفرما برای بکارگیری مددجویان دو راه در نظر گرفته است به این صورت که 2 سال حق بیمه مددجو توسط کمیته پرداخت می‌شود یا در صورت پرداخت بیمه توسط کارفرما، مبلغ 20 میلیون تومان وام قرض الحسنه به اضافه هزینه آموزش به کارفرما داده می‌شود.

تسنیم:در حال حاضر چند مددجو آماده به اشتغال دارید؟

سوادکوهی:در حال حاضر 36 هزار مورد مستعد شغل در رده‌ها و تحصیلات مختلف وجود دارند که از نظر تخصصی و تحصیلات متفاوتند و آماده پذیرش شغل هستند.

تسنیم: کمیته امداد در زمینه ارائه تسهیلات به مددجویان برای اشتغال چه اقداماتی انجام داده است؟

 سوادکوهی: قسمت سوم اشتغال کمیته امداد، به تسهیلات مربوط می‌شود و طبق سهمیه استان، برای تقریبا 6 هزار نفر تا پایان سال باید طرح اجرا و 9 هزار نفر مشغول به کار شوند که تا کنون 2 هزار و 86 طرح اجرا شده و 3 هزار نفر مشغول به کار شدند. در زمینه تسهیلات نیز 50 میلیارد تومان وام تا کنون برای اشتغال مددجویان توسط کمیته امداد اصفهان پرداخت شده است.

تسنیم:چه مقدار وام اشتغال به مددجویان در سال جاری پرداخت شده است؟

سوادکوهی: کمک به توانمندی اقتصادی و کسب استقلال مالی توسط مددجویان یکی از ماندگارترین کارهای خیر است و همچنین خودکفایی خانوارهای زیر پوشش، باعث بازگشت آنها به چرخه زندگی و دوری از آسیب‌هاست. در این راستا در شش ماه نخست امسال، یک‌هزار و 325 فقره وام با مبلغ کل 28 میلیارد و 353 میلیون تومان به جامعه زیر پوشش کمیته امداد استان اصفهان، پرداخت شده است.

تسنیم:منابع مالی تامین وام‌های اشتغال کمیته امداد به مددجویان از کجاست؟

سوادکوهی:مهم‌ترین منابع تامین وام‌های اشتغال کمیته امداد، منابع قرض الحسنه و بانک‌ها هستند که43 میلیارد تومان از صندوق قرض الحسنه و 80 میلیارد تومان از منابع بانکی تبصره 16 تامین شده است.

تسنیم:مبلغ وام پرداختی کمیته امداد به جامعه هدف چقدر است؟

سوادکوهی: متوسط پرداخت وام برای تولید هر فرصت شغلی در میان مددجویان کمیته امداد، 20 میلیون تومان است و همچنین به کارفرمایانی که مددجویان را به کار گیرند، 2 سال حق بیمه مددجو را به آنها پرداخت می‌کند و یا در صورت پرداخت حق بیمه مددجو توسط خود کارفرما، مبلغ 20 میلیون تومان به کارفرما وام داده می‌شود.

تسنیم:شرایط پرداخت وام به مددجو چگونه است؟

سوادکوهی: گروه‌های تحقیق و ارزیابی کمیته امداد، استحقاق فرد متقاضی وام اشتغال را بررسی می‌کنند و در صورت تائید و داشتن طرح اشتغال مناسب که توجیه اقتصادی و فنی داشته باشد، فرد به بانک برای طی مراحل وام اعطایی با توجه به نیاز طرح ارائه شده، تعیین می‌شود.

تسنیم: در مورد طرح اشتغال با الگوی راهبران شغلی برای مددجویان توضیح دهید.

سوادکوهی: طرح جدیدی است که کمیته امداد با توجه به نوسانات بازار برای موفق‌تر عمل کردن در زمینه اشتغال مددجویان به کار گرفته است و کسانی که ایده کارآفرینی دارند یا کارآفرین هستند طرح‌های خود را در سطح شهرستان یا استان مطرح می‌کنند و ما نیز مددجویان را به آنها معرفی کرده تا آموزش‌های لازم را ببینند.

در سال جاری تا کنون 100 طرح اشتغال با الگوی راهبران شغلی برای مددجویان کمیته امداد استان اصفهان در حال اجرایی شدن است.

تسنیم:طرح اشتغال با الگوی راهبران شغلی چه مزایایی دارد؟

سوادکوهی: کارفرما، کارگاه‌ یا محل تولید را برای مددجو تهیه می‌کنند و محصولات تولید شده توسط مددجویان نیز توسط کارفرما فروخته می‌شود که با استفاده از این طرح، می‌توان تولید انبوه یک محصول را داشت و نگرانی بابت فروش محصولات نیز وجود نخواهد داشت، چرا که مشکل بازاریابی و فروش محصولات مددجویان از مهم‌ترین مواردی است که با حضور راهبران شغلی کمتر می‌شود.

تسنیم: چه نوع کسب و کارهایی با استفاده از طرح راهبردی اشتغال در حال انجام است؟

سوادکوهی: در سال جاری قالی‌بافی، پرورش ماهیان زینتی، چرم‌دوزی، پرورش زالو و پرورش اسب پنج نوع کسب و کاری هستند که در الگوی راهبران اشتغال با کمیته امداد اصفهان تا کنون همکاری داشته‌اند. حل معضلات مجریان طرح‌های اشتغال و خودکفایی از مسیر مشارکت کسب و کارهای پشتیبان می‌گذرد و کمیته امداد، پیگیری‌های زیادی در زمینه پیشبرد طرح SPV   یا راهبران شغلی با مشارکت فعالان بخش خصوصی و صاحبان کسب و کار انجام داده که قسمتی از کالاها و یا ارائه بخش‌هایی از خدمات خود را برون سپاری ‌کند.

تسنیم: در مورد طرح تجمعی به صورت سهامی توضیح دهید.

سوادکوهی:در این طرح که مبتنی بر فرایند زنجیره‌ای است، تمام بدنه اجرایی و ستادی کمیته امداد به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن تاثیرگزار هستند و توانمندسازی، ترکیبی بین ویژگی‌های فردی، عمومی، مهارت‌های ذاتی و اکتسابی و همچنین دانش تخصصی است.

چند مددجو یا اعضای یک خانواده زیر پوشش، یک زنجیره تولید را پیشنهاد می‌دهند و به عنوان مثال می‌گویند از تهیه شیر دام تا فن‌آوری و تولید محصولات لبنی، توزیع و فروش آن را به عهده می‌گیرند و هر کدام بخشی از فرایند اشتغال را انجام می‌دهند، به این طرح تجمعی می‌گویند و مددجویان برای این کار وام می‌گیرند و از امکانات کمیته در حد توان به آنها داده می‌شود.

تسنیم:آیا این طرح انجام شده است؟

سوادکوهی: این طرح از ابتدای دی امسال آغاز شده و انتظار داریم مقدمات کار تا پایان سال جاری به پایان برسد و از سال آینده طرح تجمعی را در استان به انجام برسانیم.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon