اصفهان| فرهنگ جهادی در اقتصاد کشور به حاشیه رانده شده است

اصفهان| فرهنگ جهادی در اقتصاد کشور به حاشیه رانده شده است

در برهه‌ای که مشکل اقتصادی اصلی‌ترین مشکل ایران محسوب می‌شود، ورود تفکر بسیجی به مراکز صنعتی باعث پیشرفت و برطرف شدن بسیاری از موانع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بسیج‌کردن افکار و نظریات افراد متخصص برای رفع موانع و پیشبرد مسائل به‌ویژه در اقتصاد کشور می‌تواند مصداق بارزی برای ضرب‌المثل «یکدست صدا ندارد» باشد، چراکه بسیج بیش از آنکه یک گروه و تشکل باشد یک تفکر است و به برکت همین تفکر، جمهورى اسلامى شکست‌ناپذیر بوده است.

براساس گفته رهبر معظم انقلاب، بسیج یک مجموعه‌ بسیار مهم و اثرگذار بوده و وظیفه‌ هماهنگ‌سازی و قرار دادن عزم و توان، اراده و فکر، قدرت و نیروی همه افراد توانمند در شبکه‌هایی فعال برای رسیدن به یک هدف ضروری را برعهده دارد.

با این وجود تفکر بسیجی و جهادی در مشکلات و موانع اقتصادی شرایط فعلی کشور کم‌رنگ شده است درحالی‌که باید بیش از پیش در راستای استفاده بیشتر از ظرفیت‌های کشور در رفع مشکلات اقتصادی با هم‌افزایی افراد و افکار مختلف در قشرهای گوناگون بسیج شد.

کاهش وابستگی با روحیه و تفکر جهادی

حجت‌الاسلام رحمت‌الله صادقی مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان می‌گوید: در این زمان که مشکل اقتصادی اصلی‌ترین مشکل ایران محسوب می‌شود، ورود تفکر بسیجی به مراکز صنعتی باعث پیشرفت و برطرف شدن بسیاری از موانع خواهد شد، باید با روحیه جهادگری و افزایش بصیرت در بدنه نظام و جامعه وابستگی خود را به کشورهای بیگانه از بین ببریم.

وی معتقد است که هرکجا یک فرد بسیجی باروحیه بسیجی وارد میدان عمل شده موفقیت‌های بسیار زیادی حاصل ‌شده است، پیشرفت‌های موشکی ایران در سال‌های اخیر نیز حاصل تفکر بسیجی است.

فرهنگ جهادی در اقتصاد کشور به حاشیه رانده شده است

محمدرضا حیدری دبیر کارگروه اقتصاد مقاومتی بسیج اساتید استان اصفهان نیز با بیان اینکه تفکر بسیجی با رویکرد مردمی برای مقابله با مسائل مختلف از اوایل انقلاب تا زمان دفاع مقدس و جهاد سازندگی وجود داشته است، می‌گوید: مرور پیشینه جهاد سازندگی نشان می‌دهد که از سال 60 به بعد به‌موازات اداره‌ها، کمیته‌های مردمی نیز اقدامات بسیاری را در مسیر پیروزی انقلاب انجام دادند. در پشت‌صحنه نیز همه افرادی که تفکر جهادی داشتند برای امنیت اقتصادی و مقابله با موانعی ازجمله تحریم‌ها و واردات تلاش می‌کردند و چه‌بسا ده‌ها هزار نفر از صنعتگران، خط تولید خود را برای تأمین نیازهای مردم در زمان قبل و بعد از جنگ، تغییر دادند.

وی معتقد است که تجربه‌های اقتصادی را باید بعد از جنگ، مستندسازی و تقویت می‌کردند، اما متأسفانه روحیه و تفکر بسیجی و سازندگی عملا در اقتصاد کشور به حاشیه رانده شده و به همین خاطر فرهنگ جهادی در سیاست‌های ساختاری که توسط دولت سازندگی اجرا و در دولت اصلاحات ادامه پیدا کرد منزوی شده است.

حیدری تصریح می‌کند: ادغام جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی در واقع ادغام هم نبود بلکه مضمحل و منحل کردن ساختاری به نام جهاد سازندگی بود و از طرفی هم خصوصی‌سازی و کارهای مانند آن، رشد تولید را نه‌تنها در استقلال و خودکفایی بلکه در سود اقتصادی کاهش داده است.

تفکر بسیجی الگویی برای تغییر ساختار و فرهنگ‌سازمانی

وی با بیان اینکه هدف را کاملاً مادی گرایانه تعریف و در طول سال‌های دفاع مقدس، نقش بسیج را در مسائلی مانند حل مشکلات اقتصادی به حاشیه رانده‌اند، می‌گوید: در دولت نهم و در شکل‌گیری ساختارهایی مانند بسیج سازندگی و اردوهای جهادی، اقدامی در جهت بهره‌برداری از ظرفیت‌های بسیج در تولید و اقتصاد کشور انجام نشد و این در صورتی است که هرجا و هر زمان که تفکر بسیجی وجود داشته، موفقیت و پیشرفت را نیز به همراه داشته است.

این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به نمونه‌هایی از تفکر بسیجی در حوزه‌های مختلف که باید به یک الگو برای تغییر ساختار و فرهنگ‌سازمانی تبدیل شود، ادامه می‌دهد: اقدام بسیار ارزشمند شهید «کاظمی آشتیانی» در سلول‌های بنیادی، غنی‌سازی بیست درصد اورانیوم توسط "شهید شهریاری"، تولید اولین شتاب‌دهنده خطی در تشخیص سرطان توسط شرکت بهیار صنعت سپاهان اصفهان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی، نمونه‌هایی هستند که با تفکر مبتنی بر مفاهیم دینی، قصد رفع نیاز و خدمت به مردم و کاهش وابستگی به بیگانه را دارند.

وی می‌گوید: حضور بسیج در درون اعماق جامعه و بین طبقات مختلف باعث می‌شود تا با استفاده از ظرفیت هم‌افزایی، به فرایند تولید، مبادله و مصرف، هم‌چنین تبدیل ایده به پدیده و علم به فناوری و محصول و رفاه ورود کرد.

حیدری با اشاره به‌ضرورت بهره‌گیری مثبت از حضور بسیج در جامعه توصیه کرد که باید بسیج مهندسین، کارگران، اساتید و دانشجویی و ... مدل‌های ترکیبی و شبکه‌ای تعریف کنند و نیاز یک صنعت را بعد از تشخیص در دستور کار قرار دهند، بنابراین نظام اقتصادی دولت با تمام عزم و پتانسیل خود باید با پناه بردن به این تفکر و الگو از این وضعیت موجود رهایی پیدا کند.

به گزارش تسنیم، در حالی از تفکر بسیجی به عنوان الگویی برای تغییر ساختار و فرهنگ‌سازمانی یاد می‌شود که ورود این تفکر به عرصه اقتصادی کشور بیش از هر زمان دیگری لازم است. مسئولان باید با نگاه ویژه به توان داخلی و بهره گیری از ظرفیت بسیج سبب برطرف شدن موانع پیش روی اقتصاد کشور شوند.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon