افزایش قیمت نان در سال آینده مطرح نیست

افزایش قیمت نان در سال آینده مطرح نیست

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان این که در طرح تنظیم بازار ۲۰ هزار تن برنج تایلندی در دو نوع کیفی در بازار کالاهای اساسی عرضه می‌شود گفت: موضوع افزایش قیمت نان در سال آینده مطرح نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، یزدان سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: بر اساس طرح تنظیم بازار برای مدیریت ذخایر استراتژیک کشور 20 هزار تن برنج تایلندی با دو درجه کیفی در بازار کالاهای اساسی عرضه میشود که قیمت تحویل این محصولات درب انبار 5200 تومان و 4200 تومان است که قیمت مصرف کننده آن بر اساس ستاد تنظیم بازار هر استان تعیین میشود.

وی افزود: قیمت روغن در بازار بر اساس نرخ مصرف کننده موجود روی محصول است و نیاز کارخانجات نیز با نرخ مصوب موجود تامین میشود و مشکلی برای تامین آن وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: دولت در سال آینده نیز به دنبال آن است که این محصول با قیمت کمتری از هزینه های تولید به دست مصرف کننده برسد؛ بنابراین در سال آینده نیز یارانه گندم و مشتقات آن نیز شامل یارانه میشود.

وی تصریح کرد: بر این اساس 8 هزار و 145 میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته شده است که 6 هزار و 145 میلیارد تومان آن از محل هدفمندی یارانه ها و 2 هزار میلیارد تومان از محل منابع عمومی تامین میشود.

وی گفت: امروز در شرایط سختی نیستیم اما در شرایطی هوشمندانه به سر می‌بریم که با پرکاری همه ایرانیان مشکلات رفع می‌شود.

سیف افزود: یکی از موضوعاتی که مسئولین از آن به عنوان شاخص یاد می‌کنند کالاهای اساسی است؛ 20 میلیون تن کالای اساسی تامین و تدارک شده است که 8.5 میلیون تن آن نیز مصرف شده است و اکنون آرامش در بازار کالاهای اساسی وجود دارد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی همچنین در خصوص سامانه خرید و فروش آرد  صنف و صنعت و خبازیهای آزادپز گفت: به واسطه یارانه‌ای که به واحدهای صنفی پرداخت می‌کند این محصولات توسط شرکت بازرگانی در بازار تامین می‌شود و بر روند توزیع آن نظارت صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به قاچاق کالاهای اساسی مانند گندم گفت: براساس تصمیم سران سه قوه سامانه خرید و فروش آرد و گندم که مورد نیاز کارخانجات آرد و خبازی‌ها است در دستور کار قرار گرفت و از شهریورماه و در یکی از شهرستانها به صورت پایلوت اجرایی شده و این سامانه اکنون در حال فعالیت است.

سیف با اشاره به بهبود کیفیت نان در سالجاری گفت: براساس پژوهشی که انجام شده مجموعه نان‌های تولیدی در کشور نمره 84 را اخذ کردند که نسبت به رقم مشابه سال گذشته یک نمره بهبود یافته است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین با اشاره به اجرای طرح مشترکی با بانک سپه برای ارائه تسهیلات مالی به واحدهای خبازی گفت: براین اساس به ازای هر واحد نانوایی 150 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می‌شود و در مجموع  تا به امروز 151 میلیون ریال معادل (1000 واحد نانوایی) تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: از بانک سپه خواستاریم که برای ارائه تسهیلات بیشتر به خبازان در کار خود تسریع انجام دهد.

سیف با تاکید بر اینکه برای سال آینده مبالغی را نیز برای تغییرات هزینه‌ها و منابع مالی کندکاران در نظر گرفته شده است گفت: کشاورزان نگرانی برای تامین منابع مالی فروش گندم خود نداشته باشند و در حوزه کالاهای اساسی نیز ارز آنها از اکنون تامین شده است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین در خصوص وضعیت عرضه گندم در بورس کالا گفت: یک میلیون 700 هزار تن از ابتدای سال در بورس کالای ایران عرضه شده است که این رقم معادل کل سال قبل است و ما مشکلی در باره عرضه در این بازار نداریم.

وی همچنین با تمجید از کیفیت آرد تولید شده در کشور گفت: با وجود تحریمها صنایع آرد ما تکنولوژی روز دنیا را دارند و محصولات خود را براین اساس تولید می‌کنند.

وی همچنین در ارتباط با تاخیر در اعلام خرید تضمینی گندم گفت: دلیل تاخیر در اعلام خرید تضمینی گندم آن بود که نرخی اعمال شود تا به نفع کشاورزان باشد و در نهایت 23 درصد قیمت این محصول افزایش پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی نرخ خود را به موقع به شورای اقتصاد اعلام کرده بود اما تا این نرخ نهایی شود زمان برد، اما اینکه از این بابت از کشاورزان عذرخواهی می‌شود.

وی با بیان اینکه در سالجاری نیز از محل ورود موقت گندم برای فراوری و صادرات، واردات خواهیم داشت، گفت: با توجه به اینکه گندم خارجی برای واردات و مصرف در بازار داخلی صرفه ندارد، باید شرایط ورود موقت این محصول را به کشور تعطیل کرد تا از ظرفیت کارخانه‌های پیشرفته کشورمان استفاده کنیم.

سیف افزود: از وزارت صنعت و گمرک که در این ارتباط مسئولیت داریم می‌خواهیم که شرایط ورود این محصول را به کشور فراهم کند در غیر این صورت منجر به از دست رفتن بازارهای صادراتی می‌شود که صادر کنندگان مدتها است برای آن زحمت کشیدند.

* اختلاس گندم با خاک موجب زندانی شدن چند تن شد

وی با اشاره به برخورد با چند متخلف در حوزه خرید تضمینی گندم گفت: برای چند نفر از متخلفین در مجموع 81 سال زندان توسط دستگاه مسئول در نظر گرفته شده است زیرا این افراد گندم را با خاک مخلوط کرده بودند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره تعیین نرخ 1700 تومانی گندم در بودجه سال آینده و احتمال افزایش دوباره قیمت این محصول گفت: دولت تصمیمی در این باره ندارد و اگر مجلس نرخ 1700 تومانی را برای هر کیلوگرم اعلام کرده باید از خود آنها سوال شود.

وی در پاسخ به این سوال تسنیم که نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کردند که موضوع افزایش نرخ خریدی تضمینی گندم با وزیر جهاد کشاورزی توافق شده است، آیا این موضوع به بازرگانی دولتی اعلام نشده است گفت: بنده اطلاعی از این موضوع ندارم و تا به امروز این موضوع به ما اعلام نشده است.

* میزان برنجی که تبدیل به خوراک دام شده 20 هزار تن نیست

سیف همچنین در پاسخ به سوالی درباره فاسد شدن 20 هزار تن برنج شرکت بازرگانی دولتی ایران که توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح شده بود گفت: در هر پروسه‌ای از فعالیت ممکن است پرتی داشته باشیم اما رقم 20 هزار تن تکذیب می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: در شرایط فعلی کشور نیازمند اخبار ی هستیم که منجر به افزایش اعتماد عمومی شود و باید در نظر داشت که اخبار ارسال شده چه تاثیری بر جامعه خواهد داشت.

وی گفت: "سالانه 20 یملیون تن به مجموعه شرکت بازرگانی دولتی وارد و خارج می‌شود همچنین یک میلیون تن برنج و یک میلیون تن روغن به این کشور ورود و خروج دارند حالا 2 هزار تن یا 5 هزار تن... یا یک کیسه گندم در حال حمل از بین رفته است (جمله‌های ناتمام)".

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: "برخی از افراد به خاطر ذاتی که دارند این مسائل را مطرح می‌کنند اما باید توجه داشت در حوزه فاسد شدن و دورریز شدن کالا  درصدی مشخص طبیعی خواهد بود."

وی گفت:‌البته ما برای ارتقای انبارهای خود در حال فعالیت و هزینه‌کرد هستیم اما باید به موضوع تاریخ مصرف و فلزات سنگین توجه داشت.

سیف گفت: در دولت قبل معیارهای مختلفی برای سنجش باقیماند فلزات سنگین وجود داشت و در واقع استانداردی در این راتباط نداشتیم اما بعدها این استانداردها تغییر کرد به همین منظور از عرضه این محصولات برای استفاده از خوراک انسانی جلوگیری به عمل آمد و تبدیل به خوراک دام شد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: اکنون آمار دقیقی از میزان این برنج‌ها ندارم اما آنها مربوط به سال 92 هستند و اکنون برای مصارف دام به فروش می‌رسد.

* 12 هزار تن گندم آب‌دیده شدند دور ریخته نشدند

سیف همچنین درباره خبری مبنی بر دور ریختن 12 هزار تن گندم خرید تضمینی شده گفت: این موضوع نیز صحت ندارد؛ در خرید تضمینی که سال گذشته انجام شد 12 هزار تن گندم آب دیدند که این به معنی دور ریختن آنها نیست.

وی ادامه داد: این محصولات که آب‌دیده شدند باید زودتر وارد بازار می‌شد تا خسارتی به دولت وارد نشود و همین کار نیز انجام شد.

* موضوع افزایش قیمت نان در سال آینده مطرح نیست

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره احتمال افزایش قیمت نان در سال آینده توسط بودجه‌ای که دولت تعیین کرده است گفت: موضوع افزایش قیمت نرخ نان در دولت مطرح نشده و با توجه به تامین منابع مالی مشکلی برای تامین نیاز مردم نداریم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه