تعیین قیمت ۳۶۰۰ تومانی هر لیتر سوخت برای مرزنشینان کرمانشاهی
قیمت ۳۶۰۰ تومانی یک لیتر سوخت برای فروش به مرزنشینان زلزلهزده استان کرمانشاه جهت صادرات بالا است و صرفه اقتصادی ندارد.
به گزار خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، هیئت وزیران در جلسه مرداد ماه سال 1390 طرحی را تصویب کرد که بر مبنای آن وزارت نفت موظف شد با ایجاد جایگاههای عرضه سوخت در مرزها و بازارچههای رسمی، نسبت به فروش فرآوردههای نفتی به ساکنان روستاهای مرزی در شعاع 20 کیلومتری مرز و با قیمت تعادلی کمتر از قیمت فروش در استانهای مرزی کشور مقابل اقدام کند.
هرچند مسئولان معتقد بودند که اعطای مجوز صادرات رسمی سوخت به مرزنشینان، سبب کاهش قاچاق فرآوردههای نفتی از کشور و جلوگیری از مهاجرت مرزنشینان میشود اما مرزنشینان استان کرمانشاه تاکنون از این طرح بیبهره ماندهاند و اکنون نیز بعد از مدتها براساس مصوبهای با قیمتی بالا و به دور از انصاف برای این استان محروم در نظر گرفته شده است.
لازم به ذکر است که 120 هزار خانواده در شهرستانهای مرکزی استان کارت مرزنشینی دارند که از این تعداد به حدود 30 تا 35 هزار خانوار سهمیه صادرات سوخت تعلق میگیرد.
دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه در این رابطه گفت: براساس تصویب هیئت وزیران مقرر شد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شرکت پخش فراوردههای نفتی به عنوان مرجع و متولی طرح صادرات سوخت توسط مرزنشینان در سطح چهار استان مرزی شامل کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان باشند.
غفار محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه این طرح شامل مرزنشینانی است که در فاصله 20 کیلومتری از مرز قرار دارند، عنوان کرد: درآمد حاصل از فروش مواد سوختی توسط مرزنشینان نیز براساس دستورالعمل ابلاغیه، تحت نظارت کمیتههای نظارتی به حساب بانکی سرپرست خانوارها واریز میشود.
محمدی گفت: به دنبال پیگیریهای انجام شده از طریق مدیریت استان و دستگاههای مربوطه هفته گذشته مصوبه کارگروهی در وزارت نفت اعلام شد که براساس آن هر لیتر سوخت به قیمت 3600 تومان به مرزنشینان استان کرمانشاه عرضه میشود در حالی که این مبلغ در برخی از شهرستانها همچون سیستان و بلوچستان 2600 تومان است.
وی با بیان اینکه این قیمت برای شهرستانهای مرزی استان کرمانشاه مقرون به صرفه نیست، افزود: با توجه به عوارض 16 درصدی ارزش افزوده و هزینه حمل به خارج از کشور هزینه هر لیتر برای مرزنشین بیش از 5000 تومان است و با توجه به نوسانات ارز در این زمینه سودی عاید مردم مرزنشین زلزلهزده شهرستانهای مرزی ندارد.
محمدی بیان کرد: کارگروههای استانی با اختیارات تعیین شده میتوانند با توجه به شرایط و نوسانات نرخ ارز ، بعد مسافت و افزایش هزینههای حمل و نقل تخفیف ویژهای برای سوخت تعیین کنند یا نامهای از طریق مدیریت استان به کارگروه مرکزی وزارت نفت مبنی بر کاهش قیمت ابلاغ شود.
دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه گفت: با کاهش قیمت سوخت برای مرزنشینان در این موقعیت حساس که مردم زلزلهزده از نظر روحی و روانی تحت فشار هستند سود بیشتری عاید آنها میشود و التیامی برای سرپرست خانوارهای مرزی است.
انتهای پیام/ ت