۴۲۰۰ سگ ولگرد در ده ماهه سال ۹۷ از سطح شهر کرمان جمعآوری شد
مسئول بازرسی سازمان پسماند شهرداری کرمان گفت: ۴ هزار و ۲۴۶ سگ از ابتدای امسال تا کنون از سطح شهر کرمان جمعآوری شده و از این تعداد ۸۶ سگ عقیمسازی شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، امروزه وجود بیش از حد سگها در سطح عمومی جامعه مشکلات زیادی برای شهروندان کرمانی ایجاد کرده و بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان از ابتدای امسال حدود 3 هزار حیوان گزیدگی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ثبت شده که در مجموع 90 درصد گزشها از سگها در کرمان بوده است.
از طرفی هاری یک بیماری ویروسی و کشنده است است که موجب التهاب مغزی حاد میشود، این ویروس در تمام حیوانات خونگرم از جمله سگ میتواند ایجاد بیماری کند و ویروس آن از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گازگرفتگی وارد بدن شده، در ماهیچهها به سمت اعصاب انتهایی میرود و به سرعت شروع به تکثیر میکند.
وحید اسلامی مسئول بازرسی سازمان پسماند شهرداری کرمان در جلسه ستاد ساماندهی سگهای بلاصاحب شهرستان کرمان در فرمانداری کرمان اظهار داشت: از اسفند سال 94 طرح جمعآوری سگهای ولگرد در شهر کرمان اجرا شده و تعدادی از سگهای جمعآوری شده، عقیمسازی میشوند.
امسال 4 هزار و 246 سگ از سطح شهر کرمان جمعآوری شده است
مسئول بازرسی سازمان پسماند شهرداری کرمان با اشاره به اینکه در دو شیفت صبح و عصر سگها جمعآوری شده و در دو سایت در شهر کرمان نگهداری میشوند گفت: معضلی که شاهد آن هستیم این است که از شهرها و روستاهای اطراف شهر کرمان نیز سگها را جمعآوری و در شهر کرمان تخلیه میکنند.
وی با بیان اینکه تاکنون 8 هزار و 193 قلاده سگ از سطح شهر کرمان جمعآوری شده و از این تعداد 368 سگ عقیمسازی شده است افزود: در سال جاری و از ابتدای سال 4 هزار و 246 سگ از سطح شهر کرمان جمعآوری شده و از این تعداد 86 سگ عقیمسازی شده است که هزینه سنگینی دارد.
70 درصد گزشها از سگهای دارای صاحب است
مهدی شفیعی مدیر گروه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان با ارائه گزارشی در این رابطه اظهار داشت: وظیفه مسئولان است که برای سلامت مردم تلاش کنیم اما امروز وجود سگها در سطح جامعه سلامت مردم را به خطر انداخته است.
وی با بیان اینکه 60 درصد بیماریهای واگیردار عفونی با حیوانات سر و کار دارند گفت: هاری، تب کریمه کنگو و سالک از بیماریهای اساسی در استان کرمان است، بیماری هاری مساوی با مرگ است و هیچ کس راضی نیست بنشیند و مرگ انسانی را بهدلیل بیماری هاری که از سگ منتقل میشود را ببیند.
مدیر گروه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه آمار گزش انسانها توسط حیوانات در شهر کرمان بالا رفته و در سیستم ما مراجعه آنها ثبت میشود افزود: آمار 40 درصد مراجعهکنندگان به بیمارستانها و مراکز درمانی در استان بر اثر گزش حیوانات مربوط به شهر کرمان است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال 2 هزار و 934 حیوان گزیدگی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ثبت شده که هزار و 678 مورد آن معادل 60 درصد گزشها در شهر کرمان انجام شده است خاطرنشان کرد: این آمار یک هشدار جدی است و باید برای وجود بیش از حد سگها در شهر کرمان در اسرع وقت چارهاندیشی شود.
شفیعی با اشاره به اینکه نزدیک 70 درصد گزشها از سگهای دارای صاحب بوده است افزود: بنابراین حتی سگهای دارای صاحب و خانگی نیز از این موضوع جدا نیستند بهعنوان یک خطر جامعه را تهدید میکنند.
بیماری هاری در کمین مردم کرمان است
وی با بیان اینکه حتی حیوانات دیگر هم از این بابت در خطر هستند و یک سگ اگر حیوان دیگری را نیز گاز بگیرد آن حیوان نیز به بیماری هاری مبتلا میشود تصریح کرد: حدود یک ماه گذشته یک سگ در جاده هفت باغ یک اسب را گاز گرفته بود و از آنجا که سگ هار بود، بیماری به اسب نیز منتقل شده بود، این اسب هار نیز با صاحب و تعدادی از افراد در ارتباط بود که مشکلات زیادی را برای آنها تا زدن واکسن و اقدامات درمانی بهوجود آورد.
مدیر گروه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در مجموع 90 درصد گزشها از سگها در کرمان بوده است تاکید کرد: سگ حیوانی است که وقتی به بیماری هاری مبتلا میشود تقریبا در دو هفته تعیین تکلیف و در نهایت مثل انسان میمیرد و اگر ما نتوانیم جمعیت سگها را مدیریت کنیم، خطرساز بوده و بیماری هاری در کمین مردم کرمان است.
وی با بیان اینکه سال گذشته گله سگها به یک بچه در حومه شهر کرمان حمله کرده بود و این بچه 20 روز در بیمارستان شهید باهنر کرمان بستری شده بوده تا از لحاظ جسمی درمان شد گفت: اما بیماری روحی و روانی ناشی از ترس هنوز گریبانگیر این بچه است.
شفیعی با اشاره به اینکه بیماری سالک نیز در کرمان در حال افزایش است و نمودارها نشان میدهد که در کرمان مراجعه کنندگان زیادی از بابت سالک داشتیم افزود: باید در مدیریت جمعآوری و دفع زباله و جمعیت سگها دقت کنیم و غافل بودن از این موضوع آیندهای خطرناک را برای مردم شهر کرمان دارد.
وی با بیان اینکه حاشیه شهر کرمان کانون بیماری سالک شده و برای جلوگیری و پیشگیری از این بیماری نیاز به یک برنامه ضربتی داریم تصریح کرد: سگها زاد و ولد زیادی دارند و اگر به سن باربری برسند، کنترل آنها دور ریختن پول است و هیچ اثری در کاهش آنها ندارد.
مدیر گروه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در کنترل بیماری سگها، دلیل اصلی زیست محیطی است و باید دفع بهموقع پسماندها و زبالهها توسط شهرداری انجام شود گفت: همچنین روش دقیق دفع زباله را باید به مردم آموزش داد.
سگها زندگی و حضور مردم در شهر کرمان را با مشکل روبهرو کرده است
علی سلاجقه معاون برنامهریزی و عمرانی فرماندار شهرستان کرمان نیز در جلسه ستاد ساماندهی سگهای بلاصاحب شهرستان کرمان در فرمانداری کرمان اظهار داشت: بر اساس آمار غیررسمی که اعلام میشود، حدود 17 هزار سگ در استان کرمان وجود دارد که حدود 4 هزار آن در شهر کرمان است.
وی با بیان اینکه افزایش سگهای ولگرد باعث مزاحمت شده و تعداد آنها روز بهروز در حال افزایش است گفت: وجود سگهای ولگرد باعث نارضایتی مردم در نقاط مختلف شهرستان بهویژه شهر کرمان شده و در معابر عمومی و سطح شهر این سگها مشاهده میشود.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرماندار شهرستان کرمان با اشاره به اینکه مردم در تماسهای مختلف از حضوری و تلفنی ابراز شکایت کردند و از شهرداری و سایر مسئولان درخواست دارند که برای این موضوع چارهاندیشی شود افزود: سگها در پارکها نیز وجود دارند و عملا زندگی و حضور مردم در شهر را با مشکل روبهرو کرده است.
دامپزشکی مسئول شناسایی سگهای بیمار و معیوب است
علی بابایی فرماندار شهرستان کرمان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان با اشاره به اینکه برنامه عملیاتی برای کنترل سگهای بلاصاحب در کرمان لازم است اظهار داشت: امروز بحث بهداشت و سلامت مردم در خطر است و در این زمینه همه دستگاههای متولی باید به وظایف خود عمل کنند.
وی با بیان اینکه باید در کوتاه مدت مردم را از گرفتاری وجود سگها در سطح معابر رها کرد افزود: وجود سگها در کرمان به جز مشکلات بهداشتی، مشکلات فرهنگی نیز ایجاد کرده و در خانهها نیز سگ نگهداری میکنند که مشکلات زیادی را برای همسایگان در آپارتمانها ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه شهرداریها متولی جمعآوری سگهای بلاصاحب و ولگرد از سطح شهر و معابر عمومی هستند گفت: دامپزشکی موظف است سگهایی که فعلا در محل سایت نگهداری میشوند را از نظر سالم بودن و یا نبودن اعلام نظر کند و نتیجه در جلسه بعد اعلام شود.
فرماندار شهرستان کرمان با بیان اینکه دامپزشکی مسئول شناسایی سگهای بیمار و معیوب است تا نسبت به حذف آنها اقدام شود افزود: شرایط مالی دستگاهها اجازه نمیدهد که نسبت به زندهگیری و عقیمسازی سگها در این حجم زیاد، کاری شود لذا باید برای این بحران اجتماعی چارهاندیشی شود.
انتهای پیام/ ت