خرید خدمات در آموزش و پرورش برخلاف قانون برنامه ششم توسعه است

خرید خدمات در آموزش و پرورش برخلاف قانون برنامه ششم توسعه است

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت در بودجه سال ۹۸ در بحث واگذاری به آموزش و پرورش ورود کرده و موضوع خرید خدمات آموزشی برخلاف برنامه ششم توسعه است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، جبار کوچکی‌نژاد در نشست بررسی لایحه بودجه 98 آموزش‌وپرورش که توسط کانون تربیت اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: هم اکنون می‌شنویم که می‌گویند اردوگاه‌های آموزش و پرورش را واگذار کنیم، اما به هزاران هتل سایر دستگاه‌ها توجهی ندارند. بنده نیز به تغییر ساختار آموزش و پرورش اعتقاد دارم، اما این خطی که سازمان برنامه و بودجه در پیش گرفته به ضرر آموزش و پرورش است.

وی افزود: لایحه بودجه توسط دولت به مجلس ارائه می‌شود و مجلس هم حق دارد مبالغی را به آن اضافه کند و ما نمی‌توانیم قبل از این که بودجه به مجلس می‌آید به رئیس جمهور الزام کنیم که برخی موارد را در نظر بگیرد. 

خط قرمز دولت در برابر معافیت مدارس از پرداخت هزینه آب، برق و گاز

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در بودجه سال 97 گفتیم مدارس از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز معاف باشند، اما دولت به این مصوبه مجلس تیر خلاص زد و سقف اعتباری 100 میلیارد تومانی را برای آن تعیین کرد و برای بودجه 98 نیز اعتبار 100میلیارد تومانی پرداخت هزینه‌های قبوض مدارس را از محل هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته‌اند در حالی که اولویت آن با خانوارها است، بنابراین خط قرمز دیگری دربرابر این معافیت ایجاد شد.

چند درصد از هزینه‌های گاز که از مردم دریافت می‌شود به آموزش و پرورش می‌رسد؟

کوچکی‌زاده عنوان کرد: قرار بود دستگاه‌هایی که مالیات نمی‌دهند مانند برخی نهادها ملزم به این کار شوند، اما برای این موضوع کاری انجام نشده است. همچنین در قانون آمده است 20 درصد درآمد فروش گاز برای تجهیزات آموزشی هنرستان‌ها و نوسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی لحاظ شود که بسیار تلاش کردند آن را حذف کنند، اما موفق نشدند، حال این سوال مطرح است که چند درصد پول فروش گاز که از مردم دریافت می‌شود، به آموزش و پرورش می‌رسد.

وی با اشاره به این که در ماجرای صندوق ذخیره فرهنگیان حدود 30 نفر هنوز در زندان هستند، عنوان کرد: بخشی از سرمایه‌ها بازگشته و کار سنگینی انجام شد. البته فشارها بر روی ما زیاد بود و اتهاماتی را نیز نسبت به ما مطرح می‌کردند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: کشور را نباید اسیر مسائل رانتی کنیم، مدارس یا دولتی هستند یا خصوصی و این بحث که  نیمه خصوصی اداره شوند یعنی رانت و هر فردی که پارتی دارد مدرسه دولتی را در قالب طرح خرید خدمات در اختیار می‌گیرد.

کوچکی‌زاده تصریح کرد: سال گذشته بودجه آموزش و پرورش 9.67 درصد بودجه عمومی دولت بود و امسال این عدد به 10.67 درصد رسیده است ولی اگر 20 هزار میلیارد تومان را که دولت در جدول 21 آورده است و باید پرداخت کند و 20هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در بخش دفاع بردارد یعنی بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته رشدی ندارد.

بودجه 49 هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش

وی بیان کرد: بودجه آموزش و پرورش در سال گذشته 39 هزار میلیارد تومان بود که امسال به 49 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و حدود 25 درصد تغییر را نشان می‌دهد. حدود 49 هزار میلیارد تومان از این رقم بودجه بیش از 98 درصد آن بودجه جاری است یعنی که حقوقی که باید پرداخت کنند و سهم سرانه واحدهای آموزشی بسیار اندک است.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: در برخی بخش‌ها مثل دانشگاه فرهنگیان اعتبار از 511 میلیارد تومان به 619 میلیارد تومان رسیده است، اما این در شرایطی است که تعداد دانشجویان این دانشگاه از 30 هزار نفر به 70 هزار نفر افزایش یافته است و بودجه آن باید به هزار میلیارد تومان می‌رسید تا بتوانند امکانات رفاهی را تامین کنند.

در برنامه ششم توسعه هرجا که خرید خدمات مطرح شد، آموزش و پرورش را استثنا کردیم

کوچکی‌زاده ادامه داد: وقتی لایحه بودجه را بررسی کردم به عنوان یک معلم بسیار متاسف شدم. در اصل 30 قانون اساسی آمده است که آموزش در دوره متوسطه بر عهده دولت است، اما دولت در تبصره 21 در بخش کوچک‌سازی و واگذاری به سمت آموزش و پرورش آمده است. در قانون برنامه ششم توسعه هرجا که بحث خرید خدمات را آوردیم، عنوان شد به استثنای آموزش و پرورش.

افزایش دانش‌آموزان تحت پوشش

افزایش دانش‌آموزان تحت پوشش خرید خدمات بدون توجه به برنامه ششم توسعه

وی گفت: دولت به قانون برنامه ششم توسعه توجهی نکرده است و در حوزه آموزش و پرورش عنوان شده که سالانه 10 درصد دانش‌آموزان را تحت پوشش طرح خرید خدمات آموزشی ببرند، اما این موضوع طبق قانون برنامه ششم شامل حال آموزش و پرورش نمی‌شود، جزء در مناطق محروم.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon