امتناع دولت از ارائه جزئیات مالی شرکتهای دولتی به مجلس/ پورابراهیمی: ساختار بررسی لایحه بودجه ایراد دارد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در ساختار بررسی بودجه در ایران، بودجهای بررسی میشود که نتیجه عملکرد بخشی از درآمدهای دولت در حوزه شرکتهای دولتی است که متاسفانه جزئیات آن بهریز توسط مجلس مورد بررسی قرار نمیگیرد.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، درخصوص شفاف نبودن درآمد و هزینه شرکتهای دولتی و میزان سود منتشرشده آن در لایحه بودجه و همچنین مشخص نبودن نحوه هزینه درآمد این شرکتهای دولتی در بودجه اظهار کرد: در ساختار بررسی بودجه در ایران، بودجهای بررسی میشود که نتیجه عملکرد بخشی از درآمدهای دولت در حوزه شرکتهای دولتی است که متأسفانه جزئیات آن بهریز، توسط مجلس مورد بررسی قرار نمیگیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سود شرکتهای دولتی مندرج در لایحه بودجه، بر اساس میزان درآمد و هزینه آن شرکتها محاسبه شده که در صورت ورود مجلس به صورتهای مالی این شرکتها شاید میزان سوددهی یا زیان این شرکتها متفاوت از اعداد ارائهشده در گزارشها باشد.
وی ادامه داد: متأسفانه این اشکال به ساختار بررسی لایحه بودجه کشور وجود دارد؛ یعنی ما بودجهای را بررسی میکنیم که اجزای آن نتیجه گزارشهای دولت است نه جزئیات مالی شرکتها.
پورابراهیمی در پاسخ به این سؤال که چرا طی این چند دهه هیچگاه مجلس به موضوع جزئیات مالی شرکتهای دولتی در لایحه بودجه ورود نکرده تا مشخص شود هزینههای این شرکتها در کجا خرج میشود، گفت: متأسفانه نکته حائز اهمیت در این بخش آن است که بررسی صورتهای مالی این شرکتها نیازمند چندین ماه زمان است و با توجه به محدودیت زمانی مجلس برای بررسی لایحه بودجه، بررسی صورتهای مالی شرکتهای دولتی زمان زیادی را از مجلس میگیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: شاید بهتر باشد مجموعهای را داشته باشیم که گزارشهای شرکتهای دولتی را بررسی کند و گزارش تأیید یا عدم تأیید اعداد و مفروضات مندرج در بودجه را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد.
وی با ابراز اینکه موضوع بررسی صورتهای مالی شرکتهای دولتی بارها در مجلس مطرح شده و انتقاداتی هم به شیوه فعلی بررسی از سوی برخی از نمایندگان وجود دارد خاطرنشان کرد: متأسفانه این اشکال به بررسی لایحه بودجه، کاملاً وارد است و البته با توجه به محدودیت زمانی مجلس برای بررسی این لایحه، مکانیسمهایی بهعنوان روشهای میانبر برای حل این مشکل وجود دارد.
به گزارش تسنیم، از مجموع کل بودجه 1703هزار میلیارد تومانی سال 98، 1274هزار میلیارد تومان آن مربوط به شرکتهای دولتی است که در لایحه بودجه سال 98 نیز مثل سنوات قبل، هیچ جزئیاتی از نحوه درآمدها و مهمتر از آن، هزینه شرکتهای دولتی که بخش بزرگی (معادل 75 درصد) از بودجه کل کشور است، ارائه نشده است.
انتهای پیام/*