نگاهی به ساخت ۲۰۰ پاسگاه و تاسیسات مرزی توسط ارتش پاکستان در مرز مشترک با افغانستان

نگاهی به ساخت 200 پاسگاه و تاسیسات مرزی توسط ارتش پاکستان در مرز مشترک با افغانستان

در حالی که دولت افغانستان خط دیورند را به عنوان مرزی رسمی دو کشور به رسمیت نمی‌شناسد، ارتش پاکستان از ساخت دستکم ۲۰۰ پاسگاه نظامی و تاسیسات مرزی در امتداد خط دیورند خبر داده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، باوجود اعتراضات اقوام ساکن در امتداد خط دیورند و مخالفت صریح دولت افغانستان، نیروهای ارتش پاکستان در سالهای اخیر به ساخت تاسیسات نظامی در خط دیورند ادامه داده‌اند.

ساخت تاسیسات و حصاری مرزی چگونه آغاز شد؟

روند ساخت حصار مرزی و تاسیسات نظامی توسط ارتش پاکستان در امتداد خط دیورند با افغانستان از سال 2016 آغاز شد که به درگیری‌های متعددی بین نیروهای دو کشور انجامید.

در این درگیری‌ها ده‌ها نظامی پاکستانی و برخی نظامیان افغان کشته شدند. مرزهای دو کشور در مواردی مسدود شدند و تنش‌های جدی بین دو کشور از سر گرفته شد.

در چند سال گذشته با وجود تلاش‌های دیپلماتیک افغانستان، ارتش پاکستان به ساخت یکجانبه حصاری مرزی و تاسیسات نظامی در امتداد خط دیورند ادامه داده است.

دولت افغانستان رسما هیچ توافقی با پاکستان برای ساخت حصاری مرزی در مناطق دیورند انجام نداده اما کابل در این اواخر کمتر به این موضوع پرداخته و برای توقف آن اقدامی نکرده است.

نمایندگان سنا و پارلمان افغانستان بارها خواستار اقدام دولت افغانستان برای جلوگیری از ساخت تاسیسات نظامی و حصاری مرزی توسط ارتش پاکستان در مناطق خط دیورند شده‌اند.

ناگفته نماند این اقدام ارتش پاکستان تظاهرات های مردمی، اعتراض سنا و پارلمان افغانستان  نیز را در پی داشته است زیرا از نظر مردم این کشور مناطق دیورند بخشی از خاک افغانستان محسوب می‌شود.

با این حال، دولت پاکستان مناطق خط دیورند را بخشی از خاک این کشور دانسته و هرگونه ممانعت دولت افغانستان از ساخت حصاری مرزی در خط دیورند را اقدامی خصمانه می‌داند.

ارتش پاکستان تاکید می کند که ساخت حصاری مرزی در خط دیورند به منظور مبارزه با تروریسم و جلوگیری از تردد غیرقانونی در مرزهای این کشور صورت می‌گیرد.

چه تعداد پاسگاه نظامی در امتداد دیورند ساخته شده است؟

دولت پاکستان اخیرا اعلام کرد که روند ساخت حصار مرزی و تاسیسات مرزی در امتداد خط دیورند با افغانستان در سه مرحله صورت خواهد گرفت که مرحله نخست آن پایان یافته است.

ارتش پاکستان تصریح کرد که در مرحله نخست روند ساخت 539 کیلومتر حصار مرزی و ساخت 233 پاسگاه نظامی در امتداد خط دیورند با افغانستان پایان یافته است و تلاش‌ها برای ساخت 140 پاسگاه نظامی دیگر نیز ادامه دارد.

مقامات پاکستانی خاطرنشان کردند که در مرحله بعدی نیز بیش از 860 کیلومتر حصاری مرزی در امتداد خط دیورند با افغانستان ساخته خواهد شد.

حصار مرزی از میان «روستاهای تقسیم شده» می‌گذرد، جایی که افراد بسیار کمی پاسپورت دارند و مردم قبایل پشتون نشین نیز دیورند را نادیده می‌گیرند و  به قومیت خود حساس هستند.

این در حالی است که تلاش‌ها برای ساخت این حصار مرزی در حدود یک دهه گذشته ناکام بوده است.

خط فرضی دیورند که در سال 1893 و دوران استعمار انگلیسی‌ها ترسیم شد تا کنون از سوی دولت افغانستان به عنوان مرزی رسمی دو کشور به رسمیت شناخته نشده است.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon