اردوگاه خوارزمشاهی به زیر آب می‌رود؛ نفس‌های آخر آلاجوق گرمی+تصاویر

اردوگاه خوارزمشاهی به زیر آب می‌رود؛ نفس‌های آخر آلاجوق گرمی+تصاویر

در جوار محل تلاقی دو رود انجیرلو و دره رود (دره یورد) و در بخش مخزن سد در حال ساخت «عمارت» قلعه آلاجوق واقع شده که به اردوگاه یا سالخو دوره خوارزمشاهی شناخته می‌شود و به زودی به زیر آب می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل،محوطه قلعه آلاجوق در مرز استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل (شهرستان هوراند و شهرستان گرمی) و در جوار محل تلاقی دو رود انجیرلو و دره رود (دره یورد) و در بخش مخزن سد در حال ساخت «عمارت» واقع گردیده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کاوش محوطه قلعه آلاجوق گرمی در 26 آبان ماه آغاز شده و تا 17 آذرماه ادامه داشته و از آنجایی که کاوش در محوطه به منظور نجات‌بخشی بوده و محوطه پس از آب گیری سد در زیر آب‌های مخزن خواهد ماند، تلاش شده  تا حد ممکن ترانشه­‌هایی در قسمت‌های مختلف محوطه (بخش استقراری و بخش استحکاماتی) در سه کارگاه کاری ایجاد شده و خواناسازی محوطه به ویژه در بخش استحکاماتی انجام شود.

محوطه در 150 کیلومتری شهرستان اردبیل و 80 کیلومتری شهرستان گرمی و 100 کیلومتری شهرستان‌های مشگین شهر و پارس آباد واقع گردیده است.

 

نادر فلاحی افزود: کاوش در محوطه قلعه آلاجوق در دو بخش استحکاماتی و استقراری و در سه کارگاه تعریف شده انجام شد و کارگاه شماره یک بخش استحکاماتی مجموعه است که شامل برجک واقع در کوه آلاجوق، حوضچه‌های دستکند در دل صخره طبیعی قله، معابر و راه­ و پله های دستکند در صخره طبیعی کوه و دیگر تاسیسات و ساختارهای مرتبط است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: کارگاه شماره دو بخش استقراری مجموعه در دره واقع در شرق کارگاه یک و محصور با کوه‌های آلاجوق، عباس خان و قره آغاجلی است و کارگاه شماره سه در قسمت شمالی محوطه و دامنه جنوبی کوه عباسخان واقع شده و کاوش در آن به منظور شناسایی معابر و سازه‌های احتمالی مرتبط با محوطه استقراری و قلعه است.

سرپرست تیم کاوش قلعه آلاجوق گرمی در خصوص نتایج کاوش‌ها تصریح کرد: در نتیجه کاوش قلعه آلاجوق که همچنان ادامه دارد آثار مهمی از معماری سلجوقی، خوارزمشاهی و اوایل ایلخانی کشف گردید و معماری قرن 3 تا 7 ه.ق قلعه آلاجوق به تاسی از اقلیم منطقه و مصالح بوم‌آورد با سبک زندگی و معیشت مردم که دامدار، باغدار و کشاورز بوده‌اند تطابق کامل دارد.

روح الله محمدی تصریح کرد: مهمترین نتیجه ای که از کاوش باستان‌شناسی قلعه آلاجوق تاکنون بدان دست یافته‌ایم کشف شواهد متقن از حضور خوارزمشاهیان در این منطقه است؛ با تایید حضور خوارزمشاهیان در دشت مغان با اطمینان می‌توان گفت قلعه آلاجوق یکی از محوطه‌هایی بوده که مورد استقرار تعدادی از سپاهیان جلال الدین قرار گرفته است، از اینرو قلعه آلاجوق جزو معدود محوطه‌های استقراری خوارزمشاهی محسوب می‌شود که از آسیای میانه تا قفقاز شناسایی شده و به عبارت دقیق‌تر می‌توان گفت قلعه آلاجوق در قرن 7 ه.ق یک سالخوی خوارزمشاهی بوده است.

گزارش از بهرام آدشیرین پور و ونوس بهنود

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon