مشروح محاکمه فردی که بیشترین ارز دولتی را از بانک مرکزی گرفته بود
قربانعلی فرخزاد متهمی است که بهگفته رئیس دادگاه بهعنوان یک فرد حقیقی بیشترین ارز دولتی را از بانک مرکزی دریافت کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز جلسه دادرسی به اتهامات قربانعلی فرخزاد و مرتبطان پرونده وی بهریاست قاضی موحد در شعبه یک دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
بنابراین گزارش، در رابطه با این پرونده آقایان قربانعلی فرخزاد و تیمور عامری بهعنوان مباشر و معاون جرم بهترتیب از تاریخ 30 مرداد 97 و 29 شهریور 97 در بازداشت موقت بهسر میبرند. 4 نفر از متهمان این پرونده بهنامهای علیرضا عامری برکی، حمیدرضا عامری برکی، مکی سلطانی و محمد وکیلی نیز به خارج از کشور متواری شدهاند.
طبق آنچه در کیفرخواست و توسط معاون دادستان قرائت شد، متهم ردیف اول این پرونده قربانعلی فرخزاد مبلغ 446 میلیون و 50 هزار و 332 دلار را در قالب ارز دولتی 4200 تومانی برای واردات ورق استیل و اقلام دیگر دریافت کرده و با همکاری سایر متهمان با توسل به جعل و مدارک سوری در بازار آزاد فروخته است.
همچنین در کیفرخواست آمده است که متهم در مرحله اول 201 میلیون دلار را از بانک توسعه تعاون دریافت کرده و بدون آنکه کالایی وارد کند آن را در بازار آزاد فروخته است. در مرحله بعد 98 میلیون و 126 هزار و 227 دلار را از بانک اقتصاد نوین با همکاری یکی از کارگزاران بانک بهنام امید اسدبیگی دریافت کرده و نامبرده با استفاده از کارت بازرگانی متهم ردیف اول و با جعل پروندههای سوری دلار را دریافت کرده در بازار فروخته و بین 7 تا 10 میلیارد سود به متهم داده است. متهم در مرحله سوم با تکیه به تجربههای قبلی و درآمدهای حاصله از 5 بهمن 96 تا 5 تیرماه 97 با تکیه بر پروندههای جعلی و با معاونت تیمور عامری از مدیران سابق حراست بانک مرکزی از بانک ملی برای ورود واردات کالا دلار دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته است. مبلغ سود فروش دلارهایی که با هدف واردات از بانکها دریافت شده 356 میلیارد و 612 میلیون و 262 ریال بوده است که 30 درصد آن بهمبلغ تقریبی 10 میلیارد تومان به متهم ردیف اول پرداخت شده است. وی دارای 25 حساب بانکی با گردش مالی 2500 میلیارد تومان است.
نماینده دادستان با اشاره به اینکه فرزندان عامری شعبه صرافی پدرشان را در ترکیه تأسیس کردهاند تا جریان قاچاق ارز را تسهیل کنند و شبکه بینالمللی قاچاق ارز تشکیل دهند گفت: فرخزاد از سال 96، هیچگونه کالایی وارد کشور نکرده است و با وجود اینکه 126 میلیون دلار تعهد ارزی داشته موفق شده 320 میلیون دلار دیگر را در شرایط سخت اقتصادی کشور دریافت کند و با سود حاصله از فروش آن در بازار آزاد شرکت ماشینسازی تبریز و آذر چیلیک را خریداری کند.
کیفرخواست قربانعلی فرخزاد خواستار مجازات او با کیفر مناسب و رد مال بهقیمت روز و در حق بیتالمال شده است.
در ادامه جلسه قربانعلی فرخزاد در دفاع از خود با اشاره به اینکه تحصیلاتش پنجم ابتدایی است و متولد 1332 است گفت: در سال 54 در اهر کارگاه در و پنجرهسازی راهاندازی کردم. پس از آن 30 سال آهنفروشی کردم و در این مدت نیز کارت بازرگانی داشتم. از سال 85 کارخانه آب معدنی داشتم و بهعلت گرانفروشی یک شاخه آهن در اوایل انقلاب هم چند روز به زندان افتادم.
وی داراییهای خود را شامل کارخانه ماشینسازی تبریز و ریختهگری آن، دو دامداری با 1500 رأس دام، کارخانه تولید آب معدنی و میلگردسازی و یک خانه در خیابان فاطمی تهران اعلام کرد.
متهم با اشاره به اینکه با توجه به تحریمهای آمریکا نتوانسته کالاهای مورد نظر خود را وارد کند اقرار کرد که ارزهای دولتی توسط مکی سلطانی فروخته میشده و بخشی از سود حاصله از آن به حساب وی واریز میشده است.
وی در پاسخ به این سؤال که کارخانه ماشینسازی تبریز را چگونه خریداری کرده است گفت: با سود حاصل از فروش دلارها و مقداری از پول خودم 100 میلیارد برای خرید این کارخانه پرداختم و قرار است طی 6 سال آینده نیز هر سال 100 میلیارد دیگر بابت آن بپردازم و در مجموع این کارخانه را 700 میلیارد خریدم.
در ادامه جلسه، دو تن از شهود بهنامهای شعبانی و شهادت که از کارمندان سابق صرافی عامری بودند توسط قاضی به جایگاه شهود فراخوانده شدند.
شهادت پس از ادای سوگند در اظهارات خود گفت: فرخزاد دو سال بود که به صرافی ما رفتوآمد داشت و از بهمن 96 حضور او در صرافی گستردهتر و مستمر شده بود بهطوری که 3 تا 4 روز در هفته به آنجا میآمد. مکی سلطانی و علیرضا عامری او را یکی از کارفرمایان کشور معرفی میکردند که فلز و مواد غذایی تولید میکند. سلطانی از طرف فرخزاد وکالت تام داشت و برگههای بانکی او را امضا میکرد.
شهادت در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه فاکتورها را محمد وکیلی از امارات میفرستاد و علیرضا عامری و مکی سلطانی آنها را ضمیمه فرم 13برگی بانک ملی میکردند و تحویل شعبه حافظ میدادند گفت: نمیتوانم بگویم که تیمور عامری از تمام این مسائلی که در صرافیاش اتفاق میافتاد اطلاع داشت.
شعبانی دیگر شاهد فراخواندهشده به دادگاه نیز با اشاره به اینکه حساب علیرضا عامری از حساب صرافی جدا بود، گفت: کاری که برای فرخزاد صورت میگرفت کار عادی و همیشگی صرافی نبود و علیرضا میگفت که "این فرد کارخانهدار بزرگی است و ما بابت کارهایی که میکنیم درصد میگیریم".
حسینی وکیل قربانعلی فرخزاد نیز در دفاعیات خود از متهم قرار نهایی و کیفرخواست صادره برای متهم بهدلیل عدم ارجاع آن به کارشناس، دارای اشکال اساسی دانست و خواستار صدور دستور تحقیقات مجدد و تکمیلی شد.
وی شرایط روحی موکل خود را نامناسب توصیف کرد و گفت: با توجه به سطح تحصیلات ناکافی و عدم آشنایی متهم با عناوین اتهامی، بازپرس باید به این مسائل توجه میکرد.
حسینی موکل خود را از ثروتمندان معروف تبریز معرفی کرد و گفت: او توانسته کارخانه ماشینسازی را که مدیران قبلی آن با تحصیلات دکترا به ورشکستگی کشانده بودند نجات دهد.
وی مجدداً به سطح تحصیلات موکل خود استناد کرد و گفت: عنصر معنوی جرم زیر سؤال است چرا که موکل من نسبت به موضوع جرم و حکم آن علم و آگاهی ندارد.
انتهای پیام/*