طلب ۲۵۰ میلیارد ریالی آبفای استان مرکزی از مشترکان؛ بخش خانگی بدهکار عمده آبفای مرکزی است

طلب 250 میلیارد ریالی آبفای استان مرکزی از مشترکان؛ بخش خانگی بدهکار عمده آبفای مرکزی است

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی گفت: آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی هشتاد میلیارد ریال از بخش خانگی، چهل میلیارد ریال از صنعت، ۲۷ میلیارد ریال از دستگاه‌های دولتی طلب دارد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عبدالرضا خلیلی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت آب در جامعه اظهار داشت: 11 دی ماه مصادف با تصویب و ابلاغ  قانون تشکیل شرکت‌های آب‌واضلاب استان‌ها در سال 1369 است که دارای چندین روح قانونی است، قبل از تشکیل شرکت‌های آب‌وفاضلاب متولیان آب تعداد زیادی مثل  سازمان‌های عمرانی، شهرداری و غیره بودند، فاضلاب هم در آن زمان تقریبا وجود خارجی نداشت و منحصر به یک یا دو شهر بود.

وی افزود: در استان مرکزی شبکه فاضلابی وجود نداشت و تنها به مقدار بسیار کم و به میزان کمتر از 20 کیلومتر در کوی صنعتی اراک با یک تصفیه خانه کوچک یک هزار و 500 متر مکعبی بود، ماهیت آنها، شرکت‌های غیردولتی است به گونه‌ای که شرکت آب‌وفاضلاب کمتر از 45 درصد دولتی است، علت آن هم این بود که بتواند خدمت بیشتر و بهتری را به مردم ارائه دهد.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی تصریح کرد: یکی از روح‌های قانونی آن قطع یا به حداقل رساندن وابستگی شرکت‌های آب‌وفاضلابی استان‌ها به مرکز کشور بود تا این شرکت‌ها بتوانند براساس قانون تجارت اداره شوند، کسانی که برای این قانون و کار فکر کرده و برنامه‌ریزی کرده بودند انسان‌های بسیار واقع بین و آینده‌نگری بودند.

خلیلی بیان کرد: شرکت‌های آب‌وفاضلاب از سال 70 شروع به تشکیل شدند و هم اکنون 27 سال از عمر آنها می‌گذرد،  آب‌وفاضلاب استان مرکزی هم در سال 70 ایجاد شد، این شرکت‌ها براساس قانون ارائه خدمات کرده و با نظارت دستگاه‌های نظارتی هزینه خدمات خود را دریافت می‌کند، ا کمبود آب می‌تواند سبب ایجاد تنش شود، زیرا یکی از ستون پایه‌های هر کشور آب است، آموزش نیروی انسانی بسیا هزینه دارد اما هزینه عدم آموزش بسیار بیشتر است.

وی عنوان کرد: زمانی در استان مرکزی کمتر از 85 درصد آب شبکه وجود داشت که هم اکنون به 99.99 درصد آب سالم در استان رسیده‌ایم، طرح‌های خوبی برای کارهای فرهنگی داریم، هم اکنون استان در زمینه فاضلاب هم رشد داشته، در دهه 80 چالش عظیم آلودگی آب داشتیم، یک متر مکعب از فاضلاب خانگی که جز فاضلاب سبک به شمار می‌رود می‌تواند 15 تا 30 متر مکعب آب زیرزمینی را از بین ببرد، هم اکنون 68 درصد از جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند، هم اکنون 11 تصفیه خانه با ظرفیت 800 هزار نفری تصفیه در استان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت مصرف کارهای بسیار خوبی انجام شده است، در ابتدای سال 90 میزان مصرف آب به ازای هر نفر 242 لیتر بود که هم اکنون کمتر از 220 لیتر است، این امر به سبب درست شدن تاسیسات و حساس شدن مردم نسبت به اهمیت آب است، آب سه مرحله گران شده است مرحله نخست سال 89 به میزان 15 درصد، در سال 94 به میزان 10 درصد و در سال 97 هم به میزان هفت درصد بود.

خلیلی ادامه داد: قبوض آب نسبت به بسیاری از قبوض دیگر کمتر است، به طور متوسط هر متر مکعب آب به میزان یک هزار و 20 تومان تمام می‌شود و دریافتی از مردم کمتر از 500 تومان است، در بخش خانگی این دریافتی کمتر از 300 تومان است، در بحث فاضلاب هم هزینه تمام شده برای هر متر مکعب یک هزار و 300 تومان و دریافتی از مردم کمتر از 300 تومان است.

وی تصریح کرد: افراد بدون مراجعه حضوری به شرکت‌های آب‌وفاضلاب می‌توانند 27 خدمت را دریافت کنند، زمانی در شهر اراک 30 الی 32 چاه آب وجود داشت که به صورت شبکه‌ای به هم متصل و آب شرب مردم را تامین می‌کردند اما هم اکنون اصلا این گونه نیست زیرا علاوه بر کار سازمانی کارهای علمی هم انجام شده است، یکی از کارهای فرهنگی آگاهی مردم است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی بیان کرد: در 202 نقطه آب تولید و 400 الکتروپمپ در حال استارت برای تهیه آب داریم، هیچ کجای استان نیاز به مخرن نگهداری آب ندارند زیرا فشار آب در همه استان یکسان است، در بحث پرداخت کارگری یک ریال بدهکاری نداریم، درست است که امسال در سال آبی جدید که سه ماه از آن می‌گذرد شاهد بارندگی‌های خوب بودیم اما برای برطرف شدن مشکلات باید بهینه مصرف کردن را مدنظر قرار دهیم.

خلیلی عنوان کرد: بیش از 98 درصد از شبکه  فاضلاب شهر اراک انجام شد، تبلیغات در برابر عملکرد ضعیف معنایی ندارد، در بخش خانگی مشکلاتی زیادی در زمینه بدهی نداریم،  عمده بدهکاران به این شرکت بخش خانگی با رقم هشت میلیارد تومان، بخش صنعت چهار میلیارد تومان و دستگاه‌ها و ادارات دولتی دو میلیارد و 700 میلیون تومان است،  دستور قطع واحدهای صنعتی و دستگاه‌های دولتی به سبب عدم پرداخت بدهی صادر شده است، مجموع طلب شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی از جامعه هدف خود 25 میلیارد تومان است.

آب و فاضلاب خراسان جنوبی از مشترکین 14 میلیارد تومان طلب دارد

بوشهر| 9 میلیارد ریال به طرح آبرسانی شهر ریز تخصیص یافت

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم قطع آب به سبب کمبود آب نداشته باشیم، استفاده از ماشین ظرف‌شویی و لباس‌شویی بسیار بر میزان مصرف آب تاثیر دارد، با نظام مهندسی تفاهم نامه‌ای برای لزوم استفاده از تاسیسات مطمئن و استاندارد ایجاد شده است، یک هزار و 600 کیلومتر شبکه فاضلاب در استان داریم که سالانه مورد بازنگری و شست‌وشو و سم‌زدایی قرار می‌گیرند.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب شهری استان مرکزی  اضافه کرد: افراد متقاضی می‌تواند برای تغییر و یا نصب شیرآلان سنسوری و اهرمی به ادارات آب‌وفاضلاب شهری شهرستان‌های خود مراجعه و با شرایط مناسب دریافت کنند، در حال انعقاد قرار داد با یک شرکت تولیدکننده در این زمینه هستیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon