پاکستان در سالی که گذشت-۳| از خودکشی یک نماینده زن تا آغاز دخالت‌های آل سعود در انتخابات

پاکستان در سالی که گذشت-3| از خودکشی یک نماینده زن تا آغاز دخالت‌های آل سعود در انتخابات

با پایان سال ۲۰۱۸ میلادی نوبت به مرور مهمترین حوادث سال ۲۰۱۸ در پاکستان رسیده، سالی که مهمترین اتفاقات سیاسی تاریخ پاکستان را رقم زده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، سال 2018 آبستن حوادث بسیاری برای پاکستان بود و مهم ترین اتفاقات تاریخ این کشور را رقم زند، اتفاقاتی که می تواند بعدها به نقاط عطفی در تاریخ پاکستان تبدیل شود.

نخستین مصاف انتخاباتی احزاب پس از سال 2013

برگزاری انتخابات سنا در پاکستان با آرایش خاصی که در آن حاکم است اهمیت بسیار زیادی دارد و سه حزب مردم، نواز و تحریک انصاف تلاش خود را برای پیروزی و همواره ساختن مسیر ورود نمایندگان خود به این مجلس آغاز کردند.

هر چند حزبی که اکنون قدرت را در پاکستان به دست دارد پیروز انتخابات سنا نشد ولی توانست مانع ریاست حزب مردم و حزب نواز بر سنا شود و سرانجام برای نخستین بار یک نفر از ایالت بلوچستان به نام صادق سنجرانی رئیس سنا شد.

از سوی دیگر حزب نواز که تقریبا موفقیت چشمگیری در انتخابات سنا به دست آورده بود از سوی دو حزب مردم و تحریک انصاف به تقلب متهم شد.

این فشارها بر سایر احزاب نیز وجود داشت تاجایی که یکی از نمایندگان زن حزب متحده پس از متهم شدن به دریافت رشوه خودکشی کرد!.

همزمان سیر جدا شدن نمایندگان حزب نواز از این حزب و پیوستن آنان به تحریک انصاف ادامه پیدا کرد تا این حزب به آینده امیدوار تر باشد.

شکست حزب نواز در تعیین رئیس سنا باعث شد تا جو انتخابات متشنج تر از قبل شود و کار تاجایی پیش برود که «شیخ رشید احمد» خواستار برگزاری انتخابات توسط ارتش شود.

سران حزب مردم که رفته رفته متوجه قدرت گرفتن حزب تحریک انصاف شده بودند برای مسئولین این حزب پیام همکاری فرستاده و از آنان می خواستند برای انتخابات اصلی پیش رو تشکیل ائتلاف دهند.

شکست در مناقاشات با آمریکا از طریق مذاکره

پس از بحران در روابط میان پاکستان و آمریکا سفر «تهمینه جنجوعه» معاون وزیر خارجه پاکستان به واشنگتن اولین تلاش برای حل مسالمت آمیز اختلافات از طریق مذاکره بود.

این تلاش به ظاهر بی‌نتیجه هم نبود زیرا سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بدرفتاری واشنگتن با پاکستان اعتراف کرد هرچند این بدرفتاری در تمام سال 2018 ادامه یافت.

در ادامه وزارت خارجه پاکستان که متوجه رفتار متناقض آمریکا شده بود به صراحت اعلام کرد: همراهی ما با آمریکا اشتباه محض بود. مطلبی که بارها توسط سفیر اسلام آباد در واشنگتن نیز تکرار شد.

آمریکا در ادامه رفتارهای متناقض خود علیه اسلام‌آباد هفت شرکت پاکستانی را تحریم کرده و در لیست سیاه خود قرار داد تا نشان دهد که به عهد و پیمان خود عمل نمی کند.

اسلام آباد و دیگر کشورها

سفر نخست وزیر پاکستان به نپال و دیدار او با سران این کشور یکی از اقدامات اسلام آباد برای گسترش روابط با کشورهای منطقه بود که در سومین ماه سال 2018 انجام شد.

نایب امام جماعت مسجد الحرام که به امام کعبه شهرت یافته است در این ماه بار دیگر به پاکستان سفر کرد تا پیش از انتخابات حمایت تمام و کمال خود و آل سعود را از حزب «جمعیت علمای اسلام » شاخه فضل الرحمن نشان دهد، به نظر می رسید آنها نقشه بزرگی برای پیروزی در انتخابات آتی و ورود به عرصه سیاسی پاکستان دارند.

وی با دخالت در امور سیاسی داخلی پاکستان به صراحت از حزب نواز حمایت کرده و پیروزی آنان در انتخابات آتی را پیش بینی کرد.امام جماعت مسجد الحرام در اقدامی جنجال برانگیز با «احمدلدهیانوی» نیز دیدار کرده و به این ترتیب اهداف اصلی سفر خود را فاش کرد.

پاکستان و ایران

گزارشی که تسنیم از وضعیت اسفبار نسخ خطی زبان فارسی در مرکز تحقیقات زبان فارسی اسلام آباد منتشر کرد اهمیت این گنجینه بی نظیر را به مسئولین یادآور شد، زیرا پاکستان میزبان بزرگترین منبع نسخ خطی فارسی در خارج از کشور است.

در این ماه جواد ظریف به پاکستان سفر کرد تا با مسئولین سیاسی و نظامی این کشور دیدار کرده و در مورد گسترش همکاری های دو کشور با آنان رایزنی کند. وزیر خارجه کشورمان به کراچی نیز سفر کرده و با فرمانده ستاد ارتش پاکستان دیدار و گفتگو کرد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از انتخاب صادق سنجرانی به عنوان رئیس سنای پاکستان طی یک تماس تلفنی این انتخاب را به او تبریک گفت.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon