چرا مسئولان اصرار بر فعالیت مدرسه فرسوده شهید فراهانی همدان دارند؟
فعالیت مدارس فرسوده و دارای کد تخریب که مدتها از عمر آنها گذشته، داستان تلخی است که خاطر مردم را میآزارد، اما وقتی موضوع رسانهای میشود، متولیان امر حاضر به پذیرش کوتاهی خود نیستند و مانند همیشه از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پس از آسیبدیدگی دبستان دو نوبته شهید فراهانی همدان در زمینلرزه 2.5 ریشتری و رسانهای شدن این موضوع، مسئولان آموزش و پرورش، نوسازی مدارس و فرمانداری به اظهارنظرهای متفاوتی پرداختند.
از یکطرف پورداود، مدیرکل آموزش و پرورش استان با تأیید فرسوده مدرسه و داشتن کد تخریب اعلام کرد که قصد جابجایی مدرسه را داشته، اما اولیا رضایت نداشتهاند فرزندانشان به نوبت بعدازظهر در مدرسه دیگری منتقل شوند و از طرف دیگر اولیا دانش آموزان، دادن هر نوع رضایت کتبی یا شفاهی را رد کردند..
مدیرکل نوسازی مدارس استان هم در اظهارنظری متفاوت، آسیبدیدگی مدرسه را رد کرده و گفت: کارشناسان خود را به این مدرسه اعزام کردیم که با بررسی انجامشده، مشخص شد هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده و ترک خوردن سقف کلاسها و فروریختن سقف نمازخانه صحت ندارد.
فرزاد تیموری افزود: البته مدرسه شهید فراهانی با بیش از 50 سال قدمت، کد تخریب دارد و باید تخریب شود به همین دلیل در فهرست طرحهای اولویت دار قرارگرفته و در نزدیکی این مدرسه، ساختمان جدیدی با 27 کلاس در دست ساخت است که تا پایان اسفند تحویل داده میشود.
رئیس انجمن اولیا و مربیان دبستان شهید فراهانی همدان در تماس تلفنی با خبرگزاری تسنیم، پیگیری موضوع تخریب و بازسازی این مدرسه فرسوده را از مسئولان استان و این رسانه خواستار شد.
محمد پورعرب افزود: پس از وقوع زلزله 2.5 ریشتری در جورقان و ترک خوردن سقف این مدرسه فرسوده، جلسه اضطراری را با حضور انجمن اولیا و مربیان مدرسه هر دو نوبت صبح و بعدازظهر(سعدی و فراهانی) تشکیل دادیم، اما نه مسئولان آموزش و پرورش و نه نوسازی مدارس در جلسه حاضر نشدند.
وی بیان کرد: حال سئوال این است که چرا این مسئولان بیتفاوت بودند درحالیکه اگر زلزلهای با قدرت بیشتر اتفاق میافتاد، معلوم نبود چه بر سر فرزندان ما میآمد.
پورعرب تصریح کرد: از طرف دیگر وقتی همه مسئولان آموزش و پرورش و هم نوسازی به فرسوده بودن این دبستان معترفاند باید از ابتدای مهر چارهای میاندیشیدند نه اینکه در سرمای زمستان به فکر جابجایی آن باشند.
وی مطرح کرد: موضوع فرسودگی این مدرسه تازگی ندارد و پیش از زلزله هم به آموزش و پرورش هشدار دادیم و خانوادهها از روی ناچاری، فرزندانشان را در این مدرسه ثبتنام کردهاند.
پورعرب گفت: حال به نمایندگی از اولیاء دانش آموزان از استاندار محترم و مدیریت پدافند غیرعامل استان میخواهم تا با بررسی دقیقی و مهندسی از مدرسه، وضعیت و سلامت آن را مشخص و به خانوادهها اعلام کنند زیرا خانوادهها، دانش آموزان و فرهنگیان نگرانند.
وی تأکید کرد: از مسئولان پدافند غیرعامل استان میخواهیم تا پیگیر موضوع باشند زیرا نوعی بحران در نوع خود به شمار میرود و نباید حتماً اتفاق تلخی بیفتد تا به فکر بیفتند.
به گزارش تسنیم، وعده تحویل مدرسه در ماه اسفند در حالی است که مدیرکل آموزش و پرورش، از افتتاح دبستان جدید در دهه فجر خبر داده بود و مشخص نیست بالاخره قصه مدرسه شهید فراهانی کی به پایان میرسد، قصهای که از سال 90 آغازشده و به دلایل نامعلوم به درازا کشیده است.
از تناقض گفتار مسئولان در تاریخ تحویل مدرسه جدید که بگذریم جای تعجب دارد که چرا آموزش و پرورش باوجود علم به فرسوده بودن مدرسه که بسیار واضح و مشهود و برای هر بینندهای قابل درک است، اجازه گشایش آن در سال تحصیلی جاری را داده است؟
باز بودن درب مدارس فرسوده و دارای کد تخریب در همدان در حالی است که عمر این مدارس مدتهاست به پایان رسیده، اما متأسفانه هنوز از آنها استفاده میشود.
مدرسه شهید فراهانی، نمونهای از این دست مدارس است که نهتنها ساختمان آن فرسوده است بلکه زیبایی و نشاط لازم برای استقرار دوره ابتدایی را هم ندارد و به نظر میرسد سالها از آخرین رنگآمیزی انجامشده بر در و دیوار آن میگذرد.
کلاسهای رنگ و رو رفته با در و پنجرههای غیراستاندارد، سقفهای زرد طبله کرده و پوستهپوسته شده و نم داده حتی در طبقه همکف، نمازخانه تاریک همگی نشان میدهد که مدرسه اوضاع و احوال خوبی ندارد.
ورودی مدرسه هم دارای شیب تندی است، آنقدر تند که با بارش برف به سرسرهای برای دانش آموزان تبدیل میشود تا وسیله تفریح آنها باشد، هرچند عبور از این سرسره برای بزرگسالان سخت و خطرناک است.
گزارش از سمیه مظاهری
انتهای پیام/ش