اراده و عزم جدی برای مبارزه با اعتیاد در کردستان شکل نگرفته است
استاندار کردستان گفت: متأسفانه اراده و عزم جدی در بحث اعتیاد شکل نگرفته و تشکیل جلسه و ارائه گزارش به مرکز مشکلی را رفع نمیکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهمن مرادنیا ظهر امروز در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای رایج در بحث موادمخدر، استان کردستان یک استان سفید است، اظهار داشت: اما روند مشخص شده گویای رشد اعتیاد و به تبع آن گسترش آسیبهای مرتبط با اعتیاد در جامعه است.
وی گفت: این امر نشان از آن دارد که با جدیت و پشتوانه فکری با موضوع مبارزه با مواد مخدر برخورد نشده است.
استاندار کردستان تأکید کرد: تمامی دستگاههای مختلفی که در مقوله مبارزه با مواد مخدر مسئولیت دارند و اعتباراتی که در بخشهای مختلف هزینه میشود، باید بهطور صحیح پاسخگو و نقشآفرین باشند.
وی با ذکر اینکه با وجود تلاش زیاد شاهد هستیم که موازی کاری، پراکندگی کار، بیتوجهی و بیتفاوتی سایر مجموعهها گریبانگیر بحث مبارزه با مواد مخدر در کردستان است، تصریح کرد: نکتهای که نباید از آن غفلت کرد، این است که همگی در مقابل مسائل جامعه مسئولیت داریم.
وی با اذعان به اینکه باید این معضلی که دامنگیر خانوادههای مختلف است را جدی گرفت، ادامه داد: اعتیاد آسیبی است که ممکن است بسیاری از خانوادهها را درگیر سازد.
مرادنیا با بیان اینکه باید خروجی از جلسات و اعتبارات کسب شود، افزود: عدم کسب نتیجه رضایتبخش، گویای عدم موفقیت است، بنابراین باید طرحی نو و راهی نو را در پیش گرفت و در طی این مسیر از تمامی ظرفیتهای موجود کمک گرفت.
وی با اشاره به اینکه رسانهها نقش کلیدی در آگاهسازی و پیشگیری داشته باشند، اظهار کرد میتوان از ظرفیت برنامههای پرمخاطب شبکه استانی کردستان برای مبارزه با مواد مخدر استفاه کرد.
استاندار کردستان معلمین، اساتید، ائمه جماعت و بزرگان را دیگر گروهایی دانست که میتوانند در بحث آگاهسازی نسبت مواد مخدر ورود کنند و گفت: عزم و اراده جمعی باید در این موضوع شکل گیرد.
وی با تأکید بر اینکه جلسات محدود به سخنرانی نشود، خواستار شد: کمیته تشکیل شود تا در قالب آن راهکارهای جدید ارائه گردد و راهکارهای مهندسی شده، اجرایی شود چراکه صرف جلسه و ارائه گزارش به مرکز مشکلی را رفع نمیکند.
استاندار کردستان با درخواست اینکه نیروی انتظامی در موضوعات مرتبط با موادمخدر بهجد برخورد کند، خاطرنشان کرد: در حوزه خانههای تیمی و موادفروشان باید برخورد جدی شود و از مدارا دوری گزید.
وی اضافه کرد: نیروی انتظامی زمانی که برخورد میکند باید سختگیریهای لازم در خصوص این افراد لحاظ سازد تا این شبهه که خود ما فضا را مدیریت میکنیم از میان برداشته شود.
مرادنیا با اعلام اینکه جدّیتی برای برخورد با این افراد وجود ندارد، هشدار داد: اگر وظایف جدی گرفته شود، میتوان موفق عمل کرد.
وی در ادامه با ذکر اینکه یکی از بحثهای مطرح شده در بحث اعتیاد، اشتغال معتادین پس از پاکسازی است، گفت: باید از تجربیات استانهای موفق از جمله تبریز در بحث مبارزه با مواد مخدر و به عرصه اشتغال کشاندن معتادین استفاده کرد و معتادین بهبود یافته را در مسیر اثربخش قرار داد.
استاندار کردستان با ذکر اینکه در این زمینه استفاده از بستههای تشویقی تعریف شود، تصریح کرد: این بستهها میتواند منجر به تشویق معتادین و خانوادههای آنان در مقوله ترک اعتیاد شود.
وی با ابراز تأسف از اینکه متأسفانه اراده و عزم جدی در بحث اعتیاد شکل نگرفته است، بیان کرد: میطلبد عزمی جهادی در این راه شکل بگیرد و احساس خطر به تمام جامعه تعمیم داده شود.
استاندار کردستان خطاب به حاضرین در جلسه گفت: مسئولان ذیربط تمام فرزندان جامعه را فرزندان خود دانسته و دلسوزانهتر و قاطعانهتر عمل کرد.
وی تاکید کرد: انتظار داریم الگوهای موفق، راهکارها، فکر و طرح نو بررسی و به کار گرفته شود و اعتبارات به درستی برای مردم هزینه شود.
مرادنیا در پایان با درخواست اینکه اعتبارات و هزینههای تجمیع و هدایت شود، دلیل این امر را اینگونه بیان کرد: با این اقدام میتوان اعتبارات را در یک سمت و سوی صحیح هزینه و مصرف ساخته و عملکرد مثبتی را کسب کرد.
انتهای پیام/ش