معتادین متجاهر در کردستان مشکلات بهداشتی و درمانی زیادی دارند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: متجاهرین مشکلات بهداشتی و درمانی بسیاری دارند و هزینه درمانی آنان نیز بالاست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، هومن قصری، بعد از ظهر امروز در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد با ذکر اینکه درمان اعتیاد بسیار سختتر از سایر بیماریهاست، اظهار داشت: اعتیاد گستره وسیعی را در بر میگیرد و افزایش تعداد مخدرهای جدید، فرآیند درمان را دچار اختلال میکند.
وی افزود: بحث درمان محدود به متادون نیست و باید نقشه راه مشخصی را برای پاکسازی و بازگشت به زندگی در پیش گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه در کمیته درمان بحث ورود معتادین متجاهر به جامعه به چالشی بزرگ بدل شده است، تصریح کرد: این افراد غالباً اشخاص بیکس و کار و بیخانمان هستند که خانوادههایشان آنها را رها کردهاند.
وی بیان کرد: مشکلات درمانی، هزینههای سرسامآور پاکسازی، بازگشت دوباره به اعتیاد، درگیر ساختن طیف وسیعی از عوامل و تجهیزات درمان از جمله مواردی است که پروسه درمان این افراد را دچار مشکل میسازد.
قصری با بیان اینکه شاهد هستیم که گاه یک سری معتاد متجاهر بیش از 27 بار به کمپ آورده میشوند، ادامه داد: متأسفانه این افراد درمان نشده و زندان هم توان جذب آنها را ندارد.
وی با اشاره به اینکه متجاهرین مشکلات بهداشتی و درمانی بسیاری دارند، خاطرنشان کرد: هزینه درمانی این دسته از معتادین بالاست و چرخه باطلی در خصوص درمان این افراد شکل گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گریزی به وضعیت سایر بیماران از جمله بیماران مزمن روانی زد و یادآور شد: مرکز نگهداری برای این افراد تعبیه شده است، اما در خصوص معتادین متجاهر مرکز نگهداری پس از درمان برایشان فراهم نشده و این خلاء زمینهساز بازگشت دوباره این افراد به جامعه و شیوع یک آلودگی ممتد است.
انتهای پیام/ش