معتادان کردستانی توانایی دریافت وامهای خوداشتغالی را ندارند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان گفت: معتادین در خصوص اخذ وامهای خوداشتغالی با مشکل مواجه هستند چراکه کسی ضمانت این افراد را عهدهدار نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، برهان صلواتی، بعد از ظهر امروز در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با ذکر اینکه امروزه همگی با مسئله اعتیاد درگیر هستیم، اظهار داشت: متأسفانه به دلیل اینکه در این زمینه راهکاری وجود ندارد، عملاً نمیتوان اقدام تأثیرگذاری را لحاظ کرد.
وی با اعلام اینکه معتادین در خصوص اخذ وامهای خوداشتغالی با مشکل مواجه هستند، گفت: این بدان خاطر است که کسی ضمانت این افراد را عهدهدار نمیشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با بیان اینکه در مواردی که معتادین موفق به اخذ وام میشود، این وامها به عنوان کمک هزینه صرف هزینههای جاری خانواده آنان میشود، تصریح کرد: بههمین دلیل وام تخصیص یافته به ایجاد شغل برای این افراد کمک نمیکند.
وی با تأکید بر اینکه باید در خصوص اشتغال معتادین بهبود یافته اقدامی سیستماتیک انجام گیرد، اضافه کرد: اشتغالآفرینی برای معتادین بهبودیافته با تمرکز بر کلاشبافی، فرشبافی و صنایعدستی که بهصورت عادی در جامعه وجود دارد، محکوم به شکست است.
صلواتی با درخواست اینکه ایجاد شغل برای معتادین بهبود یافته باید بر پایه «مهارتآموزی بازار محور» دنبال شود، افزود: مهارتآموزی، چارچوب شغل اساسی و درآمدآفرین را شکل میدهد که در طولانی مدت نیز میتواند زمینه اشتغال سایرین را فراهم سازد.
وی با ذکر اینکه پیگیری و ایجاد اشتغال بر پایه اعتماد به معتادین بهبود یافته، امیدآفرین است، اظهار کرد: میطلبد برنامه جامعی شکل گیرد تا بر اساس آن کل جامعه را تحت پوشش قرار داده و ورود به مقوله اعتیاد را با همت جمعی دنبال گردد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با بیان اینکه صیانت کارگران و کارفرمایان از آسیبهای اجتماعی جزو وظایف ماست، گفت: در راستای تحقق این مهم تفاهم نامهای شکل گرفت که بر اساس آن 40 کارگاه آموزشی برای 800 نفر برگزار و در قالب آن راهکارهای پیشگیرانه آموزش داده شد.
صلواتی در پایان با اذعان به اینکه در بحث اعتیاد نباید از سایر اقشار و مناطق غفلت کرد، یادآور شد: نباید مبارزه با مواد مخدر محدود به اقشار ضعیف شود چراکه ورود مواد مخدر صنعتی در میان تمامی اقشار جامعه و چه بسا قشر مرفه نیز رخنه کرده است.
نرخ بازگشت مجدد معتادان به اعتیاد 99 درصد است
مسئول اداره پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی دادگستری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: نرخ بازگشت مجدد معتادین به اعتیاد 99 درصد است و در خوشبینانهترین حالت میتوان این عدد را به 97 درصد رساند، بنابراین این رقم خود گویای این است که در نهایت خوشبینی امکان درمان کامل معتادین، تنها سه درصد است.
محمدصدیق محمدی با ذکر اینکه «بازگشت به کار و اقتصاد جامعه» حلقه مفقوده چرخه و فرآیند درمان اعتیاد است، افزود: درمان اعتیاد باید بهصورت ریشهای و عمقی صورت پذیرد و نباید محدود بهصورت و ظاهر مسئله اعتیاد گردد.
وی با بیان اینکه اعتیاد به عنوان یک معضل روانی و جسمانی مطرح است، گفت: جامعه ما یک ساختار اجتماعی دارد که تولیدکننده اعتیاد است و به همین خاطر خود جامعه باعث میشود که یک سری از افراد معتاد میشوند.
مسئول اداره پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی دادگستری کردستان با تأکید بر اینکه کسانی که معتاد شدهاند امکان بازگشت دوباره آنان به اعتیاد محتمل است، تصریح کرد: این امر مؤکد این نکته است که نگرانی ما باید معطوف به افرادی باشد که هنوز معتاد نشدهاند.
وی با اعلام به اینکه جوانان و نوجوانان در معرض خطر اعتیاد قرار دارند، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که در شرایطی که مراکز فراغتی، تفریحی و آموزشی برای جوانان بسیار محدود است جوانان به قلیان و مصادیق اعتیاد گرایش پیدا میکنند.
محمدی در پایان با درخواست اینکه باید جلوی مسئله تولید اعتیاد را گرفت، یادآور شد: مسئله تولید اعتیاد یک مسئله اجتماعی است که باید وقت، فکر و انرژی خاصی برای آن تخصیص یابد.
انتهای پیام/ش