دادستان استان زنجان: ۴۸۸۰ هکتار از مناطق اطراف زنجان آلوده به فلزات سنگین است
دادستان استان زنجان با اشاره به اینکه در بحث انتقال پسماند کارهای زیادی انجام شده است گفت: ۴ هزار و ۸۸۰ هکتار از مناطق اطراف زنجان آلوده به فلزات سنگین است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان حجتالاسلام حسن مظفری امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری زنجان با اشاره به اینکه امروز در این جلسه سه موضوع مهمی مطرح که از موضوعات مهم اساسی استان است اظهار کرد: در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی موضوعات مهمی مطرح میشود که نیاز به است که تصمیم خوبی در رابطه با انها گرفته شود.
وی با اشاره به بحث آلایندگی واحدهای سرب و روی و دپو پسماند این واحدها بیان کرد: در سال 92 بخاطر آلایندگی این واحدها مورد اعتراضات مردمی قرار گرفت.
دادستان استان زنجان با بیان اینکه به خاطر این موضوع بخشی از واحد سرب روی زنجان را چندین سال تعطیل کردیم افزود: در این حوزه کارهای زیادی صورت گرفته ولی به نتیجه قطعی نرسیده است.
وی با بیان اینکه نامهها و مکاتبات متعددی با دستگاههای متولی از جمله جهاد کشاورزی و محیط زیست انجام شد و با آزمایشهای مختلفی محصولات کشاورزی تولید شده در منطقه و همچنین تاثیر پسماندها بر آب هوا و خاک را مورد بررسی قرار گرفته و نتایج نیز اعلام شدند.
مظفری بیان کرد: 4 هزار و 880 هکتار از مناطق اطراف زنجان آلوده هستند و میزان روی٬ سرب و کادمیوم در این آلودگیها بررسی شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی را واردار کردیم که موارد مطرح شده را بررسی کنند که بررسی صورت گرفت و نتایج را نیز اعلام کردند و حتی در اطراف زنجان بحث انبار گندم را داشتیم که بعد از بررسیهای انجام شده مشخص شد که غیر قابل مصرف بوده و اقدام به پلمپ آن کردیم.
دادستان استان زنجان با اشاره به اینکه میوهها و تره باری که در اطراف زنجان کشت میشوود نیز مورد بررسی قرار گرفتند افزود: متاسفانه آلودگیهایی که این واحدها در منطقه ایجاد میکنند سرطانزا است.
وی با اشاره به اینکه از استانداری در جلسه کسی حضور ندارد در حالی که رکن اصلی سرانجام رسیدن این کار خود استانداری است بیان کرد: برای سرانجام رسیدن این موضوع باید استانداری وارد میدان شود.
مظفری با اشاره به اینکه جابهجایی پسماند چندین سال است که در استان زنجان مطرح شده است بیان کرد: دو محل را انتخاب کردند و بروی یکی از محلهای انتخاب شده چندین سال کار شد و در نهایت اعلام کردند که اگر زیر سازی هم انجام شود باز هم شیرآبه پسماند وارد آبهای زیرزمینی شده و در آینده مشکل ساز میشود.
وی بیان کرد: در نهایت یک زمینی را انتخاب کردند که با مقابله مردم منطقه مواجه شد.
دادستان استان زنجان ابراز کرد: در گذشته بحث انتقال پسماند مطرح بود که ارزش مال نداشت همه میگفتند مربوط به ما نیست و کارنجات نیز قبول نمیکردند و میگفتند صنعت و معدن باید خود صنعت و معدن کاری انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این موضوع از جمله مشکل اساسی در این حوزه است افزود: باید این جلسه که موضوع مهمی مطرح میشود با حضور مقامات ارشد استانی از جمله استاندار زنجان برگزار شده تا تصمیم نهایی و قطعی در مورد این مسئله گرفته شود.
انتهای پیام/ش