قول مساعد استاندار تهران برای پیگیری سرنوشت «چشمه علی»

قول مساعد استاندار تهران برای پیگیری سرنوشت «چشمه علی»

استاندار تهران با اشاره به لزوم پیگیری مشخصات چشمه و دبی آب از آب منطقه‌ای گفت: دِبی آب را از آب منطقه‌ای پیگیری می‌کنم که براساس آن به دنبال تغییر مسیر مترو باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، موضوع بازگشت آب به چشمه علی، تمرد مترو و بعضاً برخی اقدامات مقطعی در مورد بازگشت آب به چشمه 8 هزار ساله هر چند به کلاف سردرگمی تبدیل شده؛ اما این اقدامات مقطعی خبرنگار تسنیم را از پیگیری این موضوع منصرف نکرده و همچنان از مقامات استانی و شهرستانی پیگیر این موضوع هستیم.

نخستین بار در 25 خردادماه در گزارشی با عنوان «چشمه علی تب‌دار شد؛ سایه بی‌تدبیری بر سرنوشت چشمه 8 هزار ساله» براساس مشاهدات میدانی وضعیت چشمه علی  رصد و به عینه خشک شدن چشمه علی را مشاهده کردیم؛ در ادامه علت را از مسئولان جویا شدیم که یک مورد در گفت‌و‌گو با محسن علیجانی نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی بر پیگیری موضوع بازگشت آب به چشمه علی از طریق مترو، میراث فرهنگی و شورای شهر تأکید شد که طی مذاکره با مدیرعامل مترو، مسئولان میراث فرهنگی و شورای شهر موضوع روند احیای چشمه علی هرچه سریع‌تر انجام شود. 

پ

در ادامه پیگیری‌ها در سطح استان نیز موضوع را با محمدحسین مقیمی استاندار وقت تهران در میان گذاشته که وی نیز با اطلاع از موضوع قول مساعد جهت پیگیری داد؛ که البته جلساتی نیز در فرمانداری شهرستان ری برگزار شد که در این جلسه امیرمسیب رحیم‌زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به وعده مدیرعامل شرکت متروی تهران و حومه قرار بر این است تا روز جمعه  15 تیرماه آب به چشمه علی بازگردد.

15 تیرماه برای آگاهی از میزان تعهد مترو به وعده داده شده دوباره راهی شهرری شدیم که تنها رنگ آب را در این چشمه دیدیم و موضوع را در قالب گزارش «تنها رنگ آب به چشمه علی برگشت؛ آیا مترو چشم طمع خود را از چشمه 8 هزار ساله برمی‌دارد؟» به اطلاع مردم و مسئولان رساندیم.

پس از این پیگیری‌های رسانه‌ای بود که با انتشار خبر بازدید مسئولان مترو  از چشمه‌علی نور امیدی در برطرف شدن مشکل چشمه‌علی روشن شد غافل از اینکه بازدید مسئولان مترو نیز گره‌ای از مشکل این چشمه باز نکرد و صادق طریق ازلی مجری خط 6 مترو تهران با ارتباط دادن مشکلات چشمه‌علی به تغییرات اقلیمی و افزایش برداشت از چاه‌های زیرزمینی، عملاً مترو را تبرئه کرد و گفت باید در مورد بافت چاه‌های مجاز تجدیدنظر شود و اجازه حفر چاه در آبخوان تغذیه‌کننده چشمه‌علی را ندهند.

پس از سخنان طریق ازلی،  امیر رحیم‌زاده مسئول اداره میراث فرهنگی شهرری‌ که از پاسخ‌های وی قانع نشده بود گفت: میراث فرهنگی به ‌عنوان متولی چشمه ‌علی در مورد جاذبه‌ گردشگری این چشمه در صورت بازنگشتن آب از مترو شکایت می‌کند.

وی با بیان اینکه براساس مطالعات بیشترین میزان دِبی‌ آب چشمه‌علی 80 لیتر بر ثانیه بوده است افزود: پس از بازگشت آب به چشمه‌ علی در روزهای اخیر بیشترین دِبی آبی که این چشمه به خود دیده است 27 لیتر بر ثانیه بود.

پس از اظهارنظر مجری خط 6 مترو تهران و رحیم‌زاده مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان ری، رئیس شورای کشاورزان علائین نیز با بیان اینکه پیش از اقدام مترو در حفاری خط 6 مترو دِبی آب 80 لیتر بر ثانیه بوده است اظهارات مسئولان مترو را نادرست عنوان کرد و گفت: کانال انتقال آب چشمه به منطقه علائین کاملاً خشک است و این میزان از آب که در زیر خاکی جذب می‌شود قابل‌ قبول نیست.

با وجود همه این اظهارنظرات متأسفانه پس از ارائه نظرات نماینده کشاورزان، مسئولان مترو در جهت برطرف کردن ابهام در میان خبرنگاران حضور نیافتند و همچنان موضوع خشک شدن چشمه علی و احقاق حقوق کشاورزان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

اما اکنون با گذشت بیش از یک سال از این فراز و نشیب و فرافکنی‌ مسئولان مترو و پیگیری‌های بعضاً بی‌نتیجه مسئولان به سراغ انوشیروان محسنی بندپی استاندار جدید تهران رفتیم تا موضوع را دنبال کنیم.

محسنی بندپی در گفت‌‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در تهران با اشاره به لزوم پیگیری مشخصات چشمه و دبی آب از آب منطقه‌ای اظهار داشت: دبی آب را از آب منطقه‌ای پیگیری می‌کنم که براساس آن به دنبال تغییر مسیر مترو باشیم.

وی با اشاره به لزوم آنالیز کمّی  و کیفی وضعیت آب چشمه علی خاطرنشان کرد: اگر چشمه به لحاظ آب معدنی برای شرب یا حتی کشاورزی مناسب باشد نیز پیگیر وضعیت و تغییر مسیر مترو می‌شویم.

ما همچنان پیگیر سرنوشت چشمه علی هستیم.

نتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon