روایتی تلخ از زندگی ساکنان نواحی منفصل شهری "ننله" سنندج؛ مردمانی که از هر لحاظ محرومند+فیلم

روایتی تلخ از زندگی ساکنان نواحی منفصل شهری "ننله" سنندج؛ مردمانی که از هر لحاظ محرومند+فیلم

مردمان محروم نواحی منفصل شهری "ننله" سنندج از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی محرومند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، "ننله" یکی از نواحی منفصل شهری سنندج است که با حدود 14 هزار نفر جمعیت در 5 کیلومتری شهر سنندج واقع شده است؛ این نواحی تا 8 سال گذشته به‌عنوان یکی از روستاهای اطراف سنندج محسوب می‌شد اما اکنون جزو نواحی منفصل شهری و با ایجاد بافت شهری توسط شهرداری اداره می‌شود و گویا هنوز ردیف بودجه مشخصی برای سر و سامان داده به معضلات موجود مشخص نشده است.

مردمان نواحی منفصل شهری ننله سنندج، پس از گذشت سال‌ها دل خوش کردن به امکانات شهری اما همچنان از هرگونه فضای آموزشی، فرهنگی و درمانی مناسب محروم هستند و با مشکلات عدیده‌ای همچون «نبود امکانات و فضای سبز، مکان‌های، تفریحی، فرهنگی و هنری» و دغدغه‌هایی بابت ناامنی از حضور بزهکاران، نبود بهداشت، جولان سگ‌های ولگرد و آسفالت‌ نبودن برخی از محلات مواجه هستند اما متأسفانه هیچ مسئولی به فکر حل این معضلات نیست.

کمبود فضای آموزشی در ناحیه منفصل شهری ننله به‌حدی است که به گفته استاندار کردستان بالغ بر یک‌هزار و 200 دانش‌آموز در یک مدرسه دو شیفته مشغول به تحصیل هستند!

خبرنگاران تسنیم به‌جای مسئولان در جمع مردم نواحی منفصل شهری ننله سنندج حضور یافتند و پای حرف و دردودل‌های آن مردمان و جوانان کم‌توقع نشستند؛ مشروح این گزارش از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد.

از کمبود امکانات؛ سیگارکشیدن و خودزنی تا ضعف مدیریتی و نظارتی در مدارس "ننله" سنندج!

هدایتی یکی از دانش‌آموزان پسر مقطع راهنمایی ناحیه منفصل شهری ننله در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: ننله دو مدرسه در مقطع راهنمایی و ابتدایی دارد، «فضای ساختمانی بسیار کم، کمبود امکانات و وجود مشکلات فراوان» تحصیل را برای ما دانش‌آموزان به یک جهنم تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه در هر کلاس مدرسه متوسطه ننله 30 نفر دانش‌آموز تحصیل می‌کند، گفت: دانش‌آموزان ننله‌ای با کمبود فضای کلاس و صندلی مواجه‌اند، بطوریکه هر روز این کمبود امکانات منجر به دعوا و مشاجره دانش‌آموان برای به‌دست آوردن صندلی مناسب و امکانات مدرسه می‌شود. 

به گفته این دانش‌آموز راهنمایی، خودزنی، دعوا و سیگارکشیدن در مدارس ننله طبیعی است و معلمان و مدیران مدارس نیز نظارتی ندارند!

هدایتی به دیگر مشکلات مدرسه متوسطه ننله اشاره کرد و افزود: امسال پس از گذشت یک ماه از آغاز سال‌تحصیلی در برخی از درس‌ها با کمبود معلم مواجه بودیم و برای تدریس درس‌های حساس و اختصاصی از معلمان دروس دیگر و غیرمرتبط استفاده می‌کردند.

ماجرای تنبیه بدنی دانش‌آموزان و برخورد نامناسب معلمان

محمدی یکی دیگر از دانش‌آموزان مدرسه راهنمایی پسران ناحیه منفصل شهری ننله که دل پرخونی از وضعیت موجود مدرسه خود داشت، با ابراز نگرانی به خبرنگار تسنیم گفت: صدمتر فضای مدرسه برای هزاران نفر دانش‌آموز دختر و پسر در دو شیفت آن هم بدون کوچکترین امکانات آیا پاسخگو است؟!؛ کمبود فضای آموزشی عرصه تحصیل را برای دانش‌آموزان تنگ کرده است، فقط 10 مترمربع فضا به کتابخانه، نمازخانه و آزمایشگاه اختصاص داده شده است.

وی افزود: ما دانش‌آموزان در مسیر رفت و برگشت مدرسه بسیار ترس و دلهره داریم چراکه معتادان بسیاری از این مسیرها تردد می‌کنند و با رفتارهای نامناسب مزاحمت‌های زیادی برای ما ایجاد می‌کنند.

به گفته دانش آموزان ننله‌ای، سرد بودن کلاس‌های درس، نبود نظافت در سرویس‌های بهداشتی، کمبود فضای ورزشی و از همه مهم‌تر تنبیه بدنی و برخورد فیزیکی معلمان با دانش‌آموزان از دیگر معضلات این مدرسه است و حتی از دانش‌آموزان نیز برای کارهای آبدارخانه استفاده می‌کنند.

محمدی ادعا کرد: تنبیه فیزکی معلم «درس علوم در سال گذشته» برای وی مشکلات روحی و جسمی زیادی به‌وجود آورده است.

دانش‌آموزان راهنمایی ننله سنندج حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند و از سخنان و مطالباتی برایمان گفتند که به گفته خودشان هیچ‌گاه جدی گرفته نشده است؛ اکثر آنها از کمبود امکانات، آزار و اذیت، تنبه بدنی و برخورد نامناسب معلمان و شنیده نشدن صدای آنان در مدارس گلایه‌های بسیاری داشتند.

"حضور معتادان، نبود امکانات و فقر فرهنگی" زندگی را به کام مردم تلخ کرده  است

فاطمه.عزیزی یکی از بانوان ساکن در ننله در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: متأسفانه ناحیه منفصل ننله به فراموشی سپرده شده است، از حضور معتادان و نبود امکانات گرفته تا فقر فرهنگی زندگی را به کام مردم تلخ کرده و متأسفانه «ازدواج اجباری در سنین پایین» یکی دیگر از آسیب‌هایی است که روزبه‌روز به آمار آن افزوده می‌شود.

وی به مشکلاتی که پیش‌روی تحصیل فرزندانشان هست اشاره کرد و افزود: همه خانواده‌های ننله‌ای از دو شیفته بودن مدارس دختر و پسر مقطع متوسطه که برای والدین به معضلی بزرگ تبدیل شده است، «نگران» هستند، امیدوارم برای یکبار هم که شده مسئولان خود را به‌جای ما بگذارند و فرزندان این نواحی حاشیه‌نشین را همچون فرزندان خود بدانند.

به گفته این بانوی ننله‌ای، در زمان انتخابات صدها نفر از نامزدهای انتخابات مجلس و کاندیداهای شورای شهر سنندج به ناحیه منفصل شهری مراجعه می‌کنند و وعده وعید دروغ به‌مردم می‌دهند و تنها با وعده‌های توخالی دل مردم را خوش کرده اما بعد از انتخابات دیگر خبری از آنان نیست.

14 هزار ننله‌ای چشم‌انتظار درمانگاه شبانه‌روزی!

ابراهیم رضایی مرد 38 ساله ساکن ننله‌ در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نبود فضای سبز و فضای بازی برای کودکان، حضور معتادان در محدوده و محوطه باغ‌های اطراف ننله، وجود مکان‌های توزیع مواد مخدر و نبود کلانتری و پاسگاه‌های نیروی انتظامی مشکلات مردم را چند برابر کرده است.

وی با بیان اینکه ناحیه منفصل شهری ننله بیش از 14 هزار نفرجمعیت دارد، گفت: ننله از درمانگاه و پایگاه‌های بهداشتی مناسبی برخوردار نیست و داروخانه‌ای که بیش از 10 قلم دارو هم در آن پیدا نمی‌شود تنها مرکز خدمات درمانی به این مردم است و اگر مشکلی برای فردی به‌وجود بیاید، باید حتماً به پزشکان سطح شهر سنندج مراجعه کنند.

رضایی به دیگر مشکلات پیش‌روی مردمان این نواحی منفصل اشاره و خاطرنشان کرد: ورودی اصلی ننله به علت عرض کم جاده، وجود صنوف مزاحم و ازدحام و ترافیک ترمینال سقز تردد را برای مردم سخت و باعث بروز حوادث‌ شده است.

ماجرای قول استاندار کردستان و دلخوشی مردم "ننله‌"

مدیر شهرداری ناحیه منفصل شهری ننله در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در این نواحی جمعیتی حدود 13 تا 14 هزار نفر ساکن هستند و شهرداری نیز از سال 90 که ننله از روستا به نواحی منفصل شهری تبدیل شده، فعالیت خود را آغاز کرده اما همچنان مردم با مشکلات زیادی مواجه‌اند.

محمد علی کلاه‌قوچی افزود: تاکنون اقداماتی همچون نصب چراغ روشنایی، اجرای طرح برگردان با 30 درصد پیشرفت فیزیکی و آسفالت 45 کوچه ننله با 20 هزار متر مربع انجام شده اما با این نبود اعتبارات و حمایت کم نباید یک‌ شبه، انتظار حل همه معضلات را داشت.

وی با بیان اینکه ناحیه منفصل شهری ننله در چند سال گذشته جزو روستاهای محدوده سنندج بوده است، گفت: غیر استاندارد بودن زیرساخت‌های «دستگاه‌های خدمات رسان» برای شهرداری یک معضل بزرگی بود اما با یک حرکت جهادی بار دیگر طبق قرارداد منعقد شده با اداره آب و فاضلاب شهری، استانداردسازی لوله فاضلاب محلات،  اصلاح شبکه با 6 هزار متر مربع و آسفالت کوچه‌ها در دست اقدام است.

مدیر شهرداری ناحیه منفصل شهری ننله تصریح کرد: در 30 درصد از کوچه‌های ننله به‌دلیل شرایط توپوگرافی منطقه، امکان آسفالت کردن وجود ندارد بنابراین مجبوریم به قول مساعد استاندار کردستان مبنی بر تخصیص اعتبار ویژه‌، دل خوش کرده تا بلکه بتوانیم از شیوه سنگ‌چینی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: طراحی گل و دیوار محوطه مدرسه ننله، اختصاص هزار و 400 متر مربع زمین به فضای ورزشی و فرهنگی، تبدیل کردن تپه ضلع جنوبی ننله به آبیدر کوچک از دیگر اقدامات مهم شهرداری است.

کلاه‌قوچی تعریض جاده ورودی ناحیه منفصل شهری ننله را یک اقدام بزرگ دانست و  اضافه کرد: در این شرایط نبود بوجه، 4 میلیارد و 350 میلیون تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافت و تاکنون 30 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با رفع معارض، طرح جاده ورودی ننله ادامه و به اتمام برسد.

نواحی منفصل شهری ننله سنندج "دبیرستان" ندارند

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک شهرستان سنندج نیز درباره مشکلات و گلایه‌های دانش‌آموزان مدرسه ننله به خبرنگار تسنیم گفت: بنده قبول دارم فضای مدرسه ننله برای مقطع متوسطه طراحی نشده و به هیچ عنوان نباید دانش‌آموزان دختر و پسر در یک مدرسه دو شیفته باشند اما کمبود مکان و فضا این اختیار را از ما گرفته است.

سیدفواد حسینی نبود مقطع دبیرستان برای دانش‌آموزان ننله را بسیار درناک خواند و افزود: اصلی‌ترین مشکل دانش‌آموزان ننله نبود مدرسه در مقطع دبیرستان است که این معضل با ترک تحصیل دانش‌آموزان یا هزینه‌های اضافی برای خانواده‌ها که مجبورند فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به هسته مرکزی شهر سنندج بفرستند، برابری می‌کند.

وی اذعان کرد: بالغ بر یک‌هزار و 200 دانش‌آموز در یک مدرسه مقطع ابتدایی دو شیفته مشغول به تحصیل هستند و این وضعیت زیبنده نیست.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج به یکی دیگر از گلایه‌های دانش‌آموزان در مورد تنبیه بدنی معلمان در مقطع متوسطه پسران اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش تنبیه بدنی توسط معلم را کاملاً منع کرده و طی بازدیدهای میدانی بازرسان و مدیران ادارات آموزش و پرورش، از دانش‌آموزان در مورد نحوه برخورد معلمان سوال‌ها و برسی‌هایی صورت می‌گیرد که تاکنون در این راستا شکایتی از سوی دانش‌آموزان یا والدین ننله‌ای صورت نگرفته و قطعاً در صورت مشاهده یا مستند چنین رفتار نامناسبی، با معلم برخورد جدی و قانونی انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: معلمان در هر شرایط و موقعیتی حق تنبیه بدنی یا رفتار نامناسب با دانش‌آموزان را ندارند.

حسینی با اشاره به مسائل و آسیب‌های اجتماعی که در این گزارش توسط برخی از دانش‌آموزان مقطع متوسطه پسران ننله مطرح شده است، افزود: نهایت سعی و تلاش مسئولان مدرسه جلوگیری از انجام هر نوع رفتار ناهنجار مواد مخدر در محیط مدرسه است اما خارج از ساعت و محدوده مدرسه جزو اختیارات مسئولان مدرسه نیست.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده آموزش و پرورش برای حل مشکلات کمبود فضاهای آموزشی اظهار کرد: یک میلیارد تومان بودجه به احداث فضای آموزشی در این نواحی اختصاص یافته و در صورت حل مشکلات اراضی قطعاً عملیات ساخت مدرسه در مقطع دبیرستان تا سال 98 به اتمام می‌رسد.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک شهرستان سنندج خاطرنشان کرد: در روزهای آینده، تیم ویژه‌ای برای بررسی و حل مشکلات موجود دانش‌آموزان به ننله اعزام خواهد شد اما از خبرنگار این رسانه مردمی درخواست داریم که همانند همیشه مطالبات و درخواست‌های دانش‌آموزان را منعکس کنند.

به گزارش تسنیم؛ تعلل در رسیدگی به وضعیت تلخ زندگی ساکنان نواحی منفصل شهری سنندج نشان از بی‌خیالی مسئولان مدعی و تکرار تراژدی معضلات اجتملاعی، فرهنگی و اقتصادی در حاشیه شهرها را رقم می‌زند و متأسفانه هنوز پس از گذشت چندین سال از رسمیت یافتن در تقسیم‌بندی نواحی منفصل شهری، هیچ برنامه مدونی برای ارائه خدمات به مردمان این نواحی وجود ندارد و مشخص نیست تا چه زمانی باید مردم از امکانات اولیه زندگی محروم باشند و دولتمردان، مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر سنندج همچنان بی‌خیال و سکوت کنند!

آن‌چه در ادامه مشاهده می‌کنید، گزارش ویدئویی و تصویری خبرنگار تسنیم از وضعیت نامناسب مدارس، کوچه و خیابان ناحیه منفصل شهری "ننله" سنندج است که مردمان و دانش‌آموزان این نواحی غرق در مشکلات و مسئولان نیز تماشاچی هستند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon